Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćparassolka

Ludzie faktycznie powinni dobierać się wg grupy krwi

Polecane posty

Gość gośćparassolka
antygen od przeciwciała różni się tym że grupy cukrowe determinują antygen .grupy A i B mają substancje cukrową z jednym cukrem .np gr B glukozaminę i wytwarza przeciwciała przeciw A i na odwrót.O ma pod górę bo nie ma cukrów determinujących,gr O ma tylko przeciwciała zaś gr B ma tylko antygeny i nie ma przeciwciał.

Gość gośćparassolka
No i tak jak myślałam ,istnieje ścisły związek pomiędzy grupa krwi a zachowaniem danego osobnika ,oczywiście nie tylko grupa ma z tym związek ale w Chinach odkryto te zależności i zapoczątkowano naukę która zajmuje się badaniem tych zjawisk ,nauka ta nosi nazwę,,hemopsychologia''To właśnie w Chinach w oparciu o hemopsychologię są zawierane małżeństwa,i co? nie miałam racji? ,głupoty piszę?Przeczucie mnie nie myliło.

Gość gośćparassolka
Grupa krwi-hematopsychologia i japońskie związki Pomiędzy grupą krwi a osobowością istnieje związek – tak właśnie głosi hematopsychologia, nauka zajmująca się badaniem zależności, jakie zachodzą między grupą krwi właściciela a jego osobowością. Podwalin hematopsychologii należy szukać już parę tysięcy lat temu w Chinach. To właśnie tam podobno w rodzinach chińskich dostojników i cesarzy przed zawarciem związku małżeńskiego wykonywano tzw. małżeński test zgodności.

Gość gośćparassolka
Do wykonania testu potrzebna była próbka krwi kobiety i mężczyzny, którzy mieli wstąpić w związek małżeński. Szybkie gęstnienie i zwarzenie się zmieszanych próbek krwi oznaczało niezgodność pomiędzy tymi dwojga ludźmi i zwiastowało nieszczęście. Dlatego też w takiej sytuacji związek małżeński nie dochodził do skutku. Niektórzy naukowcy uważają, że tak oto postrzegana grupa krwi była podstawą do tworzenia się podziału klasowego w społeczeństwie. Na przykład w feudalnej Japonii niezwykle ważne jednostki, czyli samurajowie mieli grupę krwi 0, rzemieślnicy – AB, rolnicy – A, z kolei zwykli kupcy – B. to już wiem czemu taka niezgodność ;-) ja mam O mój ma AB ,dzieci mają A -drugie B ;-)