Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaluje, ze przyjechalam z Polskii do Londynu

Polecane posty

Gość gość

W tym miescie nie da sie zyc, odkladac, czegokolwiek sie dorobic...

Gość gość
Pracujesz jako sprzątaczka czy prostytutka, a może to i to?

Gość gość
Dopiero przyjechałaś królewno ze spalonego teatru i myslisz, że tam na ciebie czekają ;):P Popracuj, naucz się jezyka ... a potem możesz mysleć o "dorabianiu" - chociaz nie wiem co rozumiesz pod tym pojęciem

Gość gość
Nie, nie przyjechalam dopiero teraz, ani nie pracuje jako sprzataczka i prostytutka! Pracuje, nauczylam sie jezyka, ale to co sie zarabia pochlania horrendalny czynsz, oplaty za metro itd. A kupno mieszkania to kwoty rzedu 400-600 tysiecy funtow, nigdy mnie nie bedzie na to stac, ba, nawet chcac samemu mieszkanie wynajac mozna zapomniec...

Gość gość
Hej. Jestem ciekawa jak to jest z darmowymi mieszkaniami. Widuje czesto na yt, ze ktos wlasnie w takim mieszka. Czy to tylko dla rodzin z dziecmi, ktorzy nie pracuja? C z zasilkami, tez tylko dla tych co nie pracuja? Pytam z ciekawosci. Ja tez mieszkam za granica, ale nie w UK.

Gość gość
Zależy, co potrafisz robić, ja mieszkam w Londynie od 6 lat,wynajmujemy z mężem mieszkanie , mamy córkę. Ja pracuje jako konstruktor odzieży, mąż jest dekarzem. Na poczatku sprzatalam, i ciułalismy grosz do grosza mieszkając na pokoju i chodząc do szkoły uczyć się języka.Jeśli dopiero co przyjechalas to wiadomo że lekko nie bedzie,

Gość gość
Darmowe mieszkania? Nie ma czegos takiego

Gość gość
Konstruktor odziezy?

Gość gość
Tak wykonuje rysunki ,szablony, wykroje, a także pojedyńcze sample dla jednej z wiekszych szwalni w zachodnim Londynie. Prace pomogła mi załatwić kobieta dla której kiedyś sprzątalam, później zamawiala u mnie sukienki

Gość gość
dlatego ja I moj maz juz dawno wyjechalismy z Londynu, blizej polnocy UK. I rata kredytu za mieszkanie w dobrej czesci fajnego miasta, mieskzanie metraz nieco ponad 70 m kw, to 760 funtow tlyko. a zarabiamy oboje po ok 1700 GBP netto/mies I to w tym miescie / tej czesci kraju - to swietne pensje. nawet jak sie ma dzieci.

Gość gość
1700 mowiasz. A ja zawsze myslalem, ze w uk to zarabiaja co najmniej po 2000-2500 na osobe miesiecznie, a tutaj widze to cienko troche

Gość gość
gość dziś chyba cie p****ało tyle to często nawet Brytyjczycy nie zarabiają często a polaczki zapierrdalaja za minimalna w większości

Gość gość
Wyjedz z Londynu i wszystko sie zmieni.

Gość gość
To po co ludzie w uk siedza, narzekaja, ze wszystko drogie i jeszcze za najnizsza krajowa pracuja?! Za minimum to wolalbym w Polsce siedziec, co z tego, ze tam zarobisz “4 razy wiecej”, jesli za wszystko tez zaplacisz 4 razy drozej

Gość gość
Londyn to szambo dla szczurów, trzeba być szczurem aby tam siedzieć

Gość gość
W Anglii większość ludzi, Anglików też, zarabia poniżej 2000£. W Londynie ceny są kosmiczne i większość tam zwyczajnie wegetuje.

Gość Namarin
gość dziś bo to i tak bardziej się opłaca niż g****o praca w Polsce za 2 tys

Gość gość
Nie sadze 1000 funtow, 500 za pokoj (nie w Londynie), jedzenie itd. Wegetacja

Gość gość
Dlaczego wszyscy Polacy pchają się do Londynu, skoro tam nawet Anglicy po dobrych studiach i z dobrą pracą nie dają rady się utrzymać? To naprawdę nie jest jedyne miasto w UK, and jest wiele innych, ładniejszych, z przyjaznym ludźmi i dużo mniejszymi opłatami!

Gość gość
Nie znam zadnej osoby po konkretnych studiach z dobra pensja, ktora ma problem by sie w Londynie utrzymac...

Gość gość
to kup sobie bilet powrotny miernoto jak nie potrafisz się utrzymać :D

Gość gość
Namarin patologio w*********j

Gość gość
@00:45 Londyn to jedno z najdrozszych miast na Swiecie Myslisz, ze ktos zarabiajac przykladowo 1200 funtow, gdzie za maly pokoj trzeba zaplacic z 600 funtow, a za metro 200 bedzie sobie spokojnie zyc? Jest ciezko, wiekszosc tylko wegetuje

Gość gość
Mam tylko 1 kumpele, ktora po 8 latach nie wrocila do swojego miasta. Ale tu w pl miala fatalnie, bo mogla robic tylko w fabryce na produkcji albo w dyskontach, a to ja wykanczalo. W Londynie tez nie ma fajerwerkow, sprzata mieszkania jakichs bogaczy, ale jak mi pisala woli to niz powrot do swojej pipidowy w polsce.

Gość gość
Namarin ty gnoju nie zarabiasz nawet minimalnej patologiczny smieciu

Gość gość
W Londynie przy zarobkach ponizej 1800-2000 f mc to bieda i zagrozenie bezdomnoscia...! :/