Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Utrata pracy. Kiedy pierwsza wyplata 500 plus?

Polecane posty

Gość gość

Prace straciłam 23 czerwca. Dopiero jutro mogę isc do mopsu bo tyle czekalam na cholerne swiadectwo pracy :o czy dostane pierwsza wypłatę juz za lipiec czy dopiero za sierpień? Czy jesli przyznane bedzie od lipca to wypłaca w sierpniu za lipiec i sierpien? Czyli w sierpniu 1000 zl? Wiem, ze maja 30 dni na decyzje. Dzwonilam do mopsu to babka mi nie umiala udzielić odpowiedzi :O

Gość gość
Jak w lipcu zlozysz wniosek to za lipiec tez dostaniesz, moze to byc dopiero w sierpniu, wtedy 2x 500 w sierpniu wyplaca

Gość gość
A to nie jest tak, że trzeba czekać do nowego okresu (od października)? Wiem że jak się polepszy sytuacja to od razu zabieraja, ale jak pogorszy to chyba trzeba czekać.

Gość gość
jak utraci dochod to przeliczaja. i jak sie lapie to wyplata jest liczona od dnia zlozenia wnisoku.Z tym ze maja 30 dni na wydanie decyzji.

Gość gość
Dostaniesz w sierpniu wyrównanie za lipiec i sierpień.

Gość gość
Mozna skladac wniosek w kazdej chwili jeżeli sie straci dochod. Na nic nie trzeba czekać.

Gość gość
Idź do roboty :O

Gość gość
Szukaj nowej pracy a nie wyciagasz łapy po zasiłki

Gość gość
Do roboty!

Gość gość
Jak bede chciala to pójdę. Za 10 lat odprowadzania podatkow cos mi sie należy. Zamierzam odpocząć i to caly rok! A wam gowno do tego! Amen

Gość gość
I tak jestes zaniedbana to co ci da 500 plus lepiej gebe sobie zrob a nie dzieciaka.

Gość gość
18:54 Hehe chcialabys miec taka buzke i figurę jak ja :D

Gość gość
Serio uszczęśliwi Cie pobieranie przez rok marnego 500 zł na miesiac?:O Sa inne pomoce z mops o które mozesz sie starać, jesli nie przekraczacie dochodu, nawet jesli podejmiesz prace.

Gość gość
Oj to nie jest takie proste . Oni musza pobrać z US dane za rok twoje i ojca dzieci .

Gość gość
Bzdura. Przeszlam na wychowawczy w polowie maja. 1 czeerwca zlozylam wnioski o 500 na drugie dziecko, rodzinne i wychowawczy. Potrzebny byl tylko moj pit, zaswiadczenie od pracodawcy o wychowawczym. Decyzje otrzymalam juz tydzien pozniej. Dostalam swiadczenie pod koniec czerwca ( na rodzinne i wychowawczy przekroczylam o 100 zl ale jest zasada zlotowka za zlotowke).

Gość gość
Ojca dziecka nie potrzebuje bo nie żyjemy razem mam alimenty. Dostalam zasiłek dla bezrobotnych a dochody sie licza za 2016 musze tylko pit im dac. Mam 500 zl alimentow 500 plus będzie plus rodzinne to daje 1100 i iles tam zasiłku powyzej 5 lat pracy nie pamietam ile tego jest chyba cos kolo 900 zl. Za prace dostawalam 1500 plus alimenty 500 na jedno wychodzi a jeszcze dorobie na boku. Pierdziele pracowanie jak ludzie biora po parę tysi z mopsu i takim frajerkom jak ja tyrajacym na najnizszej krajowej smieja sie w twarz :o nie chce mi się. Potem zasilek sie troche skurczy tzn. za trzy miesiace, ale lotto mi to. 300 zl wydawałam na dojazdy do pracy. Ile bede mogla tyle bede ciagnac. A moze i stypendium socjalne na uczelni wytargam od października do czerwca i bede lezec a pieniazki beda wplywac na konto. To jest zycie :)

Gość gość
900 zł zasiłku po 5 Latach pracy? O jakim zasiłku mówisz?

Gość gość
Bo jesli o zasiłku dla bezrobotnych z pup to zapomnij o takiej kwocie jak 900 Zł. :D

Gość gość
Po pare tysi z mopsu? Tos poleciała ;)moze kiedy maja po kilkoro dzieci to z 500 i jakies zasiłki, ale nie przesadzaj, ze takie kokosy. Wszystko jest dochodem, wiec zanim zaczniesz tak starać sie to tu, to tam, to policz dokładnie ile masz, Bo przekroczy o złotówkę i po zawodach:D

Gość gość
Dla bezrobotnych jest 700 lub 800 zł netto, przez pierwsze 3 m-ce, później chyba 500 z kawałkiem. Ale za najniższą faktycznie nie opłaca się pracować, jak ktoś ma dziecko i alimenty, bo więcej dostanie z tych zasiłków, bo jeszcze są celowe, okresowe, dodatki mieszkaniowe...uzbiera się. A jak mojej znajomej ojciec dziecka nie płacił alimentów to już w ogóle nie opłacało się pracować, bo zarabiała 1650 zł plus czasami jakieś premie po 100 czy 200 zł i przekraczał jej dochód na alimenty z funduszu i 500+ oraz inne zasiłki, więc miała gołą pensję. Rzuciła robotę i przez pierwsze 3 m-ce miała zasiłku dla bezrobotnych właśnie 700 czy 800 zł, 500 alimentów, 500+, rodzinne 110, dodatek mieszkaniowy 200 z kawałkiem, plus ten celowy i okresowy, nie wiem ile dokładnie ale z 300 zł minimum. Razem jej się uzbierało z 2500 zł. I powiedzcie czy to jest normalne, żeby z zasiłków mieć więcej niż z pracy...

Gość gość
Wcale sie nie dziwie ze ludzie wolą siedzieć w domu niz pracować za najniższa.

Gość gość
831.10 zł wynosi zasilek dla bezrobotnych ze stazem pracy od 5 do 20 lat. Wystarczyło wpisac w google. No rzeczywiście za najnizsza krajowa pracowac sie nie opłaca.

Gość gość
Uściślijmy 717 zł do ręki.

Gość gość
No i ? To 717 plus 500 plus 500 plus 125 w przypadku autorki daje kwotę 1845. Z pensji miala 1500 plus 500 alimentów minus 300 na dojazdy. To daje 1700. To i tak lepiej na tym wyjdzie :D

Gość gość
Darmozjad. Takich jak ty autorko powinno się na kopach do roboty wysyłać a dzieci zabrać do normalnej rodziny która umie utrzymać swoje dzieci z własnej pracy a nie tylko nogi rozłożyć bo c****o swedzialo

Gość gość
gość dziś Juz sie tak nie podniecaj :)

Gość gość
13:40 Jeżeli Ci sie wydaje, ze dotknęły mnie te bluzgi to masz rację - WYDAJE CI SIĘ ;) Radzę skonsultowac sie z psychiatra :) X Dzieki wszystkim za odpowiedzi ;)

Gość gość
Czy niby? Darmozjadem który wyciąga łapy po cudze pieniądza zamiast sama zarobić. Młoda zdrowa i chce zasiłki ciągnąć, wstyd. Len

Gość gość
Dzieciorob żałosny. Byle naklepac dzieciaków, a niech utrzyma je państwo. Zdechnij p**do