Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BoskaBuenos

Mieszkam w Buenos Aires zapraszam do pytań i deskusji

Polecane posty

Gość gość
Czy czujesz że to Twoje miejsce na ziemi? W sensie czy mogłabyś tam zostać na stałe.

Gość BoskaBuenos
Azjaci jacys tam sa. Chinczycy tak jak i wszedzie :) Ale jakas masowa migracja to nie jest. Wedlug mnie argentynczycy sa przystojniejsi niz polacy. maja bardziej wyrazista urode a nie swinscy blondyni jak borys szyc :)

Gość BoskaBuenos
Polska tez nie jest zamozna a kliniki plastyczne maja sie dobrze. To tymbardziej tutaj gdzie jest taka presja. Operacje sa dosc tanie a pozatym odkladaja pieniadze na operacje albo pozyczaja. Albo dostaja w prezencie urodzinowym :D x Co lubia argentynczycy? Cyc i d**e :) Na plaskie tutaj nikt nie spojrzy. x Zostac moglabym jak najbardziej i na razie nie mam zamiaru wyjezdzac. Uwielbiam tutejszych ludzi ich podejscie do zycia itp

Gość BoskaBuenos
Nie macie juz zadnych pytan? W tym tygodniu wybieram sie w piekna wycieczke do miasta Colonia del Sacramento, jest to najstarsze miasto w Urugwaju a polozone jest tuz na przeciwko Buenos Aires, na drugim brzegu La Platy.

Gość gość
Czy trzeba mieć Argentyńskie obywatelstwo czy stały pobyt aby tam pracować? Jak tam ludzie dają rade z inflacją?

Gość BoskaBuenos
Dla Polakow do Argentyny jest ruch bezwizowy ale zeby pracowac to juz trzeba sie starac o wize dla pracownikow. wystarczy pobyt. Argentyna to raczej nalezy do panstw gdzie przepisy wizowe sa dosc latwe. Jak sobie radza z inflacja? Dla nich to jest cos normalnego na porzadku dziennym. Idziesz do sklepu i za kazdym razem placisz inna cene :) Mi pensja to juz poszla tak w gore ze powinnam sie okadac pieniedzmi :classic_cool: Szkoda tylko ze moge kupic mniej niz jak zarabialam mniej :)

Gość BoskaBuenos
Prawie 3 razy wiecej teraz zarabiam niz 3 lata temu kiedy zaczelam prace :classic_cool: Wtedy zarabialam 7600 pesos a teraz 21000 pesos :) Czyli az 8 dolarow wiecej :classic_cool:

Gość drukarka walutowa
może kupować za wypłate stabilniejszą walute która utrzymuje wartość a peso oddawać do skupu

Gość kasa to nie wszystko
drukują walute bez pokrycia to tak jest, inflacja galopuje i siła nabywcza spada niestety

Gość gość
Kto jest teraz największą gwiazdą w Argentynie? Taką z pierwszych stron gazet? Mało popularną w Europi

Gość BoskaBuenos
Najwieksza gwiazda jestem ja :classic_cool: A po mnie to nie wiem :classic_cool: moze Pampita albo Luisana Lopilato ale malo mnie obchodza skandale i celebrytki

Gość gość
10:14 Tylko, że w czołówce krajów z największą ilością operacji plastycznych znajduje się m.in. Argentyna, a Polski nie ma nawet w ogonie. :D W Polsce operują się głównie celebrytki, zwykłe kobiety rzadko idą pod nóż. No i u nas matki raczej nie pozwoliłyby swoim nastoletnim córkom powiększać piersi, a Argentynki nie mają przed tym oporów. Taka "subtelna" różnica. ;)

Gość gość
No rzeczywiście Rafał Maślak, Jakub Kucner i Paweł Deląg to "świńscy blondyni". xD Zresztą blondyni też potrafią być przystojni, spójrz na przykład na Rafała Jonkisza. :P

Gość gość
A potem te sztuczne pieknosci maja brzydkie dzieci. Genow nie oszukasz.

Gość gość
Im biedniejszy i bardziej konserwatywny kraj, tym obsesja na punkcie wyglądu u kobiet większa. Spójrzcie na Dunki i inne Skandynawki - liberalne feministki w dostatnim kraju - mają w nosie wygląd...

Gość gość
gość dziś Coś w tym jest! Jeżeli kobieta ma jakieś dobre perspektywy życiowe, to doprawdy nie musi sobie krzywdy robić, żeby być śliczniusią zabawką dla panów tego świata, którzy i tak zdradzaja je ile wlezie. :D Swoją drogą ciekawe dlaczego nie inwestują tych pieniędzy w wykształcenie, za taką kasę dziewczyna by się wyuczyła, może zostałaby prawnikiem, inżynierem czy lekarzem i nie musiałaby wpadać w depresję przy pierwszej zmarszczce w obawie, że bogaty sponsor wymieni ją na młodszy model, posrani ci rodzice tam są.

Gość BoskaBuenos
Akurat tak sie sklada ze Argentyna nie jest konserwatywna :) w porownaniu z Polska to jest mega liberalna. Polska, Rumunia, Bulgaria, Litwa tez sa biedne i konserwatywne i jakos operacje plastyczne nie sa w tych krajach zbyt popularne. Wiec troche naciagana teoria.

Gość BoskaBuenos
21:12 Jesli Rafal Maslak albo Jonkisz sa przystojni to powodzenia :)

Gość BoskaBuenos
Skandynawki nie robia sobie operacji? Chyba zpomnialas o historii Szwedki ktora przyjechala do Gdanska zrobic sobie tanie cycki i zmarla.

Gość gość
Czegoś tutaj nie rozumiesz, takie przypadki jak ta Szwedka to ewenement, a w Argentynie to norma. Spójrz na listę krajów z największą ilością operacji plastycznych na osobę, Argentyna jest w pierwszej 10, a Polski i Szwecji nawet nie ma. :D To o czymś świadczy.

Gość BoskaBuenos
Ale nadal nie wiem o czym? Bo napewno nie zgadza sie co to co bylo napisane wyzej ze w mniej zamoznych i konserwatywnych krajach jest wiecej operacji. Bo np w Polsce, Rumunii, Wegrzech, Litwie, Bulgarii i wielu innych jest malo operacji a pasuja do tej kategorii

Gość ile pesos
ile trzeba w Argentynie w burdelu zapłacić? Taniej niż w PL?

Gość kupić wszystko można
ile biorą tam w agencjach towarzyskich?

Gość Moniall
Luisana to zona Buble? Jest tam o nich glosno? Pozdrawiam Cie

Gość koneser wymiany walut
czy polki tam dają doopy za kase jak w innych krajach? ile peso?

Gość gość
Dziwię się wam, że nie zostaliście w Hiszpanii. Europa mimo swoich wielu problemów, to jednak Europa.

Gość BoskaBuenos
Nie wiem jak jest w burdelach i ile biora bo nie bylam :) Zreszta tu nie trzeba chodzic do agencji, tu kazdy kazdego zdradza. romans na porzadku dziennym. x W Hiszpanii jest ogromne bezrobocie, wtedy bylo jeszcze gorzej, zwlaszcza na poludniu gdzie mieszkalismy. Wielu imigrantow opuscilo Hiszpanie

Gość gość
Co jest lepszego w argentynie niz hiszpani?

Gość gość
I skoro. Zdrady to nic wielkiego, nie boisz sie byc ta trzecia,?