Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biodrowa 1983

Artroskopia biodra.Gdzie w Wielkopolsce?

Polecane posty

Gość biodrowa 1983

Witam.Muszę mieć artroskopię biodra.W Poznaniu w Rehasporcie robią tylko prywatnie i kosztuje aż 14 tys.W Dedze robią na fundusz ale trzeba czekać 6 lat! Może wiecie gdzie robią jeszcze dobrze na fundusz? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość biodrowa 1983
nikt nie wie?

Gość biodrowa 1983
up

Gość biodrowa 1983
up

Gość biodrowa 1983
up

Gość biodrowa 1983
może dzisiaj ktoś będzie wiedział

Gość biodrowa 1983
nikt nie wie? :(

Gość gość
Zadzwoń do NFZ, oni cię pokieruja do placówki w którym są najkrótsze kolejki. Mój mąż miał w ubiegłym roku we wrześniu,czekał od czerwca ( śląskie) Wiem napewno że NFZ udzieli ci w tym temacie informacji.

Gość gość
Zadzwoń do NFZ, oni ci udzielą informacji w której placówce jest najkrótszy termin. Mój mąż miał w ubiegłym roku we wrześniu a czekał od czerwca, z tym że zdecydowała o tym komisja lekarska, u nas tak jest że zależy to od stanu biodra czy kolana, im bardziej,, pogruchotane " stawy tym szybciej robią zabieg. Dzisiaj mój mąż mówi że niepotrzebnie się tak rwał na tą operacje bo choć bólowo było różnie to jednak inaczej sobie wyobrażał dochodzenie do sprawności po zabiegu. Lekarze też raczej mówią że,, chodzić dopóki można " i to święta prawda. Ja też mam biodro kwalifikujace się do wymiany i choć ból czasami budzi mnie w nocy to nie zamierzam poddawać się żadnej operacji dopóki się da.

Gość biodrowa 1983
dziękuję za odpowiedz :) Ja ma uszkodzony obrąbek,odkleił się i muszę mieć artroskopię żeby go przyszyć.No ale ludzie to kosztuje około 15 tysięcy,skąd wziąć od razu tyle kasy.Będę musiała dzwonić do tego NFZ tak jak mówisz.

Gość gość
No takie są ceny prywatnie. Nie wiem jak gdzie indziej ale jak mąż był na ortopedii i jeździłam do niego to nie mogłam uwierzyć w to co widzę, to prawdziwa,, fabryka " jest, jest to pododdzial ortopedii gdzie tylko i wyłącznie robią operacje bioder i kolan, pielęgniarki prawie że nie nadążaly jeździć z tymi łóżkami na salę operacyjną i z powrotem. Pierwszy raz w życiu widziałam taki,, przerób ".

Gość gość
Jeszcze jedna podpowiedź, możesz jeszcze znaleźć ortopede który przyjmuje prywatnie ale który pracuje w szpitalu. W ten sposób też możesz skrócić czas oczekiwania. Zapłacisz za wizytę a skierowanie na oddział napewno ci da.

Gość biodrowa1983
dziękuję za odpowiedz. A w jakim mieście twój mąż miał operację? Dzwoniłam do NFZ, ponad godzinę wisiałam na linii i nic mądrego się nie dowiedziałam.W tym tygodniu jadę jeszcze na RTG jakieś tam specjalistyczne i z tym wynikiem pojadę do ortopedy i zobaczymy co powie,może obędzie się bez operacji w co wątpię bo mam odklejony obrąbek w ty biodrze i trzeba go przyszyć

Gość gość
No właśnie w twojej rejonizacji to kiepsko wygląda. Mój mąż był w szpitalu świętej Barbary w Sosnowcu dawniej nazywano go szpitalem górniczym. Nasz dobry znajomy był niedawno w Rzeszowie, dogadał się z tamtejszym chirurgiem - ortopedą i za naprawdę niewielkie pieniądze w przeciągu paru dni był już na stole,po dwóch dobach dostał wypis i syn przywiózł go do domu. W biodrze nic się nie przyszywa, z mężem na sali był facet z tą samą dolegliwością co twoja, zabieg polegał na przecięciu i doklejeniu tej obrączki o której piszesz, to zupełnie prosty zabieg po którym na drugi dzień idzie się do domu.

Gość biodrowa 1983
Ja mam odklejony obrąbek i będzie on przyszywany nie przyklejany.Widocznie pacjent który leżał z twoim mężem miał inny zabieg.Ortopeda mi mówił,że będzie przyszywany.Dzwoniłam do szpitala w Poznaniu i też mówili ,że to będzie zabieg przyszycia obrąbka.

Gość gość
A Enel Sport w Łodzi? Może zorientuj się jak u nich to wygląda. Rozważasz tylko NFZ? Wiem, że prywatnie może być kasowo ciężej, ale po moich doświadczeniach z państwową służbą zdrowia wolałabym chyba jakoś zorganizować pieniądze i mieć pewność, że mają cię w rękach specjaliści.