Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pisze bo mam problem. Mamprawie wszystkie objawy ciąży poranne mdłości bnaprawde bardzo częste wizyty w toalecie jestem ospała kłuje mnie w podbrzuszu boli mnie głowa i plecy oraz wiem że ciąża była naprawde bardzo możliwa. Test wyszedł negatywnie ale ja czuje że tam coś się dzieje. Mój chłopak wierzy w wiarygodność jednego testu. Prosze o pomoc bo sama już nie wiem co mam robić.

Gość gość
Jeśłi zrobiłaś test wcześniej niż 21 dni od momentu zapłodnienia to może być niewiarygodny wynik . Jeśli jednak odczekałaś i test wykonany w prawidłowym czasie to byc może przyczyną /twoich dolegliwości sa jakieś zmiany hormonalne lub ciąża urojona (taka niestety też się zdarza)

A wiesz o tym, ze takie objawy nie pojawiają się od razu? Dopiero w4-6 tygodniu po zapłodnieniu można tak naprawdę mówić o objawach, wcześniej często kobietki same się doszukują:) Takich tematów było już naprawdę dużo. Zależy tez kiedy robiłaś test, może za wcześnie i jeszcze nawet nie ma takiego stężenia hormony w Twojej krwi, nawet jeśli doszło do zapłodnienia. PS nie warto sugerować się jednym testem. Jeśli masz podejrzenia, wykonaj inny test.

Gość gość
Są dwie opcje albo 2 tyg temu albo 4 tygodnie temu. Czuje nie zbyt mocny ból w jajnikach. Moje podejżenia zaczęły się gdy prawie tydzień temu rano tak poprostu zakręciło mi się w głowie miałam mroczki przod oczami i chciało mi sie wymiotować od tamtej pory codziennie rano tak się czuje.

Gość gość
Kiedy masz mieć okres?

Gość gość
Okres mam nieregularny ale z moich zapisków wynika że powinien być tydzień temu

Gość gość
nieregularny czyli od ilu do ilu dni? Kiedy robiłaś test? Rano czy wieczorem i po ilu dniach od terminu okresu?

Gość gość
Test zrobiłam dokładnie 7 dni od spoźniającego się okresu. Raz dostaje okres kilka dni przed planowanym okresem albo kilka dni po.

Gość gość
I test robiłam dzisiaj rano około 9

Gość gość
Właśnie postanowiłam sprawdzić tamponem czy nie krwawie troche. Włożyłam i wyciągłam i są na nim ślady krwi więc sama już nie wiem czy poprostu za chwile dostane okres czy coś jest nie tak

Gość gość
W zasadzie to były 2 małe plamki krwi i troche białego sluzu

Gość gość
Policz ile dni trwają twoje cykle -od pierwszego dnia okresu do dnia poprzedzającego kolejny okres. Stwierdzenie "Raz dostaje okres kilka dni przed planowanym okresem albo kilka dni po." nie mówi nic. Regularny cykl to nie jest taki że co miesiąc trwa np. dokładnie 28 dni. 5 dni różnicy to wciąż regularny cykl. A ta kwestia jest ważna w takim przypadku jak twój. Test z pierwszego porannego moczu?

Gość gość
Wygląda na to że zaraz się okres rozkręci. Może to zaburzenia hormonalne są. Objawy są podobne do ciążowych.

Gość gość
Test negatywny + krew = okres Niw panikuj i nie wkrecaj sobie.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.

Gość gość
Nie był z pierwszego bo po test musiałam isć dzisiaj. Możliwe że się rozkręci. Na początku jak zaczeliśmy coś podejżewać to nie chciałam być w ciąży a teraz jest mi naprawde przykro bo już się nastawiłam :(

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Raczej to okres

Gość gość
Skoro masz takie objawy to znaczenie że stężenie ciążowego hormonu jest duże i nie ma bata aby test nie wyszedł pozytywny. A skoro wyszedł negatywny, to nie jesteś w ciąży. Oczywiście możesz go powtórzyć, ale te objawy to widocznie albo stres albo przed spodziewaną miesiączka. A okres się spóźnia też pewnie że stresu