Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćparassolka

Ludzie faktycznie powinni dobierać się wg grupy krwi

Polecane posty

Gość gość parassolka
ja mam O Rh- ,Najlepsza do transfuzji.

Gość gość
a ja nawet nie wiem jaką mam grupę krwi to przed poważnym związkiem koniecznie muszę znać swą grupę krwi?

Gość gośćparassolka
17.40 widzisz to jest tak ze ludzie maja antygeny nie wszyscy do siebie pasują ,jak przyjrzymy się grupom krwi to zaczynamy rozumieć dlaczego pewne związki się udają a inne nie.

Gość gośćparassolka
tak jak mrówki maja kwas a pszczoły maja żądło tak ludzie mają antygeny a to pokazuje że nie wszyscy są ze sobą kompatybilni przy bliższym poznaniu ,już na poziomie pocałunku następują antagonizmy ,na ogół ciało sygnalizuje z kim nam po drodze a z kim nie.Problem serologiczny to największe zagrożenie ukazujące te tezę.Dlaczego grupa O nie może przyjąć od innej grupy niż tylko O? no właśnie ,tak samo jest w związkach tylko ludzie nie zastanawiają się nad tym a potem tyle niedobranych związków.Natura jest mądra,mądrzejsza niż nam się zdaje.

Gość gość
Takie informacje musi zamieścić posiadacz konta na którymś z portali randkowych. Nie wiem dla mnie to absurd żebym pytał swoją przyszłą partnerkę o grupę krwi ale może i faktycznie masz rację. Pozdrawiam:)

Gość gośćparassolka
17.40 jeśli planujesz dzieci to koniecznie powinieneś znać.

Gość gość
Ja mam B rh+. Jaka grupa do mnie pasuje? :P

Gość gość
Bzdura. Dowodem jest to, że znam osoby o tej samej grupie krwi, a zupełnie innym charakterze

Gość gość
17.53 Cieszę się że mogłam zainspirować kogoś .Pozdrawiam:-)

Gość gość
Nastepnym razem na pierwszej rance nie mogę zapomnieć zapytać faceta " a jaką masz grupę krwi?" jeśli będzie miał inną to musze go olać

Gość gość
Tak, według grupy krwi i jeszcze według koloru moczu!

Gość gość
17.58 Niestety taka kolej rzeczy;)

Gość gośćparassolka
17.56 tego jeszcze nie wiem ,akurat moja mama ma taką(B oraz moja córka i faktycznie z mamą to jak ogień i woda z córką to samo ,historia podaje że ,,0'' to najstarsza grupa -roślinożerców:-)moja mama uwielbia mięso ja niekoniecznie..z kolei córka tez w stronę wege ciągnie więc nie umiem stwierdzić ale oglądam tego pana i uważam że ma rację.Alergeny -na które reagujemy ,,alergią'' to również antygeny które nie są kompatybilne z naszymi dlatego reagujemy na nie alergią,podobnie jest z grupami krwi-naturalne mechanizmy.Dlaczego z jednymi ludźmi rozumiemy się bez słów a z innymi nijak nie możemy się dogadać? no właśnie .:-)swój pasuje do swego i tyle;-)Dlaczego da się krzyżować pewne gatunki roślin i zwierząt a inne nie? z tych samych powodów.

Gość gośćparassolka
18.02 jeżeli dojdzie do zapłodnienia gdzie matka ma Rh- a ojciec dziecka Rh+ i dziecko odziedziczy odczynnik+ po ojcu to krew matki w zetknięciu z krwią dziecka natychmiast zaczyna wytwarzać antygeny zwalczające czerwone krwinki we krwi dziecka,jest to bardzo niebezpieczne i prowadzi do choroby hemolitycznej dziecka.

Gość gośćparassolka
18.02 ciesze się:-)ja właśnie miałam przy długiej ciąży konflikt,mało tego teraz rozumiem dlaczego tak źle czuję się w otoczeniu męża ,po prostu niezgodność chemiczna.:-)Pamiętam ze jak go poznałam to było mi słabo ,niedobrze ,czułam niepokój ,mój organizm się bronił,sygnalizował ,ee to nie ten:-)no i faktycznie.ja _ on + czyli konflikt.

Gość gośćparassolka
sorrki nie drugiej a,,drugiej''wybaczcie mi mały błąd.:-)

Gość gośćparassolka
niezły jest ten gość ,he he teraz mówi ze dawca ,,O '' jest niebezpieczny..ojej jestem niebezpieczna:-)choć studiuję bezpieczeństwo:-) https://youtu.be/Zc3v8VdYtYI

Gość gość
Dzisiaj konflikt serologiczny to nie problem o ile się wie że wystąpi. Grubymi nićmi szyta ta teoria. Z jednymi się dogadujesz z drugimi nie. Jaki wpływ ma mieć na to krew?

Gość gość
super wątek o mrówkach:-)

Gość gośćparassolka
18.57 natura wie lepiej kto obcy kto swój ,taka prawda.:-)

Gość gość
To nie natura. A już na pewno nie krew.

Gość gośćp
18.57 ano taki ze miedzy ludźmi występują antagonizmy takie same jak w zetknięciu danej grupy krwi z krwią,,obcego'':-)coś w tym jest.Dlaczego ludzie samotni żyją dłużej?fajnie to pod koniec nagrania zostało podsumowane:-)ja tez tak mam że pewne osoby wpływają na mnie kojąco a pewne wywołują niepokój.

Gość gość
Hm, ja A-, mąż B+, niezgodność (nie konflikt! to coś innego) jest, ale obecnie mamy 4 dziecko w drodze i jakoś żyjemy. Choć swoją gammę globulinę dostałam. Odpowiednie prowadzenie ciąży i ryzyko nie musi się ziścić (tj. konflikt)

Gość gośćparassolka
19.02 nie natura? rany jesteśmy częścią natury,Częścią ekosystemu .Świat jest naturą a my w nim.Zwykły odruch w sytuacji zagrożenia ..wyrzut adrenaliny '' i komenda organizmu,,uciekaj'' to również natura.Mamy system obronny ,jesteśmy uzbrojeni w ,,antygeny'' tak jak jeż w kolce a węże w jad .Proste.

Gość gość
Ehh dobra nie chce mi się już dzisiaj gadać.

Gość marawstala
Jeden znajomy na innym forumku polecił mi Rody krwi do obejrzenia, widziałam chyba dwie części : ) wg osoby z która przeprowadzony był wywiad w głównej mierze powinniśmy dobierac sie w pary biorąc pod uwagę grupę krwi ponieważ niedopasowanie może dosłownie niszczyć nasz organizm.... Wywołując u drugiej osoby różne stany chorobowe, w tym przypadku chodzi o wydzielaczy osoby których wydzieliny działają drażniąco na tych drugich : ) tak trzy po trzy pamiętam.... Mówił, ze niedopasowanie jest główną przyczyna tego, ze niektorzy nie mogą mieć dzieci : ) wystarczy zmienić partnera i pyk powinno zaskoczyć : ) mam do tego ambiwalentny stosunek.... Ale jeśli chodzi o częste wietrzenie pomieszczeń to myślę ze to dobry pomysł

Gość gośćparassolka
19.10 no bo dostałaś zastrzyk ,ale mimo wszystko fakt faktem niezgodność..i nic tego nie zmieni.Natura jest nieomylna.

Gość gość
To dlaczego tacy ludzie potrafią żyć w zgodzie wiele lat? Pieprzenie kota przy pomocy młota. Może coś w tym jest ale nie można przekładać na wszystkich.

Gość zielona kawa 40
Mam grupę 0 Rh+ podobno najlepsza grupa :)