Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przeszkadza Wam, gdy ktoś u Was w domu pali papierosy?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie- czy przeszkadza Wam palenie papierosów w mieszkaniu? Mnie przeszkadza- bo jestem niepaląca, natomiast partner jest nałogowym palaczem i średnio co 20 minut pali papierosa- także w nocy budzi się kilka razy, by zapalić. A na moje prośby, by wyszedł choć do WC reaguje słowami, ze jestem przewrażliwiona, bo to wcale tak nie śmierdzi.

Gość gość
Sama dawniej paliłam i dym mi nie przeszkadzał , nie palę jednak od wielu lat i teraz nie mogę znieść tego zapachu. Mój mąż pali , dawniej palił w mieszkaniu , teraz juz na to nie pozwalam i musi wychodzić na balkon . Jestem tak bardzo uwrażliwiona na zapach tego dymu że czuję go nawet wtedy gdy mąż tylko przejdzie z zapalonym papierosem . Autorko nie dziwi mnie więc fakt że przeszkadza /c***alenie męża. Pokaż mu na ścianie miejsca pod obrazem , rogi pokoju na sufitach jak bardzo czernieją od dymu papierosowego . Może wtedy zrozumie że nie tylko śmierddzi ale też brudzi no i bardzo szkodzi bo palenie bierne jest tk samo szkodliwe jak palenie czynne.

Gość gość
No właśnie, pokój jest rok po remoncie i wszystko w nim jest już pożółkłe od tych jego papierosów, a gdy myję okno, to właśnie w tym pokoju, w którym on najczęściej pali jest na szybie zawsze podczas mycia taka żółta maź, przez co dwa razy trzeba płynem myć, by ona zeszła- takie tłuste to jest. Dopiero rok wynajmujemy to mieszkanie (tyle też z sobą jesteśmy(, a tu już takie niedomówienia. Gdy poznałam partnera to był na etapie rzucania (już 5 raz w życiu), więc myślałam, ze zaczynając zycie razem tego nałogu już nie będzie miał, ale co, zrobiliśmy remont wynajętego mieszkania, zamieszkaliśmy, a on stwierdził, ze ma już gdzieś to rzucanie, że ma prawie 50 lat i co mu to da, ze rzuci, że sie tylko męczy już 5 raz w zyciu, że jednak wróci do nałogu, ale będzie palił mało. No i palił mało przez kilka dni, a po kilku dniach już wrócił do 30 papierosów dziennie- czasem nawet więcej, a dla mnie zaczął się koszmar w tym smrodzie!

Gość gość
Jego syn nas czasem odwiedza- chłopak 18 lat i przez to palenie partnera on nie chce dłużej siedzieć, bo twierdzi, ze w smrodzie nie potrafi, zwraca partnerowi uwagę, na co on odpowiada, ze chłopak jest przewrażliwiony, bo jego matka w domu nie pali i że przesadza.

Gość gość
Nie pozwalam nikomu palić u mnie w domu. Musi wyjść na taras, tam są krzesła, stolik, niech siedzi i pali na zdrowie. Wewnątrz nigdy w życiu. Jeśli na tarasie są akurat koty to musi wyjść gdzie indziej, na schody przed domem, albo usiąść sobie w ogródku :-)

Gość gość
nie pozwalam,jeśli ktoś chce to zapraszam na balkon.

Gość gość
Przeszkadza mi bardzo, mimo ze sama troche popalam i moj maz tez. W domu sie nie pali i koniec, wychodzimy na taras albo przed dom, np przy wyrzucaniu smieci. Ale mam na przyklad kolege ktory nie pali, ale pozwala innym palic u siebie w mieszkaniu i mu to nie przeszkadza.

Gość gość
W takim mieszkaniu, gdzie ktoś pali okropnie śmierdzi. Nawet ubrania w szafie i meble tapicerowane. Byłam kiedyś u znajomych, którzy palą i cała ośmierdłam, ubranie, włosy, chociaż przy mnie nie palili. Wychodzili na balkon, a smród i tak wlatywał do mieszkania. Normalnie palą w mieszkaniu, bo sąsiadka z piętra wyżej ich goni z balkonu

Gość gość
No właśnie! Ja także mam ciuchy i wszystko w mieszkaniu przesiąknięte dymem! Partner smierdzi jak popielniczka- włosy mu cuchną nawet, o ciuchach jego nie wspomnę! Gdy go poznałam był rzucającym, czyli nie paił, gdy zamieszkaliśmy razem postanowił, ze do nałogu wróci, bo go męczy to niepalenie, no i się zaczęło...