Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce na potęgę są likwidowane groby zmarłych którzy zalegają z czynszem

Polecane posty

Gość gość

Każdy zmarły, który po 20 latach od swojej śmierci nie zapłaci czynszu za kolejne 20 lat, może się spodziewać eksmisji. A grób podlega w takiej sytuacji recyklingowi i jest sprzedawany komuś innemu.

Gość gość
no i co w tym dziwnego? to chyba normalne

Gość gość
no w sumie to dziwne.. taki brak szacunku do zmarłego, mnie to tez zdziwiło jak si e kiedys dowiedziałam. Przeciez tkai zmarły nie zapłaci za siebie, a co jak nie ma rodziny albo go maja w d....

Gość gość
Eksmitowani zmarli trafiają w takiej sytuacji na wysypisko odpadów cmentarnych, i tak kończy się ich "wieczny odpoczynek".

Gość gość
dlatego ja wybieram kremację

Gość gość
Kremacja to najlepsze rozwiązanie. Wtedy mogą wykopać tylko puszkę.

Gość am_Dyzio
aż dziwne, że NIKT nie wpadł na prosty sposób zarabiania pieniędzy, ogromnych pieniędzy - chyba muszę mój pomysł zgłosić jako PATENT ze znakiem (R) 'reserved' , czyli, skoro w dzisiejszych czasach , przy dzisiejszej technice, technologiach i możliwościach technicznym można wybudować Galerię z wieloma poziomami poniżej ZERA i miejscami parkingowymi dla aut i można zbudować Poziom - 5 , pamiętam budowę dworca kolejowego w Katowicach ok. 7 lat temu z ogromnie głębokimi wykopami , pomimo szkód górniczych i powstały parkingi dla aut , deszczówka odprowadzona, kanalizacja odprowadzona, ropopochodne ścieki odprowadzone, inne ścieki pochodzenia biologicznego odprowadzone itd. to co szkodzi aby zbudować 'CMENTARZ' na poziomie - 11 lub -10 , -9, -8 itd. na kilka tysięcy grobów ? grób obok grobu, pomnik obok pomnika z alejkami , opłata miesięczna użytkowania za 2x3 mb powiedzmy 50 PLN , katakumby sterylne i higieniczne zgodne z normami ISO wybetonowane i zabezpieczone antybakteryjnie i antypleśniowo , 50 PLN opłaty miesięcznie razy kilka tysięcy miejsc pochówku to będzie konkretna kwota a co zrobić z osobami żyjącymi, których nie stać na opłaty czynszu ? zawsze mogą szukać sponsorów , spore opłaty może udzielić skarb Państwa lub pieniądze z MOPS i urzędniczki pracujące w MOPS mają dodatkowe zajęcie i pracę ! a w obecnej sytuacji co daje zniszczenie bezpowrotne grobu ? zniszczenie grobu bezpowrotne, to szydzenie z człowieka, pozbawienie człowieczeństwa , pozbycie się szkieletu , tylko z tego powodu, że NIE wpłynęły pieniądze za utrzymanie grobu na najbliższe lata ! podpowiadam rozwiązanie tego problemu .