Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goszkalanka

Jak rozwinąć w dziecku pasje

Polecane posty

Mój syn ma 7 lat i interesuje się wieloma rzeczami, ale nie ma takiej swojej jednej ulubionej. Lubi sport, muzykę, rysunek, taniec, tak wszystko po trochu. Chciałbym żeby miał zainteresował się czymś szczególnie, tylko zastanawia się jak do tego podejść. Może wy macie jakieś pomysły.

To dobrze, że dziecko ma wszechstronne zainteresowania. Będzie miał większą wiedzę o otaczającym go świecie. Podejrzewam, że większe zainteresowanie konkretną dziedziną powinno niedługo przyjść samo. Oczywiście można dziecku w tym też pomóc. Napisałaś, że lubi sport to może warto go zapisać do jakiejś sekcji sportowej. Z mojej strony jako muzyka wiem, że muzyka ma świetny wpływ na rozwój dziecka, więc może w tym kierunku pójść skoro piszesz, że również tym się interesuje. Np: można by pomyśleć o keyboardzie. Ostatni na rynek została wypuszczona nowa seria bardzo dobrze brzmiących keyboardów edukacyjnych Casio, a model CT-X700 jest w wyjątkowo dobrej cenie. Tak więc możliwości jest naprawdę sporo. Uważam też, że powinnaś z samym dzieckiem o tym porozmawiać.

Gość gość
Moim zdaniem przede wszystkim warto uczyć dziecka od najmłodszych lat grania na instrumentach muzycznych. Np. na gitarze. Jak szukacie fajnych modeli, to warto zajrzeć na stronę www.musicexpert.pl