Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądałyście Wołyń wczoraj

Polecane posty

Gość gość
dziś - nie, oczywiscie ze nie, ukrainki raczej nie znaja tak dobrze polskiego.

Gość gość
Niech Rosja zrowna z ziemia ukraine, a ukraincow niech zrusyfikuja i bedzie spokoj.

Gość gość
gość dziś a ciekawa jestem czy jest, czy nie. Zauważyłam, że bardzo łatwo przypisuje się ksenofobię jako motywację czynów powiedzmy zabronionych. A jeśli nie jest to co? Polak znaczy cham? Naprawdę, trzeba po świecie pojeździć żeby zrozumieć, że nasz naród wcale nie jest gorszy. A niektórzy z uporem maniaka tak właśnie twierdzą.

Gość gość
gość dziś To byłoby sprawiedliwe w myśl zasady: uważaj czego sobie życzysz. Bandera chciał, żeby Polska nie spojrzała w stronę Ukrainy, no i może tak powinno się stać. Przykro mi to mówić, bo widziałam polskie ślady na Ukrainie, ale z tą ludnością to ja bym tego kraju do Polski nie wcieliła. Wolą carski but Putina, to niech im się stanie.

Gość gość
dziś - to ja odpisałam, a nie kto inny za mnie, nie jestem Ukrainka... A gdybym była, czy cos by to zmieniało? Bo moim zdaniem nic.

Gość gość
Odniosę się tylko do filmografii, bo na tym znam się, ze względu na zawód. Wręcz niewyobrażalne jest to i niepojęte, że Ida zdobyła Oskara. Ok można powiedzieć dobre aktorstwo. Ale naprawdę ten film nie zasłużył na Oskara. Jest mnóstwo innych filmów, wręcz rewelacyjnych, które biją o głowę takie kino.

Gość gość
serio? To jestem zacofana, nie miałam pojęcia ze jakis polski film zdobyl oscara? To chyba pierwszy? Poza całokształtem dla Wajdy

Gość gość
Rowniez spotkalam sie z takimi opiniami o Idzie :)

Gość gość
To nie tyle film zdobyl Oskara, co "odpowiednia" tematyka

Gość gość
Wy się zachowujecie jakby polska była taki kraj tolerancyjny. Nic kompletnie nie robili i nie robią źle. Wiadomo nie robią aż tak ale w dzisiejszych czasach wystarczy popatrzeć. Większość osób która tu spotkałam nienawidzą innych narodów i to nie tylko niemcow, Ukraińców ale też Arabów, ludzie z czarną skóra, azjatow. Jest hasło polska dla Polaków i samo to jest kontrowersyjne.

Gość gość
Nie prawda. U nas sa azjaci, bo to oni wlasnie daja prace ukraincom ale koreanczycy sa bardzo lubiani. Wzbudzaja raczej ciekawosc ale nie niechec i odraze jak ukraincy.

Gość gość
*nieprawda

Gość gość
Przeraża mnie, że Polska robi się brunatna niczym Niemcy lat 30-stych i uważacie, że to ok. Czy wy, w większości wyznawcy PiS, w ogóle lubicie innych ludzi? Czy nie potraficie żyć bez wroga na którego możecie zrzucić winę za własne życiowe nieudacznictwo? Najwyraźniej jakiś Sasza zwinął wam sprzed nosa robotę na nocnej stróżówce i dlatego tak się pultacie. Większość nie oglądała "Idy", ale ważne, że "coś tam o Żydach było" i to wam wystarczy, pal licho inne walory filmu.

Gość gość
Ja Ukraińców nie lubię. Jako toleruję, bo pracują w moim mieście w wielu sklepach, jestem dla nich kulturalna jak dla każdego obcego człowieka, ale nie znoszę ich jako narodu i mam do tego prawo. Wołyń ogladałam w kinie, ale moja niechęć do Ukrainy nie wzięła się z filmu:O Nie lubiłam ich wcześniej. Jak dla mnie to powinna Rosja zrobić z nimi porządek.

Gość gość
Ida jest dobrym filmem. Ale ewidentnie na Oskara nie zasługiwała. Nie można podciągnąć filmu tylko ze względu na tematykę. Ani reżyseria ani zdjęcia nie są wybitne. Tak naprawdę w tym filmie najlepsze jest aktorstwo Agaty Kuleszy. I jeżeli już jakaś nagroda się należała to właśnie dla Niej. Przykre, że to właśnie Ida dostała Oskara, bo niestety nie da się patrzeć na to bez drugiego dna.

Gość gość
11'21 ostatnie zdanie ponizej poziomu.

Gość gość
13.48 Da się, to wyborcy PiS tego nie potrafią. To w ogóle nie jest film o Żydach. To film o poszukiwaniu siebie. Jak ktoś woli wierzyć w spiski i "przekaz dnia" ma mu tłumaczyć jak rozumieć dany film to mogę tylko współczuć. Wy wszędzie widzicie drugie dno, rozliczali byście każdego trzy pokolenia wstecz. Bez tego nie umiecie funkcjonować. A poszedłby jeden z drugim na spacer, uśmiechnął się do sąsiada, popatrzył w niebo i przekonał się, że życie potrafi być piękne. Tak po prostu. Ale po co? Lepiej kisić się w swoim sosie historycznych żali i krzywd prawdziwych lub wydumanych.

Gość gość
11.21 Żeby przypadkiem jeden tweet waszego idola Trumpa i jedna decyzja Putina nie zrobiła porządku z nami, Polakami. Niektórzy z was widocznie już zapomnieli jak to jest być po niewłaściwej stronie muru. To co ty myślisz o Ukraińcach przez dziesięciolecia, a nawet dziś, myśli o tobie bogatsza część świata, ale spoko, popsiocz trochę na Ukraińca, to jedyny sposób na osłodzenie tego faktu, prawda? Polak nareszcie znalazł kogoś "gorszego" od siebie i skrzętnie z tego korzysta.

Gość gość
Ja nie ogladalam filmu, nie mialam odwagi... :-(

Gość gość
Mi po prostu jest szkoda i niesamowicie ,źle jak jeden człowiek znęc sie nad drugim. Niezależnie od rasy, narodowości, wyznania...

Gość gość
Oni znecali sie rowniez nad malenkimi dziecmi i kobietami w ciazy. To jest nie do wyobrazenia...

Gość gość
Niech ich Bog ukaże :...... zwyrodnialcy.