Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu ktoś kto miał kolonoskopię bez znieczulenia?

Polecane posty

Gość gość

bo mam mieć za 2 dni i boję się strasznie :o niestety pierwszy wolny termin ze znieczuleniem to 10 października a ja nie mogę tyle czekać :o

Gość gość
ten ból bez znieczulenia porównaj sobie do tego bólu jak traciłaś cnote

Gość gość
Jeśli nie masz zrostów w jelitach to niie będzie żle , nie bój się dasz radę bo jest to niezbyt przyjemne ale nie każdego boli . Znajoma też bardzo się bała , chciała nawet wykupić prywatnie zabieg ze znieczuleniem ale trafiła na super lekarza który jej odradził przepłacanie . Powiedział że dobrze wykonana kolonoskopia nie boli , żeby się nie bała i miał rację . Znajoma po zabiegu powiedziała że właściwie mało co czuła , własciwie to takie rozpieranie w środku nie ból .

Gość gość
Boli tak jak anal

Gość gość
spieprzaj idioto

Gość gość
no właśnie lekarz mi powiedział, że niektórych nie boli, a inni bólu nie są w stanie znieść i z badanie jest przerywane. Ja robię w luxmedzie, więc znieczulenie i tak byłoby płatne, ale właśnie pierwszy dostępny termin ze znieczuleniem to październik. Więc idę w czwartek bez... I boję się, że nie dam rady tego bólu wytrzymać. Dodatkowo strasznie boli mnie o***t przy wypróżnianiu i krwawię (dlatego kolonoskopia) i tym bardziej boję się wsuwania tej rury już na etapie początkowym :o

Gość gość
Ja mam dodatkową pętlę w jelitach, więc bardzo bolało. Ale jeśli jelita sa prawidłowo zbudowane to jest niewielki problem i krótko trwa.

Gość gość
mialam anale powolne i znioslam to mysle ze dam rade bez znieczulenia?

Gość gość
krwawie z c**y tluku bo mam ovu

Gość gość
Też mam krwawiące hemoroidy, ale to wsuwanie rury w o***t nie boli.

Gość gość
kurde, boję się bardzo no i jeszcze przez cały czas normalnie chodzę do pracy, a przecież dzień przed trzeba się czyścić fortransem :o i w dzień badania :o i będę musiała to pić w pracy i latać do kibla. Chyba ze wstydu się spalę jak ludzie tam będą wchodzić :((((

Gość gość
jak duza rura to jest

Gość gość
Moje bliskie dwie osoby miały. Pierwsza mówiła , że paskudne badanie. Drugą tak bolało że przerwać musieli. Mnie też czeka kolonoskopia i się boję więc chyba wezmę znieczulenie.

Gość gość
a to jest znieczulenie ogolne czy miejscowe?

Gość gość
Mój tata miał podane znieczulenie w kręgosłup.

Gość gość
Znieczulenie ogólne krótkotrwałe, mąż miał robiona w zeszłym tygodniu z tym że w szpitalu. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby poddać się takiemu badaniu bez znieczulenia i w dodatku tak z,, marszu ",trzeba nie lada odwagi albo brak świadomości. Przecież jak okaże się że są polipy to są one usuwane właśnie podczas tego badania,i po takim badaniu trzeba iść do domu i jeszcze do pracy dnia następnego. Nigdy bym się nie zgodziła dobrowolnie na coś takiego.

Gość gość
a nie mozna bez usuwania polipow takie zwiadowcze badanko zrobic?

Gość gość
a co ci dolega, jakie obajwy?

Gość gość
bol kregoslupa ledzwiowego az boli o***t, tak jakby tam w srodku fasolka siedziala, ale bez pieczenia i krwi. czasem az posladki bola. nieregularne wyproznianie. hashimoto lecze