Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro milosc niby istnieje to czemu ludzie dobieraja sie wedlug kryteriow?

Polecane posty

Gość gość

scisle okreslonych, np dobrze wyksztalcona kobieta prawniczka,lekarka czy po doktoracie nie zwiaze sie z magazynierem, pracownikiem produkcji?

Gość gość
bo moga byc zbyt bariery miedzy ludzmi i ich rodzinami ktore beda nie do przeskoczenia.

Gość gość
bo liczy sie $ i wyglad a cala reszta to tanie tlumaczenia i polprawdy:D

Gość gość
Miłości nie ma , związki to wymiana interesów , bo np może być biedna ale inteligentna dziewczyna która ma inteligencję na poziomie lekarza więc mogliby się dogadać , właśnie mogliby bo dla niego to był by za słaby " interes " tak więc właśnie " miłość " nie istnieje

Skoro milosc niby istnieje to czemu ludzie dobieraja sie wedlug kryteriow? x Bo miłość jest warunkowana?

Gość gość
no chyba nie ma:P

Gość gość
Moja żona jest szwaczką po szkole zawodowej. Jest piękną i mądrą kobietą. Miałem wybór pomiędzy nią a którąś z moich koleżanek z uczelni. Nie miałem wątpliwości. Wybrałem ją i nie żałuję. Gdy ją poznałem od razu zwróciłem uwagę na jej nieprzeciętną urodę. Wkrótce okazało się że mamy wiele wspólnych tematów. Szybko zostaliśmy parą.

Gość gość
Bo prawniczka albo lekarka zakocha się w facecie, który jej imponuje? To naturalne.

Gość gość
a chemia?:D

Gość gość
Nie istnieje zadna milosc. Zwiazki to uklady.

Gość gość
ok:)

Gość gość
Bo się nie spotkają.

Gość gość
to by cos pomoglo?

Gość gość
Ponieważ polski złoty ma siłe i miłość do niczego nie potrzebna, liczy się waluta.

Gość gość
gość dziś - poleciałeś na wygląd, no i powiedzmy, że uwzględniłeś przy okazji że jest z babką o czym gadać (choć może tak naprawdę to tylko efekt aureoli czyli złudzenie). Nic wzniosłego w tym nie ma. Biologia.

Gość marawstala
Moja ciocia kilka lat temu czas jest tu nieistotny, ale dobra tam... powiedziała, ze najlepiej byłoby związać sie z kimś kto ma podobne zainteresowania, podobieństwo łączy... Ciężko będzie sie ludziom zrozumieć jeśli są zupełnie różni

Gość gość
Bo bezwarunkowa miłość to jest tylko rodzica do dziecka, a i to czasami nie. A między dorosłymi ludźmi trzeba spełniać warunki stawiane sobie nawzajem, żeby miłość mogła zaistnieć. Życie to nie bajka Disneya.

Gość gość
18.27 Przyznaję, że gdyby ona nie grzeszyła urodą to nie pogłębiałbym tej znajomości.

Gość gość
Aby miłość między kobietą a mężczyzną zaistniała, to dwójka ludzi musi mieć ze sobą o czym rozmawiać. Jesli są na podobnym poziomie intelektualnym to istnieje szansa, że się w sobie zakochają. Jeśli ich poziom jest różny, nie mają o czym rozmawiać albo ich upodobania bardzo się od siebie różnią, to male szanse na miłość. Zakochanie się w kimś to proces... nie ma czegoś takiego jak milość od pierwszego wejrzenia. Od pierwszego wejrzenia to można co najwyżej pożądać kogoś. Miłość pojawia się wtedy, kiedy dwoje ludzi się już zna i łączy ich na tyle dużo, że są w stanie żyć obok siebie bez większych konfliktów.

Gość gość
20.27 OK, masz rację,że muszą mieć wspólny temat, ale do tego oboje muszą się sobie nawzajem podobać. Jeżeli nie podobasz się drugiej stronie to nawet nie ma szans aby z nią znaleźć wspólny temat gdyż druga strona nie jest zainteresowana rozmową oraz nawiązywaniem bliższego kontaktu. Kiedyś umówiłem się z atrakcyjną blondynką. Nie spodobałem się jej. Nie było szans na dłuższe rozmowy. Było drętwo. Od razu wtedy wyczuwa się brak chemii i że sytuacja jest beznadziejna.