Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Początki nauczycielki przedszkola

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie początkujące nauczycielki przedszkola! Od września zaczynam pracę w grupie 3-latków, nigdy nie pracowałam jako nauczyciel, więc mam obawy i wiele pytań w głowie. Czy są tu również młode nauczycielki przedszkola? Może wymienimy się pomysłami na pierwszy dzień maluchów w przedszkolu, pomysłami na piosenki i zabawy?

Gość gość
ile bedziesz zarabiac, ile godzin tygodniowo?

Gość gość
fajna praca

Gość Annnkanna
Praca w przedszkolu z dziećmi jest fajna, ale to też duża odpowiedzialność i musisz pamiętać żeby cały czas się szkolić. Wiem coś o tym bo sama już 5 lat pracuję z dziećmi :) Nowych pomysłów nigdy mało!!prowadzenie zajęć z takimi maluchami wymaga kreatywności:) Ale na szczęście są nowoczesne technologie nam pomagają, ja niedawno odkryłam portal skakanka.pl wejdź sobie i poczytaj, można mieć gotowe scenariusze zajęć urozmaicone zabawami multimedialnymi;)

Gość gość
skorzystaj z pomocy zawartych na stronie skakanka.pl Twoje przedszkole może zakupić aplikacje i wykorzystywać te gry i zabawy na zajęciach z dzieciaczkami, bardzo ułatwia pracę :)

Gość gość
Zawsze mnie dziwi, że są ludzie którzy chcą się użerać z tą dzieciarnią, ale co kto lubi.

Gość gość
jest dużo scenariuszy zajęć, myślę, że bez problemu znajdziesz a w razie czego zawsze można mieć pod ręką jakieś awaryjne zabawy są aplikacje, które pomagają prowadzić zajęcia i angażować dzieci bez większego wysiłku (np skakanka.pl) możesz je wypróbować

Gość Klarciiaxx
Jak dla poczatkującej nauczycielki Skakanka.pl to super rozwiązanie, tam są gotowe scenariusze zabaw i gier, które łączą rozwój poznawczy i świetna zabawę z wykorzystaniem nowoczesnych technologii.

Gość gość
w razie trudności polecam korzystać z jakichś pomocy, konspektów, materiałów udostępnianych przez innych nauczycieli ja tak znalazłam jedną z lepszych rzeczy, które często wykorzystuję na zajęciach, a mianowicie aplikację Skakanka jej opis i sposób wykorzystania można znaleźć na stronie skakanka.pl polecam, bo dzieciaki są zachwycone

Gość gość
Skakanka.pl? u nas w przedszkolu dzieci bawią się do tej aplikacji przedszkolanka podłączą ją do rzutnika i wyświetla na ekranie synek jak przychodzi narzeka, dlaczego w domu nie mamy takiej fajnej gry... :P

Gość Izzusska88
U nas nauczycielki w przedszkolu też korzystają. Przez to dzieciaki chętniej na zajęcia chodzą :) Działa, atrakcja, nauka i zabawa!

Gość ollkafasola
Skakanka fajna sprawa. Ja znalazłam ta aplikację korzystając z tej strony https://www.skakanka.pl/, całkiem przypadkiem, a sprawdziło się u nas.

Gość gość
znam tą Skakankę, miałam z nią styczność u znajomej, która prowadzi zajęcia w świetlicy dla dzieci z jej okolicy chwaliła i polecała, gdy chce się czymś "mądrym" zająć pociechy mówiła, że jest to edukacyjna aplikacja nastawiona na wszechstronny rozwój dzieci

Gość gość
Ja pracuje już 29lat mam dosyc

Gość gość
Odpowiedzialność i mała zapłata hałas zmierzle nauczycielki zmęczone i zadzierajace nosa"moja grupa lepiej wychowana 'to cie czeka w tym zawodzie

Gość gość
Odpowiedzialność i mała zapłata hałas zmierzle nauczycielki zmęczone i zadzierajace nosa"moja grupa lepiej wychowana 'to cie czeka w tym zawodzie

Gość gość
Hej. A orientujecie się może mniej więcej, ile może zarabiać pomocnik/asystentka przedszkolanki w Warszawie ? W Państwowej placówce..

Gość gość
Głupie pomysły dyrektorek np jasełka o godz 18 oczywiście nikt mi nie zapłaci za te godziny

Gość gość
Napewno malo

Gość gość
Lepiej zamykać z tego zawodu i to jak najszybciej

Gość gość
Ale chociaż 1700 da rade?

Gość gość
Nie wiem ja jako n-lka z 30letnim stażem mam 2900

Gość gość
Obyś cudze dzieci uczył przekleństwo w starożytnej Grecji

Gość gość
A nie masz pomocnika czy coś w tym stylu? A czy osoba o chwiejnych nastrojach, nerwowa nadaje się ? Oczywiście kontrolująca się, więc nigdy bym nie zbiła czy nakrzyczała.