Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa1996

Krwawienie w 7 tygodniu

Polecane posty

Gość Nowa1996

Cześć pisze tu bo wczoraj zdążyła się sytuacja kiedy zaczęłam krwawic A jestem w 7 tygodniu trochę się zmartwilam więc od razu poszłam do ginekologa i ginekolog powiedział że nieraz tak bywa że coś mi się odkleiło dlatego zaczęłam krwawic I zapisal mi tabletki Nospe forte , Luteine,Exacyl boję się że te leki mogą mieć zły wpływ na dziecko czy ktoś brał je I wie coś na ten temat

Gość gość
Luteina to hormon, ona podtrzymuje ciążę a nie jej szkodzi. Poza tym z lekami w ciąży, zwłaszcza tak niskiej jest tak że skoro lekarz je przypisuje to ma do tego powody, a ich dzialanie przewyższa pomoc nad ich szkodliwość. A co dokładnie się odkleja ? Bo jak kosmówka to raczej kiepsko, nie dźwigaj i się nie przemęczaj, najlepiej lez jak najwięcej.

Gość gość
Luteine i nospe bralam, niemal cala ciaze. Dzidzia zdrowa.

Gość Nowa1996
Właśnie nie wiem co się odkleiło nie znam się na tym jest to moja pierwsza ciaza więc jestem ciemna w tych sprawach biorę tabletki , lecz czasami widzę na wkładce że jeszcze trochę coś tam jest ide do lekarza w następnym tygodniu przełożyłam termin bo tak lub miała za dwa tygodnie A chce wiedzieć jak najszybciej czy wszystko w porządku z ciaza

Gość gość
Miałam to samo i te same leki w 7 tygodniu, wszystko zakonczylo sie dobrze

Nowa ,daj znać jak po wizycie u lekarza. Ja w pierwszej ciąży dostałam krwawienia w 8 tygodniu, okazało się że miałam krwiaka,przepisane leki pomogły.Wszystko dobrze się skończyło ,urodziłam syna w 40 tygodniu ciąży.

Gość Nowa1996
Ile brałaś te leki bo luteine mam zapisana 3 razy dziennie po 2 taabletki A zapisal mi dwa opakowania A w opakowaniu 50

Gość Nowa1996
A z tego stresu nawet nie pytałam ile brać czasu te tabletki czy do końca jak narazie biorę, tylko odpuściłam sobie nospe bo brzuch mnie nie boli

Gość gość
A zrobił ci usg? Jeśli tak to sprawdził czy dziecko żyje i zapisał leki na podtrzymanie, jeśli nie to zmień lekarza. Bo byc moze poronolas i potrzebny jest zabieg. Dużo lez i sie oszczędzaj

Gość gość
Ja luteinę brałam do końca pierwszego trymestru. Raczej nie przerywa się jej przyjmowania po tygodniu czy dwóch. Ani nawet po miesiącu. Czasem trzeba ją przyjmować aż do końca ciąży. Lekarz na pewno cię poinformuje kiedy możesz przestać ją brać.

Gość gość
Do 13tc minimum.

Gość gość
Bralam do 32 tc, napewno masz to brac do najblizszej wizyty, a potem pytaj. Do 12 tyg utrzyma na pewno, a potem moze do 16 . Jedz tabletki i pisz czasem co u Ciebie

Gość gość
Jak plamienie w ciąży to nic dobrego. Ja plamił am i straciłam ciążę w 11 tc mimo branią 6 tabletek luteiny na dobę

Gość gość
Ja krwawiłam kilka razy do połowy ciąży. Raz w 12 tc miałam krwotok. Syn zdrowy.

Gość Nowa1996
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi A jak myślicie mam brać nospe skoro lekarz zapisal że 3x1 bo dziś nie zabrałam jeszcze zadnej nospy chyba że teraz zabiorę na wieczór właśnie nie wiem czy jak zapisał to brać czy brać tylko wtedy jak by mnie brzuch pobolewa

Gość gość
Nospe jak pobolewa. Luteinę wg zaleceń. Usg było?

Gość Nowa1996
Dziś byłam u lekarza i mówiła że wszystko w porządku że nieraz tak bywa że kobiety trochę krwawia na początku ciazy A fasolka rośnie ładnie serduszko bije więc najważniejsze zapisała mi nadal luteine ale już jedna podjezyk 3 razy dziennie i witaminy Prenatal duo no i skierowanie do laboratorium dostałam 8 badań zaznaczyła teraz trzeba zrobić badania

Gość Nowa1996
Pisze do was bo znowu jestem trochę zmartwiona bo zauważyłam że zaczęłam trochę krwawic dziś byłam u ginekologa I powiedział że wszystko dobrze to już sama nwm co mam zrobić

Gość gość
Nospe bierz jak zapisal lekarz 3 razy dziennie jedna tabletke. Nospa dziala rozkurczowo i zapobiega krwawieniu np w przypadku krwiaka, a przede wszystkim jego powiekszaniu sie. Nie przemeczaj sie i nie stresuj, bedzie dobrze. Lekarz na usg nie widzial nic ? Krwawienie w ciazy moze by z roznych przyczyn, niekoniecznie grozi dzidziusiowi i niekoniecznie ma zwiazek z ciaza. Zaufaj lekarzowi i odppczywaj

Gość Nowa1996
No dziś byłam u pani ginekolog którą ma prowadzić ciążę i powiedział że nospe brać jak boli brzuch A jak byłam.w szpitalu i badał mnie ginekolog to mówił że 3 razy dziennie mam brać A ona że nie widzi potrzeby brania leków jak nic się nie dzieje i prędzej tamten ginekolog zapisal mi luteine 3 razy po 3 A ona dziś powiedziała że mam brać jedna 3 razy dziennie i z jednych tabletek całkowicie zrezygnować A nospe tylko jak boli brzuch

Gość Nowa1996
3 razy po 2 tam miał być nie 3 razy3 Źle napisałam

Gość gość
Bywasz tu jeszcze? Co u Ciebie?

Gość Nowa1996
Jestem jestem wszystko w porządku niedługo mam wizytę u lekarza więc zobaczymy jak dzidziuś

Gość gość
Moja siostra tak miała.Był jakiś krwiak,dostała mnóstwo leków i wydawało się że już jest ok gdy nagle w 13 tygodniu okazało się że mózg się źle podzielił i dziecko hm nie będzie przypominało dziecka. Niestety te krwawienia to loteria. Czasem po prostu organizm wie co robi próbując usunąć płód. Niestety dopiero usg w 13 tygodniu pokazuje czy z dzieckiem będzie wszystko dobrze.

Gość Nowa1996
No tak kuzynka mówiła mi że też tak krwawiła na początku i urodziła zdrowego synka