Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jedni mają na wszystko czas, a inni nie?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie, od czego to zalezy? Jestem osobą, która właśnie wciąż czuje, zę ma za mało czasu, by się realizować, natomiast wiele razy słyszałam, ze jeżeli człowiek chce, to na wszystko czas znajdzie. Co o tym myslicie?

Gość gość
Od człowieka; jego podejścia, samozaparcia itp. Więcej działać, a mniej gadać i narzekać. Niby oczywiste. Niby.

Gość gość
Dobra organizacja. To jest odpowiedź na Twoje pytanie. Tylko ludzie zorganizowani mają na wszystko czas i potrafią wszystko ze sobą pogodzić.

Gość gość
Nie wierz w to - bez spontanu staniesz się robotem, ludzkim automatem.

Gość gość
Właśnie, zawsze wydawało mi się, ze jestem dobrze zorganizowana. Pracuję 8 godzin, po 8 godzinach wracam do domu, gotuję obiad, zajmuję się niepełnosprawną mamą i tak schodzi mi czas od ok. 18 do 22, po czym idę na godzinny spacer lub coś czytam, kolacja, prysznic i spać. Tak się zastanawiam, jak w ten mój grafik jeszcze dołożyć coś, co mnie rozwija. Właśnie- cały czas mam poczucie, ze mam za mało czasu!

Gość gość
myslalam nad hiszpanskim ale jak widze idiomy i jakies zlozone zdania to ile lat trzeba by sie uczyc;/

Gość gość
Milion albo nawet dwa. Marudzisz...

Gość gość
Akurat języki obce już 3 mam opanowane w młodszych latach, więc nie o języki mi chodziło, a moje inne pasje, których mam kilka, a właśnie wciąż mam wrażenie, ze w swoim grafiku czasu mam mało!

Gość gość
badmington ale czy kregoslup zdrowy

Gość gość
nie masz czasu na sen nie masz czasu na seks wciaz od zycia chcac wiecej

Gość gość
Moja była koleżanka też zadowala sobie takie pytanie, dlaczego inni mają wszystko, a ona bidulka nic. A tym czasem: Hobby zero Pracowitości zero Prawa jazdy nie będzie robić bo po co Języków też się nie będzie uczyć bo po co Rower nie, bo ona nie umie jeździć Na siłownię nie bo trzeba mieć samozaparcie Na salse nie, bo drogo Rysować i malować nie, bo ona nie ma wielkiego talentu Pójść na jakiś kurs dokształcający nie, bo co jej to da Poszukać lepszej pracy, nie bo i tak nie znajdzie. Odchudzać siue też nie, bo ma słaba motywację Zrobić kurs księgowych, płacowych nie bo to trudne i trzeba się duo uczyć Zrobić kurs komputerowy nie, bo ona nie ma do tego drygu I tak sięcały czas zastanawiala, dlaczego inni coś osiągneli a ona Mimo 34 lat nadal stoi w miejscu.

Gość gość
Ja akurat mam studia, kursy językowe i prawo jazdy- a także pracę, którą lubię, więc podstawy jakieś mam. Problem w tym, że gdy wracam do domu ok. 18, gdy już wezmę się za ogarnięcie obiadu, gdy już pozajmuje się tą moją mamą- czyli zmienię jej pampers, nakarmię, później umyję i posiedzę, aż nie zaśnie, to jest późny wieczór, najczęsciej zostaje mi godzina na czytanie, spacer lub inne zajęcia, ale uważam, ze to mało i wciąż zastanawiam się, co zrobić, by tego czasu mieć więcej- z czego zrezygnować

Gość gość
Zamiast marnotrawić wolną godzinę na filmy, książki czy spacer poświęć ją na samorozwój, pasje

Gość gość
No tak, ale gdzie się rozwijać w tak póxnych godzinach wieczornych? A co do książek, to są właśnie z dziedziny, która mnie pasjonuje, więc czytanie akurat nie jest marnotrastwem.

Gość gość
Co do spaceru to zgadzam się, że to strata czasu! Godzina to dużo, wiele możesz zrobić w 60 minut!

Gość gość
To jak temu zaradzić? Czytam tutaj Wasze opinie, może podzielicie się ze mną swoimi sposobami, jak tego dokonać mając pod opieką osobę od stóp do główny sparaliżowaną- bo głównie najwięcej czasu właśnie poświęcam opiece nad tą moją mamą. Opiekunkę mam wynajętą tylko na czas mojego przebywania w pracy. Chyba mi motywacji potrzeba i po prostu jakichś pomysłów, stąd moje zapytanie na forum :-)

Gość gość
autorce ktoś napier)dolil głupot do głowy nakładł.. Jakies po -peerelowskie boty pogrobowce w dodatku tak gadają jeszcze. Wszystko zależy od sposobu spostrzegania wszystkiego co cie otacza, dwa to wartości (co jest dla kogos najwazniejsze) dla jednego kasa jest najwazniejsza, dla drugiego świety spokój.. trzy - no nie można mieć wszystkiego w materii, trzeba wybrać.. :O

Gość gość
jak siechce to się zawsze czas znajdzie

Gość gość
To kwestia organizacji

Dobra organizacja, a nie codzienny oklepany rozklad dnia. Umow sie z kims na spotkanie i znajdziesz czas. Tak samo z roznymi innymi zajeciami, konkretna godzina - musisz wyjsc i koniec. Jesli boisz sie spontanicznosci to zaplanuj sobie chociazby w glowie caly tydzien. Urozmaicaj go sobie, bo zachwile staniesz sie pozbawionym energii i usmiechu czlowiekiem.

Gość gość
Znajomi czasem do mnie wpadaja, natomiast ja nie bardzo mam możliwość, by z nimi gdziekolwiek wyjść.