Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak mało kobiet kwestionuje religię

Polecane posty

Gość gość

Kościół uważa je za worki na spermę a one i tak wierzą i grzecznie chodzą do kościółka, czy kobiety w większości są upośledzone ? Żenujące to jest żeby w 21 wieku wierzyć w te przesądy.

Gość gość
poza tym jak można wierzyć w coś czego nikt nigdy nie udowodnił że istnieje ? naprawdę wierzycie w potop ? w to że Ewa wyszła spod żebra Adama :O ? jak można samemu z własnej nieprzymuszonej woli chodzić do kościoła

Gość gość
ja kwestionowałam już w wieku jakichś 7, 8 lat na komunii pamiętam że się strasznie nudziłam i zastawiałam się po co ta szopka i gdzie ten bóg i na cholerę trzeba klękać, a większość dorosłych kobiet nie kwestionuje tego nigdy.

Gość gość
oczywiście, że nie wierze w takie pierdoły. Jeszcze miałabym za to płacić, hehhe niedoczekanie...jestem kobieta i wcale nie jest nas tak mało

Gość gość
do kościoła głównie chodzą kobiety mimo że księża uważają je za gorsze i nierówne mężczyznom, w końcu wyszły spod żebra Adama. Czy to nie dowód na dziwne upośledzenie kobiet ?

Gość gość
na szczęście coraz więcej ludzi nie wierzy nawet w Polsce, za 50 lat Polska będzie krajem świeckim i kościoły przebudują na coś innego, mamy 21 wiek i internet, stare pokolenie babć od radia maryja musi wymrzeć wtedy nastanie spokój, nowe pokolenia nie są tak wierzące

naprawdę wierzycie w potop ? w to że Ewa wyszła spod żebra Adama pechowiec.gif ? x Na potop istnieją podobno jakieś dowody, a stworzenie kobiety z mężczyzny mogło być niczym innym, jak eksperymentem genetycznym i klonowaniem, opisanym wedle możliwości poznawczych ówczesnych ludzi. Kwestie stricte religijne poddaję w wątpliwość, nie jestem wierząca, opieram się na nauce. Niestety wciąż niedoskonałej.

Gość gość
Z żebra, żeby zaakcentować, że jest równa. KK nie twierdzi, że kobieta jest worem na spermę. Bardzo cienka g****oburza :D

Gość gość
każda religia ma swoją świętą księgę w którą ludzie wierzą, ale która księga jest prawdziwa :O może Islam jest prawdziwy a może buddyzm no k***a

Gość gość
Ja wierzę w Boga, poczułem obecność Jezusa przy tym sakramencie najswietszym normalnie mną telepało

Gość gość
Nie widzisz jakie tłumy młodych subskrybują kanały księży/teologów itd ?

Gość gość
jak dla mnie nawet jak Bóg istnieje to to jakiś tyran jest chyba większego świra od Boga nikt nie opisał to mściwy psychopata który nienawidzi ludzi :O

Gość gość
to kwestia osobowości czy ktoś wierzy, tutaj https://www.truity.com/blog/religion-and-personality-type najbardziej ateistyczni są INTP, ISTP, INTJ najbardziej wierzący ESFJ, ENFJ możecie sobie zrobić test na osobowość, większość kobiet to tzw. "czujące" a nie "myślące" i mają problemy z logicznym myśleniem taka prawda, 25% kobiet są "myślące" a 60% facetów jest "myślących"

Gość gość
myślący introwertycy rzadko kiedy sami z siebie od urodzenia wierzą w Boga, bo logicznie myślą i kwestionują wszystko, za to ekstrawertycy czujący zazwyczaj robią to co inni, interesują się ludźmi i ich uczuciami i swoimi uczuciami i naturalnie nie myślą logicznie czy analitycznie :O

Gość gość
hehehe coś w tym jest ekstrawertycy ssą i są tępi rzadko myślą wszystko robią w grupach i mają g****o zamiast mózgu w większości przypadków, nie dziwi mnie to że ekstrawertycy częściej wierzą, oni wierzą w każde g****o które im się wmówi :D :D

Gość gość
Wierzę w Boga, cieszę się bo wcześniej byłam wątpiaca...

Gość gość
gość dziś do kościoła głównie chodzą kobiety mimo że księża uważają je za gorsze i nierówne mężczyznom, w końcu wyszły spod żebra Adama. Czy to nie dowód na dziwne upośledzenie kobiet ? x No i to jest jeden z największych dowodów na hipokryzję mężów kościoła, którzy od wieków plują ludziom w twarz udając, że pada. Prawda jest wręcz odwrotna :D To mężczyzna wychodzi spod żebra kobiety.

Gość gość
Malo? Wydaje mi sie ze duzo wlasnie. Teraz ciezko znalezc kobiete, ktora w pelni zgadzalby sie z nauczaniem Kosciola. Nawet ta uczeszczajaca co niedziele na msze.