Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MariolaKK

Boję się badania EEG

Polecane posty

Gość MariolaKK

Witam wszystkie forumowiczki. Niedługo wybieram się na EEG do doktora Kochańskiego we Wrocławiu (jakby ktoś chciał to jego dane są tutaj http://kochanski.biz.pl) i trochę się obawiam. Czytałam same pozytywne opinie o tym lekarzu więc wiem, że na pewno mogę liczyć na profesjonalną obsługę oraz wysokie kwalifikacje. Czy któraś z Was przechodziła przez EEG głowy? Jak poradziłyście sobie ze stresem? Ile trwa takie badanie?

Gość gość
O jakim Ty stresie piszesz ? ??/ Przecież to badanie jest zupełnie bezbolesne!!!! Miałaś kiedykolwiek robione ekg ? To wygląd identycznie , z tą różnicą że ssawki masz przylepione we włosach a nie na klatce piersiowej. I co ma do tego lekarz? to badanie podpina pielęgniarka a lekarz tylko odczytuje wynik . Twój wpis wygląda tak , jakbyś chciała zareklamować lekarza a nie szukała informacji o samopoczuciu osób badanych,

Gość gość
Badanie nie jest bolesne, najdluzej trwa zakladanie odprowadzen ze skory glowy. Jedyne co musisz zrobic podczas badania to zamknac i otworzyc oczy na komende.

Gość Dawid Barczak
Nie ma się czego bać ;) Ja też tak mam, że boję się przed każdym badaniem. Wbrew temu co piszą poprzednicy - tu raczej nie chodzi o ból, a o to, że coś zostanie wykryte. Dużo osób właśnie w ogóle nie chodzi na badania, bo boją się, że lekarz wykryje u nich jakąś poważną chorobę. Znam nawet jedną taką osobę. Pewnie dlatego autorka wpisu ma stres.