Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi odpowie? Owulacja, ciąża, objawy, testy

Polecane posty

Gość gość

Cykle 27 dni regularne. Testy owulacyjne robione od 6 dc. Wyniki: 6-12 dc negatywne widoczne dwie wyraźne kreski ale t troszkę słabsza 13dc obie kreski dokładnie takie same 14-16 dc kreska t dużo dużo ciemniejsza Moje pytanie, dlaczego pozytywny test utrzymuje się tak długo? Jak to interpretować? Czy hormon w końcu opadnie czy będzie utrzymywał się wysoko do końca cyklu? I jak to wpływa na moja płodność? Jakieś sugestie? Owulacja była jest czy będzie a może to zaburzenia hormonalne? Wiem ze nie jesteście lekarzami jednak w temacie testów macie znacznie dużo więcej do powiedzenia niż lekarz. Odpowiedz lekarza: jak okres nie przyjdzie zrobić test ciążowy martwić się będziemy jak nie zaskoczy przez rok wtedy przyjzymy się hormonom. Dlatego pytam tutaj

Gość gość
Owulujesz kiedy druga kreska blednie, silniejszy test ciazowy oznacza zblizajaca sie owu a to nie dzieje sie w 1 dzien, bywa ze testy zabarwia ją sie przez caly cykl. Trzeba obserwowac, szczyt zona Za ze w ciagu 8-48godz uwolni sie jajeczko. Trzeba bzykac juz wczesniej plemniki potrzebuja kilka godzin do przystosowania sie i dotarcia do jajeczka, najlepiej bzykac co drugi dzien od konca miesiączki. 3 zaplanowanych dzieci.

Gość gość
Dzięki to dużo mi rozjaśnia.

Gość gość
A jak długo te testy mogą utrzymać się pozytywne?

Gość gość
A jak długo te testy mogą utrzymać się pozytywne? X Są kobiety co cały cykl zabarwiają paski, trxeba wybrać te najciemniejsze do interpretacji

Gość gość
Tak to wiem ja mam cały cykl paski. Pytam jak długo mogą utrzymać się te testowe ciemniejsze? Juz kilka mam ciemniejszych t od c bardziej już się nie da żeby były ciemniejsze bo by koloru dla c brakło