Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoshDoggy

czemu chodzimy jeszcze do kościoła

Polecane posty

Gość PoshDoggy

przecież kler robi same złe rzeczy ... kler nas obraża nazywając nas morderczyniami kler nas niewoli zakazując nam rękami państwa aborcji kler nas pozbawia demokracji popierając polskich nacjonalistów kler nas ogłupia na lekcjach religii kler szczuje na LGBT kler judzi przeciw lewicy i liberałom kler nas zapładnia nielegalnie kler pedofili nasze dzieci kler się obżera za naszą kasę kler jeździ Meybachami jak wielkie paniska kler zakazuje antykoncepcji itd itp

Gość gość
kobiety to masochistki więc im bardziej im czarnuchy dowalają to one tym mocniej tych czarnuchów się trzymają

Gość gość
Ja kościoły jeszcze czasem odwiedzam wyłącznie jako zabytkowe obiekty do zwiedzania.

Gość gość
Nikt wam nie każe chodzić do kościoła ani rzucać na tacę.

Gość Janusz K
ale dziecko ochrzciłaś i posyłasz na religię, prawda ?

Gość gość
i nie rzucamy na tacę a oni i tka biorą kasę hurtem z naszych podatków i używają państwa by nam zabrać wolność i rozum.

Gość gość
Też mnie zastanawia, czemu to kobiety tak nalegają na ślub kościelny i ochrzczenie dzieci, skoro właśnie je kościół najbardziej chce zgnoić..

Gość gość
A kto ci każe , ja chodzę jak muszę czyli na śluby czy chrzciny, komunię itp . Na pogrzeby tylko na cmentarz a na tace rzucam symbolicznie 1zl po kolędzie daje 10 zł na kościół i 10 na kolędę i tyle w tym temacie . Wieże w Boga i też uważam że nikt nikogo nie zmusza aby szedł do kościoła ale ty autorko jeżeli uważasz że skrobanki i homoseksualizm jest czymś normalnym to jesteś zdegenerowana i chora psychicznie wyprana ze wszystkich zasad moralnych postępujesz w brew logice i naturze . Jakby wszyscy tacy byli ludzkość wymarła by w przeciągu czterech pokoleń. Na szczęście są jeszcze normalni ludzie którzy chcą zakładać "normalne" rodziny a nie degeneraci z patologicznymi zasadami

Gość gość
A jak się nie chcę dzieci to się stosuję antykoncepcję a p******i na lewo i prawo z kim popadnie a potem leci do lekarza i mówi " proszę to że mnie zabrać"

Gość gość
09:12 Jak wierzą to ich sprawa, ale niech się bawią za swoje. Zrobić tak jak w Austrii czy w Niemczech, kto jest wierzący ten płaci podatek na swoją religię.

Gość Łafar70
"Janusz K" dziecko zostało ochszczone bo taka była presja dziadków i całego środowiska ( z resztą to chyba główny powód do dziś), na religię już nie chodziło, samo wybrało czy chce, okazało się że nie chce. Do kościoła nigdy nie chodziliśmy, no chyba jako dzieci, nie mamy też "ślubu kościelnego", klechy z ich lepkimi łapami nie są nam do niczego potrzebni. Kościół nikomu nie jest potrzebny żeby wierzyć w co się chce wierzyć. Całe szczęście obserwuję, że młodsze pokolenie odwraca się od tych katabasów i wiesz co? Cała wina za to leży wyłącznie po ich stronie.

Gość gość
A mnie zastanawia czemu ci, którzy nie chodzą do kościoła robią same złe rzeczy ... mordują niewolą chcą tyranii większości ogłupiają nas przekazem w radiu, TV, reklamach, robiąc z nas płytkie zwierzęta, które tylko żrą, sekszą się i srają stręczą LGBT judzą (ach, jakie słowo ci przez palce przeszło, wstydź się!) przeciw prawicy zapładniają nielegalnie (nas nie przejdzie mi przez palce) molestują dzieci (jw.) obżerają się za naszą kasę wyłudzoną z budżetu państwa jeżdżą Meybachami jak wielkie paniska za kasę zrobioną na młodych zagubionych ludziach (vide "śmietanka" z Hollywood) zakazują rozmnażania itd itp

Gość gość
"gość 9:12" w punkt! Tylko wtedy klechy musiałyby zacząć sprzedawać nieruchomości, które zagarnęli od państwa czyli nas w ramach 'odszkodowań', musieliby się przesiąść do Skód, większość kościołów jako nierentowne poszłyby na apartamentowce - chętnie bym nabył.

Gość gość
koleś masz złe informacje. Polacy są jednym z najbardziej katolickich narodów Europy, a są jednymi z największych morderców, największych samobójców, największych gwałcicieli, największych wypadkowiczów po pijaku i bez pijaka, największych złodziei, największych bijaków dzieci i żon, największych pijusów, największych ćpunów i największych nienawistników. Można stąd wyciągnąć wniosek, że katolicyzm = degeneracja

Gość gość
"gość 9:27" bo taki właśnie jest człowiek ale jeśli ktoś robi to, co wymieniłeś ale złożył śluby posługi ludziom to jest po prostu podłym draniem, któremu należy się wyłącznie pogarda.

Gość gość
olać kler. jak zobaczą puste kościoły to może oprzytomnieją bo sami politycy kościołów nie zapełnią

Gość gość
Ksiądz do Księdza -czy my doczekany się jeszcze zniesienia celibatu? -my chyba nie ale nasze wnuki napewno.

Gość gość
kler posuwa maluczkich

Gość gość
i ich dzieci

Gość gość
gość dziś Nie masz racji. Jeśli ktoś robi to, co wymieniłeś, jest po prostu podłym draniem, któremu należy się wyłącznie pogarda. Sutanna sprawia, że jest to straszniejsze, ale brak sutanny nie rozgrzesza. To, co mi się nie podoba w tym wpisie o generalizacja. Jakbym usłyszała, że Polak to złodziej, pijak, cham i bijak (jak to ktoś napisał), to jako Polka czułabym się po prostu obrażona. Bo nie każdy taki jest i nie tylko taki jest. Są księża podli i księża święci, ale o tych pierwszych usłyszysz, bo to teraz "modne" pluć na kler, a o tych drugich... hm... chyba trzeba by było pójść do kościoła.

Gość gość
Nikt by się księży nie czepiał, gdyby się nie wpieprzali wszędzie ze swoją religią, nie próbowali narzucać jej nie zainteresowanym i nie pasożytowali na podatkach.

Gość gość
jak narzucają?

Gość gość
10:17 Choćby przegłosowanie kretyńskiej uchwały o objawieniach fatimskich.

Gość gość
gość dziś naprawdę? Uczczenie to problem? Co w Twoim życiu zmieni ta ustawa? Nowy podatek narzuci? Wprowadzi obowiązek chodzenia do kościoła 13 maja? Hej! Nie przesadzasz?

Gość gość
10:27 Poczytaj wypowiedzi posłów którzy za tą uchwałą głosowali i jej uzasadnienie.. Katole robią z Polski państwo wyznaniowe.

Gość gość
A co katole powiecie na setki milionów przekazywane z budżetu na Rydzyka?

Gość gość
Chodzę do kościoła nie dla księży, którzy są tylko zwykłymi ludźmi, ale dla Boga.

Gość gość
gość dziś Gadanie gadaniem, ustawa ustawą, ale pytanie, jak na Twoje życie to wpłynie. Po mojemu nijak. Państwo wyznaniowe to pewne przymusy. Ta ustawa żadnego nie tworzy. Tak naprawdę mamy 1 rzeczywisty argument przeciw kk w Polsce: pieniądze z podatków idą na związki wyznaniowe (tak, na inne religie też). Nawet kwestia całkowitego zakazu aborcji (poza zagrożeniem życia matki) nie jest tylko sprawą kościoła (choć on jest największą organizacją lobbującą za takim rozwiązaniem), bo są i ateiści, którzy to popierają. Z kk w Polsce jest taki problem, że ciężko go oderwać od moralności. Tzn. ukształtował w Polsce przez wieki pewne normy społeczne i trudno to teraz hurtem zanegować, bo zaprzeczamy poniekąd sobie (własnej tożsamości) i zrobilibyśmy to, co zrobili w latach 60tych Norwegowie (odrzućmy tradycję, budujemy wszystko nowe).

Gość gość
Dla mnie dotowanie czegokolwiek poza wojskiem, policją, sądem i podstawowym rządem z budżetu powinno być zakazane. Ja na przykład nie chcę, żeby jakieś organizacje prozwierzęce mnie ograniczały! Nie życzę sobie promowania wegetarianizmu ani ŻADNYCH dotacji na animalsów czy inny badziew!