Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zostseilibyscie, 5 miesięcznie dziecko u dziadków na 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo mąż chce wyjechać na wakacje tylko we dwoje. Twierdzi że z dzieckiem tak nie odpoczniemy. Ja jestem pełna obaw. Nigdy na tak długo nie zostawiłam dziecka. Czy ktoś z was ma podobne doświadczenia.?

Gość gość
Oczywiście w tytule miało być. Czy zostawilibyscie. Telefon wariuje.

Gość gość
W życiu! 8-latka bym nie zostawiła na 2-tygodnie bo by tęsknił, a co dopiero taki maluszek. Na szczęście mój mąż nie ma takich głupich pomysłów imię chce wyjeżdżać bez dzieci.

Gość gość
gość dziś Ośmiolatka byś nie zostawiła? Ja pierdykam, co za kwoka! Kogo ty chcesz wychować? Wiadomo, pięciomiesięczne dziecko zostawiać na dwa tygodnie to przesada, ale kurła, ośmiolatka? Cyca też mu pewnie jeszcze dajesz?

Gość gość
moja jak miala 5 lat byla 1 raz u dziadkow na prawie 5 tyg. wakacji. obecnie ma 9 lat i co roku jezdzi na 4 tyg.

Gość gość
5 miesięczniaka? w życiu jak córcia miała roczek to zostawiałyśmy ją na 2 tygodnie teściom i jechaliśmy z mężem w góry :)

Gość gość
Nie. To zbyt małe dziecko.

Gość gość
Ja półroczne zostawilam ale na 3 dni i nigdy więcej. I tak nie odpoczniesz bo będziesz ciągle myslala i tęsknila za swoim dzieckoem

Gość gość
Nie, nie na dwa tygodnie, na weekend jeszcze tak. To malutkie dziecko, jeszcze nie powie co mu dolega i czego potrzebuję, to byłby stres i dla babci i dla malucha. Swoją drogą, ja z dzieckiem w tym wieku duzo lepiej 3ypoczywalam na wakacjach niż np rok później, ale inna sprawa że były już przespane noce.

Gość gość
Zapakuj meza i niech sam pojedzie do swoich rodzicow na 2 tygodnie. A jak bedzie marudzic to powiedz, ze dziecko chcial zostawic, to sam tez musi wytrzymac :P

Gość gość
Takiego malucha to na weekend raczej, cos w stylu od piatku rana do niedzieli wieczor. 2 tyg to za dużo. A pani od 8 latka to chyba przesadzila z opieką, czy Twoje dziecko jest choć troche samodzielne? W tym wieku to na oboz harcerski mozna dziecko wyslac

Gość gość
Nie zostawiłabym. Najwyżej na jedną noc. Tj. zostawiłam na jedną noc siedmiomiesięczne niemowlę. Wyjazd był nawet fajny, ale dużo czasu straciłam na odciąganie pokarmu, żeby mi biustu nie rozerwało... Na dwa tygodnie zostawiłabym dopiero przedszkolaka, który powie sam, czy chce jechać, czy nie.

Nie.Synek ma 4 i pół miesiąca.Za 3 tygodnie jedziemy nad morze i jest to dla nas wielka radość ze pojedziemy z maluszkiem.Moj mąż nie wpadłby na taki pomysł żeby jechać bez dziecka.

Gość gość
Nie, nie zostawiłabym. Za małe dziecko. I to JA bym tęskniła bardziej niż taki szkrab ;) 4-5 latka jak najbardziej, a między pierwszym a 3 rokiem życia na weekend albo 3-4 dni.

Gość gość
Ja nie zostawiałam. Syn ma 1,5 roku i próbuje wyrwać dla siebie kilka dni, zeby sama pojechać nad morze (musze czekać czy jego tata dostanie wolne, bo rodzicow nie zamierzam obarczać, a babcia z drgugiej strony uważa, ze dopiero od wieku 2 lat w gore mozna zostawiać).

Gość gość
Nie. Dziadkowie to dziadkowie, teraz w lato w szczególności widać czy dziadkom się chce czy nie. Dajmy im spokój bo 5 mies dziecko dzień w dzień to dla nich męczarnia.

Gość gość
Pierwszy raz zostawiłam córkę na 4 tygodnie, gdy miała 2 tygodnie. Mieliśmy z mężem wypadek 200m od domu. Na szczęście była z babcią nie z nami. Ja jestem za zostawieniem dziecka. My rok temu byliśmy w Chorwacji z 4 miesięcznym dzieckiem. (Ja sie uparlam, aby dziecko zabrac) Porażka. Zamiast urlopu to był ukrop. Dziecko jak i Ty nie umrzesz z tęsknoty. Nie popełniaj mojego błędu.

Ja bym nie mogła skupić się na wypoczynku, cały czas bym myślała o dziecku czy wszystko jest w porządku, czy babcia prawidłowo się nim zajmuje,czy nosi go do odbicia, czy prawidłowo karmi, czy mu się nie uleje gdy leży żeby się nie zakrztusił itp. w ogóle bym nie wypoczęła psychicznie. Natomiast moi rodzice jak i teściowie nigdy w życiu nie zgodziliby się zostać z dzieckiem, nawet jak rok temu szliśmy na wesele do syna sąsiada to odmówili pilnowania dzieci.

Gość gość
A ja 8-latka bym zostawiła. 5-latka na tydzień z dziadkami na wakacje bym puściła. Moja 11-miesięczna wtedy córka została na 3 noce na weekend z jednymi i drugimi dziadkami jak z mężem na rocznicę ślubu wyjeżdżaliśmy. Także wydaje mi się że na dwa tygodnie za długo. Na weekend może być ok. Nie przesadzajmy ani w jedną, ani w drugą stronę. Ja od 3.5 lat jeździłam z dziadkami nad morze na tydzień co roku.

Gość gość
Ja byłam zmuszona zostawić 4 miesięczną córkę 3 tygodnie u dziadków. Mąż był w delegacji i po prostu nie mógł przyjechać, a ja trafiłam do szpitala, miałam operacje i powikłania po niej więc zeszło 3 tygodnie. Dziecko żyje, ma się dobrze.

Gość gość
niedawno o to samo pytalas tylko inny wiek dzieciaka podałaś

Gość gość
gość wczoraj W życiu! 8-latka bym nie zostawiła na 2-tygodnie bo by tęsknił, a co dopiero taki maluszek. Na szczęście mój mąż nie ma takich głupich pomysłów imię chce wyjeżdżać bez dzieci. xxx Współczuję Twoim dzieciom... Ja na wakacje jeżdziłam do dziadków od 5 roku życia i uwielbiałam ten czas, a jak miałam 9 lat to pojechałam sama na obóz 2 tygodniowy... Wychowujesz kalekę a nie dziecko...

Gość gość
Ja bym zostawiła, skoro przeżyłam zarówno ja jak również mąż to oznacza, że nie ma co z nich robić lamusów, gdyż są w stanie zając się 5 miesięczniakiem - bo wcześniej sami byli rodzicami.

Gość ojtammmmmmmmm
Z rodzicami nie aleee z mężem juz tak . Jak córka była niemowlakiem to nie raz jechałam gdzieś z przyjaciółka a maz zostawał sam z córka .

Pytanie-Czy dziadkowie zgodzili się zostać z waszym dzieckiem i czy sobie poradzą z opieką nad nim?

Gość gość
Zle się wyraziłam z tym 8-latkiem. Nie chodzi o to, że ja bym go nie zostawiła, ale dla niego byłby to duży problem. Dzieci są różne i trzeba to zaakceptować, a nie robić coś na siłę bo ma 8 lat i musi. Po za tym nam sprawia przyjemność spędzanie czasu rodzinnie i korzystamy z tego póki możemy. Jak będzie miał 16 to możemy od niego usłyszeć że z nami nigdzie nie jedzie i wtedy przyjdzie czas na urlopowanie samemu.

Gość gość
gość dziś Robisz z dziecka mamyje i sierotę .

Gość gość
Zostawilam na 10 dni, bo musielismy, mielismy sluzbowe wyjazdy. Z moim sciagnietym mlekiem w lodówce. Wszystko poszlo bardzo dobrze. Ale dziadkowie sa odpowiadzialni.

Gość gość
ten temat już był.

Gość gość
" gość dziś 5 miesięczniaka? w życiu jak córcia miała roczek to zostawiałyśmy ją na 2 tygodnie teściom i jechaliśmy z mężem w góry usmiech.gif " Czy tylko dla mnie ten wpis jest bez sensu ? 5 miesieczniak absolutnie nie ale roczne dziecko na 2 tygodnie juz bez problemu ...? WTF ??