Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tak mozna zarazic sie jelitowka?

Polecane posty

Gość gość

Mam dwyletnie dziecko i przyszla do mnie sasiadka siedziala ponad godzine po czym oznajmila ze wczesniej byla u kokezanki ktorej dziecko ma jelitowke. Jestem wsciekla. Czy ona mogla przyniesc wirusa do nas i nas zarazic?

Gość gość
Mogła

Gość gość
Ale nie mialam bezposrednio kontaktu z chorym wiec moze ten wirus nie przeniosl sie np na ubraniu

Gość gość
Ja tak zarazilam faceta. U mnie w pracy byli chorzy, ja sie nie rozchorowalam on tak

Gość gość
Mogła. Pogratulować sąsiadki.

Gość gość
A mi sie wydaje ze niekoniecznie bo np u lekarzs moglo byc dziecko z jelitowka lekarz*****adal a pozniej kilka innych dzieci noi co? Wszyscy co byli tego dnia u tego lekarza beda miec jelitowke?

Gość gość
Ona moze byc zarazona ale jeszcze bez objawow (okres wylegania trwa jakieś 1-4 dni), ale już może zarazac innych niestety :-/

Gość gość
Czyli to juz pewne ze oboje z dzieckiem zachorujemy? O matko

Gość gość
LO matko dziewczynko każdy dookoła może mieć jelitowe i co z tego? Analizujesz to

Gość gość
Autorko moze sie zaraziliscie a moze nie. Wezcie sobie jakis probiotyk i juz. Pomysł sobie ilu ludzi jedzie z toba autobusem,siedzi przez godzinę obok ciebie w kosciele etc którzy mają chorego kogos w domu. I jakos az tak latwo sie nie zarazamy co chwile. Zdrowka.

Gość gość
Moim zdaniem nie. przecież nawet jeśli ona się zarazila, to nie zarażała jeszcze, tak zaraz po wizycie. natomiast przenieść zarazki na ubraniu... wątpię. chyba ze na rękach miała ślinę dziecka czy coś ale to raczej odpada