Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia1009

Wieloletni trądzik

Polecane posty

Gość Gosia1009

Cześć wszystkim! Mam 16 lat i i od 5 klasy podstawówki mam trądzik( zmagań się z nim już prawie 5 lat). Na początku próbowałam go zwalczyć domowymi sposobami. Jednak z czasem zrozumiałam, że to nic nie pomaga i wybrałam się do dermatologa( we wrześniu 2017). Zdiagnozowano u mnie tradzik grudkowy. Pani dermatolog przepisala mi maści: acnatac, fusacid, skinoren. W połowie listopada przepisałem mi antybiotyk doustny- tetracyclinum. Stosowałam go do połowy czerwca. W czasie kuracji stan mojej cery bardzo się poprawił. Jedynie sporadycznie pojawiały mi się zmiany skórne związane z miesiączka. Jednak po odstawieniu antybiotyku to się zmieniło. Z początkiem lipca zaczęły pojawiać mi się na skórze zmiany skórne, które po kilku dniach nie znikały, a nawet pojawiała się ich coraz więcej. Za 5 dni mam wizytę u pani dermatolog. Już powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek pokonam trądzik. Wstydzę się swojego wyglądu. Macie jakieś pomysły lub skuteczne sposoby dzięki którym pozbyliscie się trądziku? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
POczytaj blog Mademoiselle Eve i skonsultuj się z jego autorką. Albo z autorką bloga Kosmostolog.

Gość buderus
No to rzeczywiście nie jest najlepiej, i uważam że powinnaś znaleźć dobrego dermatologa który zajął by się twoim problemem, bo niestety kremy, maści i inne preparaty mogą nie pomóc. Nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie jest bardzo dobre centrum dermatologiczne https://www.derm-est.pl/ . Pracują tam świetni specjaliści z powołania i uważam że oni ci pomogą. Lepiej już zdecydować się na taką wizytę i skonsultować to z lekarzem.

Gość gość
sprobuj prostej metody sok wyciśnięty z liści i łodygi irysa ( kosaciec) z ciepłą wodą , zajrzyj na mój kanał na youtube - Edward metoda gayalama - tam wiele ciekawych porad

Gość KosmetologKarolina
Aby pozbyc się trądziku proponuję wizytę u dobrego dermatologa, polecam Clinica Dermatologica.

Gość gość
mając problem z trądzikiem zaczęłam stosować olej tamanu jest świetny do tego stopnia, że potrafi niwelować nawet zmiany skóry , które powstały w wyniku trądziku. Podsyłam link gdzie go znalazłam ten sprzedawca ma przede wszystkim naturalne produkty ! a nie dodatkowo szkodzące https://www.kwiatyupominki.net/nacomi-olej-tamanu-blizny-tradzik-30-ml-p-2606.html