Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzis sporo wymaga sie od kobiet.Praca zawodow,dzieci,idealny wyglad

Polecane posty

Gość gość
No a ja się nie zgadzam. Nikt ode mnie nie "wymaga" perfekcyjnego wyglądu, ale ja mam możliwość np. korzystać z lepszej opieki dentystycznej niż moja babcia 50 lat temu - od niej nikt nie wymagał ładnych zębów, ale ona jako takiego wyboru nie miała. To samo dotyczy praktycznie każdego aspektu: robienie prania we frani a w automacie; możliwości dokształcania się dziś (choćby internet) a 40 lat temu, fitness dziś vs ciężka robota w polu kiedyś.

Gość joannaB
Sporo się wymaga, ale często też kobiety same sobie narzucają taki a nie inny tryb życia. Ja na przykład zmieniłam swój wygląd sama dla siebie, nikt mi tego nie narzucał. Po prostu jak waga wystrzeliła na 90 kilo to trzeba było coś ze sobą zrobić, chociażby dla swojego zdrowia. Dieta, siłka, iqgreen i waga wróciła do 65 kilo. I nie żałuję tego wyboru, bo jeszcze trochę i nie mogłabym wyjść z domu.

Gość gość
to prawda www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU

Gość gość
Haha bo walne na podłogę ze śmiechu. Już nie dorabiajcie ideologii że niby matka w domu równa się syn jak bez rąk, leniwy. Znam mnóstwo przykładów że absolutnie nie ma takiej reguły. Moja mama pracowała zawodowo a brat nie robił w domu nic, moja ciotka nie pracowała a kuzyn robi w domu wszystko. Mój brat zaczął koło siebie robić tzn.sprzatac i gotować jak zmusiła go do tego sytuacja czyli wyprowadził się za praca. Logika kur z kafe jest obłędna, czego to nie wymyśla by zdeprecjonowac matki które nie pracowały. Aż śmieszne.