Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PoshDoggy

czemu chodzimy jeszcze do kościoła

Polecane posty

Gość gość
Co mam zrobić, żeby moje pieniądze nie szły na rzeczy, które mi się nie podobają: - skandaliczne i skandalizujące "przedstawienia" i inną "kulturę" - opiekę nad zwierzętami - dotowanie jakichkolwiek grup społecznych - zasiłki dla patologii - eutanazję dzieci i skrobanki dla tych, które wpadły (a nie, to jeszcze nie w Polsce)? Nic, guzik. Muszę ścierpieć, choć mi się to nie podoba. Czy robię kampanię przeciw którejkolwiek z tych grup? Nie. W czym kk jest taki wyjątkowy?

Gość gość
KK jest o wiele bardziej szkodliwy niż się z pozoru wydaje. Razem z konserwatywnymi politykami małymi krokami cofają kraj do tego co było w IIRP albo w Hiszpanii za czasów Franco. Już ograniczyli rolnikom prawo swobodnej sprzedaży ziemii, próbują ograniczać prawa kobiet, pracownicze oraz wolność mediów. I jak się im uda to skończy się tym, że kler z garstką wybrańców będą żyli ponad prawem w luksusach, a dla zwykłych ludzi zostanie zamordyzm i tyranie na katabasów.

Gość gość
Do autorki: kler to tylko jeden problem, jeszcze większym zagrożeniem jest konserwatyzm.

Gość gość
A kto was zmusza do chodzenia do kościoła? Mówicie że presja dziadków na chrzesl? Ślub kościelny bo taki fajny i każda kobieta może być na chwilę księżniczką? Jak ktoś nie chce to niech nie chodzi i nie kożysta z ich usług a nie tłumaczy aię że presja rodziny czy sąsiadów.... Dla mnie to zwykła hipokryzja Jak wszyscy wokół cpają to też czujecie presje że trzeba ćpać?

Gość gość
13:50 Masz rację. Gdyby ludzie mieli choć odrobinę asertywności to władza kleru w Polsce szybko by się skończyła.

Gość gość
gość dziś "Władzy" księdza nie ma od dawna. Trochę odwagi cywilnej, co z was za melepety, że nie potraficie być "prawdziwymi wami". Dalej! Jak nie macie jaj powiedzieć księdzu w twarz, tego, co tu piszecie, to choć życie prawdziwie, nie udawajcie, rozkurczcie swoje kochones.

Gość gość
15:14 W punkt, 10/10

Gość gość
kler dupi nas jak chce bo mją nas w pogardzie a szczegołnie kobiety takiej spedofilą dziecko, a ona jeszcze przeprosi i podsunie drugiemu

Gość gość
gość dziś głupie kobiety znasz. Zmień środowisko.

Gość gość
Po co? Aby popatrzeć sobie na księży.

Gość Kshatrya
zaraz małe podsumowanie...

Gość gość
Kshatrya zgadza się. Za poparcie nacjonalistów wyleciał na suspensę ks. Międlar. Świetnym przykładem szczucia jest papież Franciszek - głowa było nie było kk. A co do legalnego zapłodnienia. Jakie są na to papiery czy przepisy?