Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaryzykuję po raz ostatni.

Polecane posty

Gość gość

Jestem po dwoch poronieniach ciaz tzw. biochemicznych. Tzn. Był pęcherzyk i się wyplul zanim przyszło co do czego. Moj lekarz kazał robic kosztowne i skomplikowane badania. Poszlam do innego ginekologa, który stwierdzil ze robienie tych badan nie ma sensu po drugim poronieniu. Powiedzial, ze mamy dzialac. Oboje brac kwas foliowy. Poczekamy do urlopu na ktory jedziemy we wrześniu i wtedy podejmiemy kolejna próbę. Bo nie chce ryzykowac takiej sytuacji, ze lekarz kaze mi leżeć i co wtedy? Jak mam lezec plackiem to wole w zimie niz latem. No i organizm sobie odpocznie, zregeneruje się...myślicie, ze mamy szansę na powodzenie? "Do trzech razy sztuka" może akurat za 3 razem będzie wszystko dobrze. Co myslicie?

Gość gość
Ja bym wyslala meza na badanie nasienia. Podstawowe. 150 zl i będzie wiadomo czy u niego wszystko ok z plemnikami.

Gość gość
Przecież plemnik nie ma nic wspólnego z donoszeniem ciąży przez autorkę.

Gość gość
13:07 Plemniki moga byc uszkodzone więc organizm wydala uszkodzone zarodki zanim sie zagniezdza. Amen

Gość gość
Po co zakładasz kolejny temat? Noe chcesz robić badań to nie rób, proste. Lubisz ryzyko to twoja sprawa.

Gość gość
13:19 Ja tu zadnego podobnego tematu nie zakladalam.

Gość gość
Plemniki moga przekazywac wade i wtedy jak to bywa przy selekcji naturalnej zarodek obumiera i macica go wydala. Drugi prosty problem to moze byc taki, ze masz za cienkie endometrium do donoszenia zarodka. Po czyms takim organizm raczej regenerowac sie nie musi no chyba, ze mialas zabieg.

Gość gość
13:24 Wlasnie endometrium jest w porządku. Poza tym my już mamy córkę. Nie wiem co może teraz sie dziać. Zabiegu nie miałam owszem, ale teraz są wakacje. Mamy oplacony urlop na wrzesień. Nie chce leżeć plackiem bo wolę jednak lato spędzić z dzieckiem na powietrzu a nie kisic jej w domu...

Gość gość
Zrozumiale. Dobrze, ze swiadome jest Twoje podejscie. Moze tak byc, ze bedzie trzeba polezec. Przy krwiakach tak czesto jest, ze trzeba poodpoczywac. Moglo cos zmienic sie ale nie musialo. Czasem tak bywa, a teraz moze byc dobrze. Warto zaczekac do 3 razu.

Gość gość
"Bo nie chce ryzykowac takiej sytuacji, ze lekarz kaze mi leżeć i co wtedy?" x setki tysięcy kobiet musiało leżec plackiem w ciązy, żeby donosic. Jak nie jestes w stanie się poświęcic, to sobie daj spokój. I większosc nie robiło z tego "koncertu życzeń" na zasadzie "a może zimą, a może latem"

Gość gość
13:41 O co Ci chodzi? Mam dziecko o ktorym tez muszę myśleć. Nie mam wscieku macicy. Moge przelezec cala ciążę jezeli bedzie potrzeba, ale dlaczego mam myśleć egoistycznie i odebrac dziecku wakacje? Rower, rolki, kąpieliska, wyjazdy etc etc? Nie rozumiem Twojego oburzenia...

Gość gość
Nie sluchaj tamtego niech stoperan wezmie. Prokreacja w XXI wieku jest swiadoma.

Gość gość
Zakładałaś już tu temat i nie kłam, że nie, bo się w nim wypowiadałam. Nie chcesz robić badać, bo ci szkoda kasy.

Gość gość
14:20 Szkoda kasy? Prosze Cie. Nie narzekam na brak kasy, moge isc te badania zrobic dzisiaj. Zaden problem.

Gość gość
14:20 Ps. nie kazdemu psu na imię burek. Moja historia jest jakich wiele na tym świecie.

Gość gość
mamaginekolog pisala i mowila, ze lezenie nie sprawi, ze magicznie donosimy ciaze, to jest mit.jak sie ma poronic to sie poroni.

Gość gość
16:21 To jak wytlumaczysz, ze kobiety biora tabletki na podtrzymanie leza i rodza zdrowe dzieci? Bo np. zaczęły plamic czyli zaczyna sie poronienie teoretycznie.

Gość gość
Mamaginekolog ma nie rowno pod sufitem. Zaden z niej autorytet...

Gość gość
Dla mnie dziwne ze chcesz ryzykowac znowu poronieniem ja bym się badała... I meza też bym wysłała na badania .

Gość gość
19:07 Bo moze akurat za 3 razem sie uda. W druga ciążę zaszlam jeszcze zanim dostalam pierwszej miesiaczki po poronieniu. Drugi ginekolog u którego bylam stwierdzil, ze to koglo byc za szybko i decyzja o robieniu badan jest zbyt pochopna.

Gość gość
Ty już zakładałaś tutaj ten temat. Teraz już decyzję tylko podjęłaś, że nie będziesz robić badań.

Gość gość
Dziecko juz masz, wiec zapewne az tak bardzo nie jestes zmotywowana jak kobiety bezdzietne, walczace o ciaze. W tej sytuacji calkiem zrozumiale, ze interesuje Cie zdrowa ciaza albo zadna, wiec rob swoje i sie nie przejmuj. W najgorszym wypadku zostaniecie przy jednym dziecku, to nie koniec swiata.

Gość gość
20:11 Może masz racje. Nie mam spiny, ze musze miec to dziecko za wszelką cenę bo juz mam cudowną córeczkę. Chciałam jej sprawic rodzenstwo no, ale jak sie nie uda to cóż. Zaryzykuje ostatni raz a potem jesli sie nie uda zaczniemy się badać oboje.

Gość gość
20:17 Nie wiedzialam, ze mam syna :D i ze idzie do szkoły o matko! Myslalam, ze mam tylko córkę, która ma za soba pierwszy rok przedszkola :D muszę poszukać tego syna bo nie wiem gdzie sie schował :D

Gość gość
Moim zdaniem powinnas zrobic badanie na obecność przeciwciał, ktore "likwiduja" ciaze bo jest cialem obcym.