Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zajac się naburmuszona 5 latka znacie jakieś zabawy

Polecane posty

Gość gość

Muszę zajac się córka znajomych przez dwa dni. Dziewczynka jest ciagle naburmuszona i obrażona na cały świat. Chciałabym aby jakoś fajnie spędziła te dwa dni a nie tylko przed tv. Znacie jakieś fajne zabawy w które możemy się pobawić? Dodam ze nie mam dzieci, żadnych zabawek w domu, plac zabaw bardzo daleko, zostaje tylko balkon i mieszkanie.

Gość gość
niech siedzi przed tv. masz pilnowac zeby sie nie zabila, a nie byc clownem

Gość gość
16:03 ale ja nie chce być clownem, tylko spędzić z nią miło czas. A dzieci nie powinny godzinami siedzieć przed tv

Gość gość
Niech zabierze swoje zabawki i gry . Poprostu z nią bądź. Będzie zadowolona. Może rysowanie, lepienie z plasteliny

Gość gość
doopy jej nie urwie jak posiedzi 2 dni przed tv

Weź tarczę na piłeczki na rzepy i rzucajcie na zmianę, licząc punkty. Ten, kto ma więcej, wyznacza jakieś zadanie drugiej stronie, a na końcu wygrany dostaje jakąś nagrodę :) ma być ciekawie, grajcie w to na dworze, bo przyjemniej, a jeśli w pobliżu jest jakieś kąpielisko, to jeszcze lepiej, dzieciaki na ogół lubią wodne zabawy, może ta mała też? ...w każdym razie na dziecko mojej znajomej, które czasem pilnuję, to działa i fajnie razem spędzamy czas :)

Gość gość
Kolorowanki - modelki, makijaze, zabawa w sklep, robienie bizuterii, pieczenie babeczek, no i hit u nas - ukladanki magnetyczne, mamy baletnice, wrozki, cukiernia.

Gość gość
Ale dziewczyny, czytajcie proszę co napisałam. Nie mam w domu ani jednej zabawki. Te kolorowanki czasem jej drukowałam na drukarce ale ona nie lubi rysować. Zabazgra wszystko brzydko i mówi ze skonczyla. Widać ze ja to nudzi. Mogę kupić jakieś puzzle ewentualnie. Kąpieliska niestety nie ma a wiem ze dzieciaki to lubią. Jest taki zalew ale boje się z nią tam jechać bo ci jeśli Np będę musiała isc do toalety (wiem brzmi głupio) a ona gdzies zwieje? A ma takie pomysły.

Gość gość
Zupelnie nic nie masz? Hulajnoga, rower, a jak nie to zwykły spacer, lody. Teraz ladna pogoda, dzieci powinny być na podwórku, może zróbcie sobie wyprawę do jakiegoś zoo czy parku. A w domu poczytaj jej bajki, możecie razem porobić prace plastyczne, np. zoo, podrukuj sylwety zwierząt i ponaklejajcie na dużym arkuszu, albo gry planszowe porysujcie, zrób start i dalej np. podrukowane postacie z bajek, różne pulapki, bonusy, jak to w grze. Później w taka grę zagrajcie. Dalej wspólne gotowanie, pieczenie ciasteczek, malowanie paznokci, zabawy w teatr. Moja siedmiolatka to uwielbia.

Gość gość
5-latka naburmuszona po prostu tak okazuje brak mamy czy taty. To proste. A tak na marginesie, zające bywają naburmuszone?

Gość gość
A może zrobimy jakis domek z kartonu bo mam takie ogromne arkusze kartonowe. Kurczę nie mam dzieci i kiepsko się znam na tym. Wcześniej była na max godzinę to jakoś dała się udobr***ać bo tak to cały czas obrażona. Z tym zoo tez fajny pomysl moze coś takiego wydrukuje

Gość gość
Ona jest właśnie przy mamie i tacie naburmuszona. Nauczyła się ze rodzice robia wszystko tak jak chce i w ten sposób wymusza. Mała decyduje o wszystkim, co i ile czasu maja robić rodzice, gdzie maja z nią jecha itp. Wiec jak przyjeżdzają na godzinę to jest zła ze mogliby w tym czasie być na lodach czy karuzeli. Może jak będzie sama to będzie lepiej.

Gość gość
Zupelnie nic nie masz? Hulajnoga, rower, a jak nie to zwykły spacer, lody. Teraz ladna pogoda, dzieci powinny być na podwórku, może zróbcie sobie wyprawę do jakiegoś zoo czy parku. A w domu poczytaj jej bajki, możecie razem porobić prace plastyczne, np. zoo, podrukuj sylwety zwierząt i ponaklejajcie na dużym arkuszu, albo gry planszowe porysujcie, zrób start i dalej np. podrukowane postacie z bajek, różne pulapki, bonusy, jak to w grze. Później w taka grę zagrajcie. Dalej wspólne gotowanie, pieczenie ciasteczek, malowanie paznokci, zabawy w teatr. Moja siedmiolatka to uwielbia.

Gość gość
Mieszkanie bez zabawek + 5latka to marne połączenie, nawet gdyby nie były "naburmuszona". Każde dziecko zacznie się nudzić w takich warunkach, więc radzę pomyśleć o jakiś znajomych dzieciach do wspólnej zabawy lub wyjściu choćby do parku czy np. na basen. A co do sprawy: wciągaj ją w swoje codzienne czynności np. razem gotujcie, razem naprawiajcie rower, sadźcie kwiatki, pokaż jej coś ciekawego ze swojej pracy (np. pieczątki) itp. - dzieci to lubią, czują się wtedy "poważne".

Gość gość
Zamknij ją w piwnicy z miską wody. Nabierze pokory.

Gość gość
Albo wystaw ją na noc na balkon, jeśli nie masz piwnicy.