Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZostawcieTitanica

Mój były się żeni

Polecane posty

Gość ZostawcieTitanica

Rok temu w wakacje rzucił mnie chłopak. Od jakiegoś czasu trochę nam się nie układało głównie przez moje katolickie wychowanie. Tzn nie chcialam mieszkac "na próbę" przed slubem i chcialam unikac seksu az do momentu sakramentalnego tak. Ale nie chciałam kończyć tego związku. Raczej miałam nadzieję na zaręczyny i ślub a on mnie rzucił. Początkowo myślałam że to chwilowe,przejdzie mu. Rzucił mnie w lipcu,a we wrześniu miał już nową dziewczynę. Oczywiście szybko razem zamieszkali więc stwierdziłam, że robi to by zrobić mi na złość. Tylko że ostatnio z Facebooka i od wspólnych znajomych dowiedziałam się, że są już po zaręczynach i mają ogarnięty ślub na czerwiec 2019. Trochę żałuję, że to nie ze mną; / co jest ze mną nie tak,ze po 2 latach związku mi się nawet nie oświadczył,a jej po prawie 8 miesiącach.. I wgl uważam,że ktoś taki nie powinien brać ślubu kościelnego bo nie jest katolikiem (mieszkają razem itp)

Gość gość
Więc po co ci taki typ co tylko seks na pierwszym miejscu widzo? Bogu podziekuj!!!!!!

Gość gość
Czasami tak jest. Poprostu. Ja poznałem się ze swoją przez Tintera i już na pierwszym spotkaniu czuliśmy coś niezwykłego. Też wszystko szybko się potoczyło. Nie chcieliśmy marnować czasu. I nie ważne, że wcześniej miałem za sobą wieloletni związek bez żadnych deklaracji. Poprostu czułem ochotę by z tą konkretną kobieta być, a potem się ożenić.

Gość gość
Daj mu żyć a sama poszukam sobie chłopa który też będzie te dziwne zasady wyznawal

Gość gość
buhaha nie ma się co dziwić jak będziesz miała następnego chłopaka to nie rób z siebie cnotki

Gość gość
Każda potwora jak chce to znajdzie swego amatora, on też znalazł, zboczeniec zboczeńca wyniucha;)

Gość gość
Widzisz, dla niektorych slub to formalnosc, nie ma tam przezycia duchowego i stosowanie sie do zasad. No ale biora bo tak wypada,bo fajnie miec biala suknie, wesele,tradycja. albo... ludzie beda gadac a moze jednak czesc rodziny jest'wierzaca' . Ty widac ze powaznie traktujesz chrzescijanstwo ale wiekszosc ludzi niekoniecznie.Czemu bierze z nia slub? Nie dlatego ze jestes gorsza, nie wmawiaj sobie.Moze ona zaszla w ciaze i dlatego

Gość Zabciaaaaa1990
Na prawdę nie ma już wartościowych mężczyzn którzy zdecydują sięodczekać z seksem? Ja też wyznaje takie wartości i chcialabym kogoś takiego spotkać. Kogoś komu dam skosztować ze swojego ogrodu dopiero po slubie. Na prawdę nie mam co liczyć na takiego mężczyznę? Przecież nie raz się czyta w internecie że są, udział którzy się powstrzymują I czekają z seksem. To gdzie oni się poznają?

Gość gość
Pewnie we wspólnotach katolickich i pielgrzymkach. Dasz po ślubie okaże się że albo tobie albo jemu jest beznadziejnie i co wtedy? Zresztą po co i na co czekać? Ludzie są dziwni.

Gość gość
Możesz takiego zapoznać w Kościele Zielonoświątkowym czy w Kościele Chrześcijan Baptystów. Tam faktycznie młode pary czekają z seksem do ślubu,a wesela są bezalkoholowe. Wiem coś o tym gdyż znam ludzi z tych środowisk.

Gość ZostawcieTitanica
Szkoda ze to tak wyszło. .. serio chciałam z nim być. A co do złośliwych komentarzy to z następnym chłopakiem też mam zamiar przestrzegać zasad katolickich

Gość gość
19.27 nie zgodzę się z tym że facet który kocha wytrzyma. Tak się składa że ja też byłem w takim związku. Kochałem ją nad życie,czekałem na nią 4 lata,a ona nadal nie chciała brać ślubu. Tłumaczyłem jej że wszyscy którzy czekają z seksem biorą ślub po roku, dwóch,a nie trzymają faceta w celibacie przez lata. A ona cały czas twierdziła,że nie jest gotowa na ślub. Kochałem ją i w momencie rozstania bardzo cierpiałem,nie mogłem sobie znaleźć miejsca jeszcze przez kolejne miesiące i zastanawiałem się czy do niej nie wrócić. Ale po jakimś czasie poznałem wspaniałą, normalną dziewczynę,która obecnie jest moją żoną. A była z tego co wiem dalej nikogo nie ma i w sumie się nie dziwię bo nikt by tego chyba nie wytrzymał. Rozpisalem się ale nie mogę patrzeć na takie komentarze w stylu,że jak kocha to poczeka. Owszem,poczeka ale nikt nie jest męczennikiem żeby czekać w nieskończoność. Chłopak autorki z tego co napisała czekał 2 lata. Dla jednego to dużo dla innego nie. Co nie zmienia faktu,że pewno z 90% facetów nie czekało by więcej niż kilka miesięcy. Ja czekałem 4 lata i teraz z perspektywy czasu wiem ,że to był błąd. Mimo że ja kochałem.

Gość gość
Nie rób z siebie wielkiego męczennika , ja znam bardzo wielu którzy długo na seks czekali , tylko to nie są imprezowicze z wielkich miast

Gość gość
Z resztą miłość wytrzyma wszystko , czyja to wina ze nie chciałeś się jej oświadczyć ? Nasze babki też bez ślubu dzieci nie robiły i jakoś żyły , teraz jest taka " łatwa " kultura ze facet nie poczeka , bo ludzie to zwierzęta które jedynie umieją mówić a popedy i prymitywizm ten sam

Gość gość
19.47 czytanie ze zrozumieniem się kłania. Umiejętność, którą powinno się wynieść ze szkoły podstawowej. Wyraźnie napisałem,że to ona nie była gotowa na ślub,na który ją naciskałem.

Gość gość
mam nadzieję, że ta prosta dziewczyna o niczym się nie dowie

Gość gość
Jakby miał seks to byście pewno byli razem. Tak to jest jak się trzyma faceta i czeka nie wiadomo na co.

Gość gość
LOL Skoro z nim nie poszłaś do łóżka to nic dziwnego, że zmienił model.

Gość gość
gość dziś Akurat nasze babcie wcześnie się hajtały, więc to nie argument.

Gość gość
Może się zakochał? Nic teraz nie możesz zrobić. Nie myśl że czegoś Ci brakuje. No,może z wyjątkiem seksu

Gość gość
Dziś co 2 małżeństwo kończy się rozwodem tylko czas można odliczać :classic_cool:

Gość gość
Seks to jednen z ważniejszych aspektów życia. Niedpasowanie w tej sferze to dramat. Niepoznanie się z tej strony to głupota.

Gość gość
Banda prymitywow którzy mysla tylko fiutem, z resztą jakich uczcuc wyższych się spodziewać po kimś z niską inteligencją , i przestańcie gadać te żenujące głupoty że gdyby z nim spała to bla bla byli by razem , gdyby tak było to by wszystkie związku gdzie jest seks się trzymały i nie było rodowód , a właśnie figa , wiele związków gdzie jest seks się rozpada , są zdrady , partner się nudzi itp itd , seks wcale nie ratuje związku bo wiele par mimo pożycia się rozstaje

Gość gość
Ślub to niby tylko papier, ale też odpowiedzialność. I problem, z rozwodem. Sex po ślubie ok, ale jeśli się sobie nie spodobacie? Jeśli jego rozmiar penisa nie będzie odpowiadał? Albo Ty będziesz np brzydko pachniała?albo będziesz miała wielka dziurę. Chcąc nie chcąc, trzeba spróbować przed.

Gość gość
7:20 widać że ludziom w tych czasach za dobrze robią problem z takich rzeczy , serio rozmiar penisa decyduje o miłości ? Współczuję ty i tak masz dobrze że możesz się poznać z facetem przed ślubem , a krajach arabskich facet by nie widział twojej mordy do ślubu

Gość gośćżona
Czekanie z seksem do ślubu to marnowanie czasu, ale nie rozumiem komentarzy o próbach. Seks przed ślubem dla mnie był zaspokojeniem naszych potrzeb, a nie jakimiś testem. Nawet jakby miał małego albo byłby kiepski w łóżku to nie zmieniłoby moich uczuć do niego. Zawsze mogę sobie kupić wibrator. Penisa łatwo można zastąpić, serca nie.

Gość gość
Po co czekac z sexem do slubu...moze przestan jesc lub sie myc bo tak jakas religia nakazuje...sama jestes sobie winna moglas miec wspanialego faceta i cudowny sex od 2lat, a przez wlasna glupote! bo sredniowieczne poglady sa glupota ( czekanie z sexem do slubu mialo uchronic prababki przed zajscie w ciaze i bycie samotnymi matkami w czasach gdy nie bylo antykoncepcji) ale nie teraz gdy mamy wszystko pod kontrola

Gość gość
8:44 zobaczymy jak się będziesz madrowac jak twój facet z którym masz seks też cię kopnie w doope , większość par 99% to robi a i tak ich związki się rozpadają , jej powiedział że odchodzi przez brak seksu , tobie jako tej co daje wymyślił by inną wymowke

Gość gość
I błagam nie rozwalaj ludzi tekstem " mogła mieć wspaniałego faceta " a skąd wiesz że był wspaniały ? Mieszkalas z nimi ?

Gość gość
Szanuje Twoje zasady. Po prostu się nie zgraluscie. I tak by nic z tego nie był o i kiedyś byście się rozstał. Byłby ślub potem brak antykoncepcji seks z kalendarzykiem. Musisz znaleźć kogoś z podobnymi zasadami inaczej się nie uda.