Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy macie pomysł jak poić wodą niemowlę kiedy nie chce pić?

Polecane posty

Gość gość

Moja 2 miesięczna córka ma problem z wypróżnianiem. Poiłam ją ciepłą wodą z butelki przed karmieniem piersią i jakoś dawała radę wypić te 20 ml - kupa też była chociaż jedna na dzień. Teraz nie ma opcji, żeby piła wodę - nawet słodzoną. Nie wiem co się stało. Problem zatwardzenia wrócił. Nie napije się też rumianku ani koperku. Coś się jej odwiedziło. Nie wiem co robić? Macie pomysł?

Gość gość
Nie dawaj jej słodzonej wody, to głupota i zły nawyk, propaganda prlu,a w rzeczywistości szkodliwa. Spróbuj albo co chwila wsadzać do buzi mokry smoczek, albo może sttzykawką lekko zaaplikować. To małe dziecko, ciężko doradzić. Przy starszym strzykawka się sprawdza, chrupki namoczone wodą. Ale jeśli karmisz kp to w zasadzie wody nie potrzebuje, jesśli mm no to już tak.

Gość gość
Spróbuj zmienić smoczek, może jakiś inny będzie wygodniejszy. Ewentualnie możesz sprobowac przez strzykawke plastikową. W aptece kupisz. Kieruj w policzke i po malutku dać.

Gość gość
Moja jest "niepitek"i taka została.

Gość gość
Jeżeli kp, to po co chcesz podawać wodę? Nie ma takiej potrzeby. Kupa przy kp nie musi być codziennie. Przy kp dziecko może całkowicie wchłaniac i trawic pokarm matki, więc i kupy nie będą codziennie i nie muszą być. A słodka woda to już wogole przegiecie

Gość gość
A i dodam, że jeżeli dziecko przy kp ciężko zrobić kupę, zmodyfikuj swoją dietę. Może jabłko codziennie zjedz, u mnie działał sok że świeżo wyvisnietych jabłek. Szklanke soku codziennie wypijalam i nie było problemu z kupa u dziecka.

Gość gość
Dziękuję za wszystkie rady. Z tą kupa jest tak, że się pręży, przebiera nóżkami, widzę, że chce zrobić, a nie może. No ale gazy puszcza więc nie jest najgorzej. Co tu dużo mówić - męczy się dziecko. Potem jej przechodzi. Potrafi wypróżnić się raz na 4 dni. Ktoś doradził mi pojenie wodą i faktycznie poskutkowało. Spróbuję z tym mokrym smoczkiem, innym smoczkiem do butelki i dietą - tutaj chodzi pewnie o więcej błonnika w diecie. Eh ... takie uroki macierzyństwa. Jeszcze raz dziękuję kochane za rady.

Gość gość
Powodzenia autorko :)

Gość gość
Ja mojemu podaje lyzeczka. Z butelki nie tknie ale łyżeczkę chyba lubi bo nie ma z tym problemu

Gość gość
Możesz jeszcze spróbować popijać domowy napar z kminku.