Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amanitis

Jak karmić żeby nakarmić?

Polecane posty

Gość Amanitis

Hej, powiedzcie mi proszę jak to jest z tym karmieniem. 10 dni temu urodziłam córkę, już w szpitalu były problemy z przystawieniem - wklęsłe brodawki, mało pokarmu, no to oczywiście wjechała butla. Po powrocie do domu zaopatrzyłam się w nakładki. Dzięki nim mała trochę ssała ale za dużo pokarmu nie leciało, więc kontynuowałam karmienie mlekiem modyfikowanym. Po tygodniu pokarmu jest jakby więcej, dzięki nakładkom i odciąganiu znikomych ilości pokarmu laktatorem jestem w stanie przystawić córkę bez nakładek. Ale co z tego - wisi na piersi 90 minut, niby przysypia, ale i tak za chwilę jest ryk, gryzienie piąstek i gdy dostanie butlę śpi jak aniołek. Położna doradziła, aby po karmieniu piersią odciągnąć resztę laktatorem - tylko ta reszta to z 10ml. Jedynie 2 razy udało mi się ściągnąć 90ml bez wcześniejszego karmienia młodej - gdy to zjadła raz zasnęła i faktycznie spała, raz był ryk bo głodna. I już nie wiem co robić, jak ją karmić żeby była najedzona. Po 90 minutach leżenia ona sama się już niecierpliwi i cudem jest jej przystawienie. Pomóżcie :(

Gość gość
Aby był pokarm musisz często przystawka dziecko do piersi.butelka zakłóca produkcję mleka jest go mniej .spróbuj skontaktować się z doradcą laktacyjnym też poszukaj blog hafija znajdziesz tam odp na swoje pytania

Gość gość
Aby był pokarm musisz często przystawiac dziecko do piersi.butelka zakłóca produkcję mleka jest go mniej .spróbuj skontaktować się z doradcą laktacyjnym na blogu hafija znajdziesz odp na swoje pytania

Gość gość
Wez kup smoczki z MAMpasuja do butele campola( sporo tansze,ale z MAM antykolkowe) w kazdym badz razie te smoczki ktore najbardziej przypominaja piers. Od poczatku mam zbyt malo mleka, ale 5 miesiac udaje sie choc troszke dac mojego mleka. Tobie laktacja zapewno sie unormuje za kilka dni i bedzie ok, najwazniejsze by dzidzia nie zatracila odruchus ssania piersi. Karm maks 30 min, a jak domaga sie dluzej, daj smoczka. Jezeli przybiera na wadze znaczy ze sie najada, a bardzo mocna potrzeba ssania, niepozwala spac spokojnie.

Gość gość
Noworodek ma 10 dni a ty odciagnelas 90 ml i twoerfzisz, ze nie masz mleka? Kobieto povzutaj troche o laktacji i jak chcesz to kp a jak nie to miwszanie albo mm. No nikt ci na to nie odpowie. Kp mlekp jest lekkostrawne i noworodki wisza na mamie, karmimy na żądanie. Konczy sie to po kilku tyg. Mm jest bardzo ciezkostrawne, dzieci czesto po butelce z mm spia jak zabite bo cala ich energia jest wykorzystana na trawienie. To tyle w skrócie. Jak chcesz latwiej dla siebie ale jwdnak gorszy jakościowo pokarm to wybierz mm. Jak chcesz dac dziecku swojw mleko to musisz przeżyć te niedogodności, kp i co godzine i na żądanie. Nie sa sie tego przeskoczyć ale nie trwa to tez wiecznie. W nocy duzo wygodniej kp.

Dziękuję za odpowiedzi. Zagłębiłam się w lekturę bloga :) Powiem szczerze, że spodziewałam się faktycznie karmienia na żądanie, ale nie tak, że karmię tyle czasu a ona dalej płacze i z tych nerwów nawet nie chce chwycić piersi :/ Wygląda na to, że musimy się dogadać.

Gość gość malucia
z pewnością się nie poddawaj; niektóre kobiety rodzą i mleko u nich ciurkiem leci, tak jak moja siostra miała, a niektóre muszą w to włożyć więcej pracy i cierpliwości; staraj się małą często przystawiać, brodawki można masować, rozciągać, oczywiście delikatnie; plus te nakładki stosować; też naprzemiennie ciepłą i zimną wodą hartuj; córcia jest jeszcze malutka, z dnia na dzień powinna lepiej sobie radzić z cycem; porozmawiaj z położną też powinna pomóc; też warto podawać malutkiej odpowiedni probiotyk, tym bardziej jak dokarmiasz sztucznym mlekiem; ja na przykład dawałam FFbaby; można od pierwszych dni podawać; życzę powodzenia i wytrwałości;