Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To niedowaga?

Polecane posty

Gość gość

Mam 12 lat waże 38 kg i mam 149 cm wzrostu. Chodzi o to że nie wiem już czy to niedowaga czy nie... widać mi kości na brzuchu i spóźnia mi się okres a zawsze miałam regularne miesiączki. Chciałabym dodać że ostatnio mało jem ok. 900 kcal dziennie i jakieś dwa miesiące temu ważyłam 42 i wtedy były regularne ale chciałam schudnąć. Według bmi mam wagę prawidłową... a wy jak myślicie to niedowaga czy po prostu okres się spóźnia bo za mało jem?

Gość gość
hormony poniżej pewnej wagi przestają prawidłowo funkcjonowac. u dorosłej kobiety zwykle ponizej 45 kg, nie wiem jak u dziecka. natomiast pewne jest ze 900 kcal to o wiele za mało dla dziewczynki w Twoim wieku. dlaczego tak mało jesz? odchudzasz sie?

Gość gość
Nie to nie jest niedowaga jak dla 12 latki tego wzrostu, bo nawet sama sprawdziłaś że mieścisz się w normie. Ale skoro masz problem z okresem, po tym jak zaczęłaś się odchudzać to zmień dietę. Zacznij jeść więcej, po co sobie organizm szarpiesz w tak młodym wieku.

Gość gość
Obecnie się nie odchudzam, po prostu nie mam apetytu i mam opuchnięty policzek od kilku miesięcy i to utrudnia jedzenie