Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża a praca

Polecane posty

Gość gość

Właśnie dostałam wymarzoną pracę. Zaczynam od września. Od kilku miesięcy leczę się też na bezpłodność. Czy to będzie źle odebrane jak zaraz na początku pracy okaże się ,że jestem w ciąży ? Bardzo chciałabym pracować nawet wtedy. Niestety w wyniku wielu miesięcy niepowodzeń i bezrobocia moja psychika mocno się nadszarpnęła. W zasadzie z przerwami rok się staramy. Mam tylko jeden sprawny jajnik. Siedzenie w domu i analizowanie każdego kopnięcia lub jego braku bardzo źle by na mnie wpływało dlatego planuje pracować jak najdłużej. Boję się ,że jeśli zajdę w ciążę podpadnę współpracownikom i nowemu szefowi. Przecież dostaję tam pracę ,bo jest ich za mało. Uważacie ,że z mojej strony to nieuczciwe mieć nową pracę a mimo to starać się o dziecko ?

Gość gość
Jestes kobieta w wieku rozrodczym i mozesz w kazdej chwili zajsc w ciaze, to najzupelniej normalne,, tym sie nie stresuj.

Gość gość
Popieram wypowiedź powyżej , nikt Ci nie postawił warunku że nie możesz zajść w ciążę będąc przyjętą do pracy . Gorzej miałaby się sytuacja gdybyś starając sie o pracę była już w ciąży a fakt ten zataiła. Poczytaj prawo pracy na temat co mówią przepisy na temat ciąży i początkowego zatrudnienia , bo jak się domyślam najpierw zostaniesz przyjęta na okres próbny a dopiero potem dostaniesz angaż na stałe . Gdybyś więc zaszła w ciążę w okresie próbnym to nie wiem czy jest możliwość wtedy przedłużenia angażu na stałe .

Gość gość
a myślicie ,że dla większości ludzi to normalne ,że kobieta w wieku rozrodczym chce mieć dzieci ? Przyznaje ,że chce mieć 2 w krótkim czasie a z drugiej strony chce pracować, chce się rozwijać też dla dzieci.

Gość gość
a gdzie ta praca?

Gość gość
szpital

Gość gość
jakie zarobki?

Gość gość
Jestem lekarką :) Mnie już nawet nie o zarobki chodzi tylko o możliwość dalszego rozwoju. Chcę mieć 2 dzieci ale boję się tego co powie pracodawca. On nigdy nie pytał a sam wiem ,że kiedyś chciał z dziećmi pracować. Bardzo je lubi.

Gość gość
no gratulujee:) ale tak z ciekawosci powyzej 5 tys?

Gość gość
Będziesz miała czas na takie rozmyślania gdy już znajdziesz w ciążę.

Gość gość
A co mają zarobki do tego ?

Gość gość
oj tylko ciekawosc:)

Gość gość
aaa ;) no myślę ,że w końcu te 5 tysięcy będzie ,bo wcześniej z dyżurami tak z 3,5 tys.