Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MXLM

Jaki instrument dla dzciecka 8 letniego

Polecane posty

Ostatnio mój syn coraz częściej wspomina o tym, że chciałby nauczyć się grać na jakimś instrumencie. Jego propozycje to perkusja, gitara, albo syntezator. Jak myślicie co dla 8 latka będzie najlepsze?

Gość gość
Jeżeli macie możliwości żeby grał na perkusji to będzie najlepszy wybór. W przyszłości łatwiej mu będzie znaleźć zespół, bo dobrych perkusistów jest bardzo mało. Syntezator to nie jest dobry pomysł, bo zamiast szkolić szlif na klawiszach, będzie kręcił potencjometrami ;)

Gość gość
Najpierw tradycyjnie flet do nauki nut i dzwiekow. Perkusja jest glosna i zajmuje duzo miejsca, fakt, ze perkusistow brak. Ja bym po flecie preferowala jednak gitare, bo to i poreczny instrument, mozna go wszedzie zabrac a i moze sie okazac, ze syn ma glos i moze spiewac z towarzyszeniem gitary.

Gość gość
gość dziś Najpierw tradycyjnie flet x PEDOFIL

To już syn sam powinien zdecydować na czym chciałby najbardziej się uczyć grać. Jeżeli chodzi o klawisze, to raczej syntezator odpada, bo to jest sprzęt to kreowania i modelowania brzmienia dla starszego. Bardziej odpowiedni byłby np: keyboard. Ostatnio Casio wypuściło bardzo dobrze brzmiąca serię keyboardów budżetowych CT-X, więc może od tego zacznijcie.

Gość gość
A zapisałeś już dziecko na jakieś zajęcia? Może niech wypowie się instruktor. Ja z kolei polecam gitarę, sam dla swoich dzieci kupiłem ją ze strony www.musicexpert.pl