Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadmiar pokarmu. Tryskający pokarm!

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mój synek zaczal właśnie 7 tydzień. Od początku miałam mnóstwo pokarmu i tak jest do teraz. Zwykle przed karmieniem staram się ściągnąć troszkę pokarmu jednak i tak jest go nadmiar. Dodam że tak się dzieje tylko w lewej piersi. Prawa jest miękka i swobodnie maluch pije z niej mleko. Od początku częściej karmiłam go z lewej piersi czy to jest przyczyną? Pomóżcie. Bo maly krztusi się i czasami aż płacze.

Gość gość
Tak to jest przyczyną.

Gość gość
Ja miałam tryskajacy pokarm z obu piersi. Neonatolog zaleciła mi karmienie w pozycji naturalnej czyli ja lezalam z poduszka pod głowa a mały leżał na mnie. Wtedy pokarm nie leciał aż tak mocno bo jednak grawitacja robi swoje. Poza tym zmusza to maluszka do głębszego ssania bo w tej pozycji musi się trochę napracować a nie ze ma wepchnieta pierś do buzi.

Gość gość
Czy nadal karmić go z lewej piersi? Czy częściej z prawej?

Gość gość
Karm czesciej z prawej, jeszcze powinno sie unormowac. Ja mam wiecej mleka w prawej i jeszcze mi potrafi naplynac nagle i wyciekac, a corka ma juz rok. Teraz ja powoli odstawiam i prawa piers bywa przepelniona. Tez mialam tryskajace, przy obojgu dzieciach prawa piers byla czesciej uzywana wiec i bardziej aktywna:)

Gość gość
Najlepiej jest przystawiac na zmianę. Wtedy się unormuje najlepiej.

Gość gość
Staram się ale też mam wrażenie że prawa pierś bardziej traktuje jak smoczek a Z lewej ewidentnie sie najada. Uh..