Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cholerne 500 plusiaki

Polecane posty

Gość gość

a ja dzisiaj wypieprzyłam 500+ z domu, moje dziecko nie dostaje 500+ bo jesteśmy za bogaci mając 850 zł dochodu na osobę ale zaczęły się wakacje no i moja jedynaczka ciągle przyprowadza jakieś koleżanki do domu i jak daję jej jeść no to nie wypada poczęstować koleżanki. No nie, nie wytrzymałam, ja zapieprzam, gotuję zupy, lepię pierogi, kopytka bo za 1700 zł wynajmując mieszkanie klepiemy biedę i mnie 500+ się nie należy, a tu matka mając 500+ na 4 dzieci nie pracuje, leży i mam jeszcze jej dzieci karmić. Dosyć, niech spieprzają te 500+, zabroniłam córce przyprowadzać je do domu, ma się uczyć, że obecnie dba się tylko o siebie, bo nawet rząd ją krzywdzi.

Gość gość
To zrob se drugie i ... nie narzekaj!

Naprawdę poratowałoby cię te 500 zł? To się opłaca jeżeli ma się czworo lub więcej dzieci, ale jedno?Nawet byś nie odczuła że masz te 500zl.wiecej.

Gość gość
idź głupia ruro yebnij sie w ten JEDEN pusty łeb

Gość gość
do Zoma dziś - szmato jak ktoś nie ma za co kupić chleba to dla niego 500 zł to majątek

Gość gość
Polska patologia potrzebuje 500+ jak ryba wody. Bez tego zdychają!

Gość gość
To po _uj wynajmujesz mieszkanie?Zamieszkaj z teściami lub z rodzicami. Jak można wynajmować mieszkanie jak się nie ma na to środków? Totalna głupota ,najlepiej strzel se w łeb i po problemie.

Gość gość
Ja Cię doskonale rozumiem autorko. U nas na osobę przypada 860zl. Ja pracuję na 1/2 etatu, a mąż na cały, uczciwie, nic na czarno i nic z tego nie mamy tylko odciski. A leniwe larwy narobią bachorów i żyją na koszt ludzi uczciwie pracujących niestety. Ja nie mogę podjąć większego etatu, bo mam dziecko w przedszkolu i czasem pomaga babcia, ale widzę, że babci nie chce się z dzieckiem siedzieć całymi dniami i jej się nie dziwię. Na nianie nas nie stać.

Gość gość
18:44 i autorko-zdecydujcie się na drugie dziecko to wtedy dostaniecie 500 plus na dwoje dzieci plus rodzinne. I wtedy będzie sprawiedliwie jak tak zazdrościcie.

Gość gość
Zoma oj mawet nie wiesz ile to 500 zl. Razem z mezem zarabialismy ok 4 tys, przy czym mieszkanie 1500 dojazdy m oplaty , zostawalo jakies 2 ty, kupic buty czy oplacic angielski dziecku?

Gość gość
Ja bym się chętnie zdecydowała na drugie dziecko ale mój mąż nawet nie chce o tym słyszeć, chce żebym pracowała :( Myślę, że ludzie którzy mają tylko jedno dziecko to tylko i wyłącznie decyzją faceta.Bo kobieta przeważnie chce więcej dzieci.

Gość gość
Kuźwa ty bezmózgowcu nawet jednemu dziecku nie potrafisz zapewnić godnych warunków!

Gość gość
Po stylu pisania autorki widać że inteligencją nie grzeszy,więc nic dziwnego że jest na samym dnie:D Prostaczka i ździra.Jedno dziecko i taki lament.

Gość gość
Ja nie mogę podjąć większego etatu, bo mam dziecko w przedszkolu i czasem pomaga babcia, ale widzę, że babci nie chce się z dzieckiem siedzieć całymi dniami i jej się nie dziwię. Na nianie nas nie stać /////////////// pójdź do pracy na cały etat to na nianię BEDZIE WAS STAĆ. prosta matematyka ... a przedszkole tk krotko otwarte czy co? moje dziecko jest w prywatnym od 8:00 do 17:00, cztery dni w tygodniu. Ja pracuję od wtorku do piątku 8:30 do 16:30. i stać mnie na wakacje itd. nie zarabiam kokosów, mąż też nie ma dużo; bogaci to na pewno nie jestesmy bo mamy ledwo 1400 zotych do ręki na 1 osobę na miesiąc ( jest nas troje), ale życie jest fajne. dziecko mam jedno, bo to ja nie chcę więcej, mąż chcialby choc nei ma ciśnień. w sumie mam też dwa przeciwskazania ze strony zdrowia , odradzana ciąża. ale nie żeby zagrożenie zycia czy cos. nieważne, pozdraiwam

Gość gość
20:24 taa pójdzie na cały etat i odda większość wypłaty opiekunce i suma summarum w portfelu będzie mniej niż w tej chwili. Realizm się kłania. Co do przedszkoli. To nie wszędzie są prywatne, czy państwowe otwarte do 17. Na małych wsiach są do 13 nawet. Masz 4200 na 3 osoby i pyskujesz. Ja mam tyle na 4 osoby. Chciałabym mieć tyle co ty na jedną osobę. Mając 5600zł wypłaty też by mnie było stać na więcej.

Gość gość
ja tam nie chcę więcej dzieci , jedno mi wystarczy ,więc to raczej nieprawda że wszystkie kobiety chcą więcej dzieci też macie problemy z tym pięćset plus ja a dz gosp samego zusu za siebie płacę dwa , trzy tysiące miesięcznie i jakoś żyje

Gość gość
A wcześniej miało co jeść to dziecko, bo kiedys było 500 i nie było na kogo ujadac teraz jest te 500 plus i plują jadem zmije na inne co to biorą, no i huj niech biorą, ja nie biorę ale nie żałuję innym i niech biorą jak im się należy w każdym cywilizowanym kraju socjal na dzieci jest i nikt nie psioczy. Masz jedno dziecko są inne zasiłki jak nie masz kasy dowiedz się bo może dostaniesz więcej niż te 500, które a swoją drogą i tak wraca do państwa bo nawet nie pracując to te kobiety robią zakupy w każdych zakupach jest podatek więc nie bądźcie takie msciwe baby jedne.