Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RATUNKU!!!!! Jak mam się pozbyć wielkiego pająka z ogrodu?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj jak się obudziłam zobaczyłam w moim ogrodzie wielkiego pająka, jeszcze do tego taki masywny, fuj, poza tym boję się że mnie ukąsi czy coś, bo wygląda jak jakaś czarna wdowa albo gorzej. Co mam zrobić? Macie jakieś pomysły? Pomóżcie, bo ja się boję wyjść na ogród a jestem sama w domu.

Gość gość
Jeżeli pająk jest duży, to znacz, że żyje w Doskonałych warunkach – ma dużo pożywienia. Powinnaś zostawić go w spokoju – pająki nie atakują same z siebie, tylko w obronie. Oczywiście jeżeli aż tak się go brzydzisz – to dezodorant i zapalniczka, ale pomyśl – jeżeli jest duży, to ile musiał innego rodzaju paskudztw zjeść aby tak urosnąć.

Gość gość
Ale ja się go boję. On jest na drzewie przy drzwiach, a jak jest jadowity? Słyszałam że w Polsce ponoć też są jakieś jadowite. Dezodorant i zapalniczka? Czy to aby bezpieczne?

Gość gość
Miotacz ognia nigdy nie będzie bezpieczny, ale to jedyny sposób aby załatwić pająka bez dotykania go. Ewentualnie spray na owady a jak spadnie z pajęczyny to zdeptać. Ale jeszcze raz mówię, pająki żyjące w PL nie są na tyle jadowite aby zrobić człowiekowi większą niż osa krzywdę, do tego nie są agresywne a raczej strachliwe i atakują tylko gdy są zagrożone. Daj mu spokojnie robić swoje, może akurat okaze się, że dzięki niemu w domu nie masz pełno much czy innych robali. Nadaj mu imię i postaraj się zaprzyjaźnić :D