Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy księdzu wolno kochać kobietę?

Polecane posty

Gość gość
Kochać? Pytasz o miłość? Człowiek nie ma władzy nad uczuciami. Miłość jest najpiękniejszym uczuciem pochodzącym od Boga. O ile to jest miłość a nie namiastka.

Gość gość
To Kościół Katolicki zrobił z seksu MAŁŻEŃSKIEGO grzech. Jeszcze stosunkowo niedawno żony musiały zakładać jakąś szmatę z otworem, która sprawiała im ból. W Biblii jest jasno napisane że seks małżeński powinien odbywać się często, żeby np. unikać pokus. I nie chodzi tutaj o cele reprodukcyjne. Biblia też nic nie mówi o zakazie antykoncepcji.

Gość gość
nie chcę żadnego księdza, wolę normalnego, uczciwego pracownika chłodni

Gość gość
jestem kobietą kocham księdza i nie żałuje to najlepszy człowiek jakiego znam nigdy mnie nawet nie pocałował a pozwoliłabym mu na wiele więcej

Gość gość
00.58 no coś ty cudzołożnico

Gość gość
przecież już siebie mieliście w myślach!!!!

Gość gość
Powiem wam jeszcze jedną ciekawostkę i kładę się spać, resztę doczytacie sami jeśli będziecie mieć na to ochotę. Jest Biblia i różne źródła dot. historii kościoła. Księża przez dłuższy okres po rozprzestrzenieniu się katolicyzmu mieli żony i dzieci. Brali śluby. Celibat wszedł po to, by majątek księdza nie mógł być legalnie dziedziczony przez jego dzieci a pozostawał w instytucji kościoła. Księża oczywiście i tak mieli kobiety i dzieci i pod tym względem biorąc pod uwagę słowa Pisma Świętego, nie grzeszyli a wręcz przeciwnie. Bóg stworzył kobietę dla mężczyzny i nigdzie nie powiedział, że jakikolwiek mężczyzna ma zakaz życia z kobietą. To wymyślili ludzie.

Gość gość
a co ty wiesz co ja mam w myślach

Gość gość
Watykan to najbogatsze państwo na świecie

Gość gość
wymyśli ludzie... no dobrze, ale czemu jednak młodzi chłopcy się na to zgadzają idąc do seminarium i przyjmując święcenia?

Gość gość
bo są pelni ideałów a później ideały szlag trafia

Gość gość
Mój kuzyn był w seminarium i mówił, że oni tam praktycznie nie studiują Biblii. Wydaje mi się że wielu idzie tam dlatego, że albo nie interesują ich kobiety, albo wiedzą że z jakichś przyczyn nie stworzą udanego związku i i tak będą sami. Często bardziej wierzą katechizmowi niż Pismu Świętemu. Nawet przy fragmencie dot. nakazu posiadania żony i dobrze wychowanych dzieci jest przypis, że KK podniósł te wymagania. Innymi słowy poprawił Boga więc zbluźnił przeciwko Niemu stwierdzając że się pomylił Co z tego wyszło? Dewiacje w kościele. Poza tym wielu księży ma kobiety.

Gość gość
wielu księźy ma kobiety...mówisz... chociaż otrzymałam tak jakby propozycję - NIE SKORZYSTAŁAM! nie będzie tymi samymi łapami mnie dotykał a potem trzymał w rękach Pana Jezusa!!!

Gość gość
Co do hostii to już zupełnie inny temat na inną rozmowę :P

Gość gość
ośmielę się powiedzieć, że jest naprawdę niewielki procent księży, którzy się łajdaczą...

Gość gość
Bóg stworzył seks dla męża i żony. Niewielki procent ludzi to osoby aseksualne. Jak więc księża rozładowują napięcie? Nie chodzi o łajdaczenie się ale życie z jedną kobietą :)

Gość gość
Poza tym normalny mężczyzna w wieku co najmniej do 30 roku życia ma ogromne potrzeby seksualne, napięcie jest czasem nie do zniesienia, człowiek jest nerwowy, nie może się na niczym skupić, czasami to jest prawie ból w jądrach. Nie wyobrażam sobie żyć ze świadomością, że nigdy nie będę mógł tego rozładować a wg kk masturbacja jest grzechem. Badania pokazują, że w seminariach/zakonach spory odsetek to homoseksualiści. Może to też odpowiedź na to, czemu młodzi mężczyźni obierają taką ścieżkę. Ja uciekam, może wejdę jutro. Dzięki za dyskusję :)

Gość gość
Według Biblii to powinien być dobrym mężem i ojcem...

Gość gość
Czy zakochany ksiądz okazuje w jakiś sposób uczucie do kobiety

Gość gość
o jakiej odpowiedzialności mówisz

Gość gość
a z protestantami i odstępcami nie gadam sakramenty są zyciem w BOGU jeżeli tu na ziemi człowieku nie żyjesz z Bogiem] to jak ty chcesz wieczność spędzić z Bogiem.

Gość gość
och TY!!! wiem, co jest w Piśmie Swiętym i poznałam też doktrynę KK i z KK SIĘ UTOŻSAMIAM

Gość gość
Fakt

Gość gość
i kogo tu kochać, kogo? ja się pytam

Gość gość
Nie każdy powie kolegom a ten który mówi zlamas. Różnica jednak jest

Gość gość
nie masz racji wszystko obśmieją, a jak jakąś chcą, to ją sobie wezmą. I nawet, gdy chwilowo nie jest chętna, potem żyje ze świadomością, że coś tam było z ksiądzem i w kaźdej chwili może dojść do skutku.

Gość gość
12.21 - Łotr na Krzyżu nie miał planu, że sobie będę robił co chciał, a później przyjdę do Boga i On mi przebaczy. On po prostu się nawrócił w ostatnich chwilach życia. Tutaj byłby wyraźny wyrachowany plan. Pobawię się a potem zrobię to co zrobił łotr, ale tak się nie da. Chodzi o celowość, świadomość i wyrachowanie.

Gość gość
19.18 - Żadna kobieta nie jest bezwolnym stworzeniem, że sobie można ją wziąć. No chyba, że to dziecko w szkole,no to taką można zbałamucić i wykorzystać, ale dorosłą kobietę ? Bądźmy ludzie poważni.

Gość gość
12.32 . Jest mnóstwo protestanckich odłamów, niektóre z nich piszą wręcz nową ewangelię. Szczególnie niebezpieczna jest głoszona przez różne neoprotestanckie wspólnoty ewangelia sukcesu.

Gość gość
Księża potrafią namieszać w głowie niejednej nawet najbardziej rozsądnej i zdystansowanej kobiecie. Dążą do celu powoli, ale skutecznie, potrafią stać się ideałem mężczyzny, zabawnym, inteligentnym, zadbanym, ważącym słowa, a gdy kobieta ma trudny czas potrafią to odpowiednio wykorzystać. Także ten...