Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość z wątpliwościami

Sex i antykoncepcja

Polecane posty

Gość Gość z wątpliwościami

Jestem w związku z chłopakiem od dłuższego czasu, ale sex uprawiamy bardzo rzadko, bo boimy się o wpadkę i każdy nasz raz nie kończy się dla mnie orgazmem, bo się spinam, że zajdę w ciążę. Nie możemy się cieszyć bliskością bo nie jestem rozluźniona. Mój chłopak też to czuje i nie chce mnie zmuszać na siłę na współżycie, ale wiem że jest to dla niego ważne, abyśmy częściej się kochali. Dla mnie też to jest ważne. Dlatego mam pytanie jak możemy się zabezpieczyć, bo antykoncepcja hormonalna nie wchodzi w grę, prezerwatywy też na dłuższą metę nie są dobrym pomysłem. Znacie jakieś inne i bezpieczne metody na antykoncepcję? Słyszałam kiedyś o krążku dopochwowym.. Miał ktoś z was takie coś? Jak się u was sprawdza? Z góry dziękuję za pomoc!

Gość gość
Zamiast pytać na kafeterii idź do dobrego ginekologa, to coś innego dobierze jeśli masz przeciwwskazania do hormonalnej.

Gość gość z wątpliwościami
Tak, wiem o tym. Wybieram się w najbliższym czasie do ginekologa ale chciałam znać zdanie innych kobiet.

Gość gość
może spirala - taka bez hormonów

Gość gość
Ja uzywam tylko prezerwatywy. Żadnych hormonów nie chce ani żadnych spiral w macicy które maja dużo skutków ubocznych