Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy gdybyscie mialy raka w ciazy

Polecane posty

Gość gość

To byscie się leczyly? Wybralybyscie siebie czy dziecko?

Gość gość
Co za głupie pytanie. Siebie, oczywiście ze siebie.

Gość gość
Wiekszosc by wybrala dziecko.siebie to by leczyl tylko facet w ciazy

Gość gość
Mam troje dzieci. Oczywiscie, ze wybralabym dziecko.

Gość gość
9:59 Jestem kobietą. Leczylabym siebie. Dzieci jeszcze mogę mieć, a moja córka mamę ma jedną. Mój mąż i ja bardzo się kochamy i ma podobne zdanie, bie umiemy bez siebie żyć. Mam dobre i szczęśliwe, spokojne życie, które kocham. A teraz nazwijcie mnie potworem.

Gość gość
Nati, o co kaman w tyn twoim podpisie? Oznaczasz wynik betki czy jak?

Gość gość
A później ta trójka czy czwórka nie miałaby mamy. Gratulacje.

Gość gość
Siebie. Mam już synka i nie wyobrażam sobie zeby go zostawic na tym świecie bez mamy.

Gość gość
Ja też mam córkę i ratowałabym siebie. Nie zgrywałabym bohaterki na siłę, a potem moje dziecko zostałoby sierotą, no i to co by się urodziło też, czyli dwoje dzieci bez matki. I to co by się urodziło pewnie miałoby traumę, a może przez córkę nieumyślnie być źle traktowane, bo zabrałoby matkę. Potem w szkole wyzywane, dzieci są okrutne, i w końcu na forum wylewałoby żale, po co mnie matka urodziła, mam takie złe życie.

Gość gość
Odłożyłam leczenie raka szyjki macicy na po porodzie. Teraz jestem zdrowa i mam wspaniałego synka, pomimo, że jakiś konował mi radził " żebym toto usunęła. I nie miał na myśli raka.

Gość gość
Ja mam juz troje dzieci. Moja mama zmarla na raka gdy bylismy jeszcze dziecmi. Gdy matka juz ciezko chorowala, a potem zmarla przezylysmy pieklo.

Gość gość
10:22 A zastanowilas sie choc raz co bedzie jesli umrzesz i zostawisz to dziecko bez matki???

Gość gość
Byłam w takiej sytuacji. W 10 tygodniu ciąży wykryli u mnie białaczkę. Lekarz dał mi wybór - usunięcie ciąży i natychmiastowe leczenie albo ciąża i pogarszający się stan. Wybrałam pierwszą opcję, bo miałam już dziecko, które miało 5 lat i nie chciałam żeby zostało bez matki. Ciążę usunięto mi w 12 tygodniu i natychmiast włączono leczenie. Dzisiaj jestem zdrowa, a córka ma matkę.

Gość gość
10:44 Bardzo pani wspolczuję i życzę zdrowia.

Gość gość
Umrzeć.moge tak samo ja jak i Ty. Po raku nie ma śladu. To było moje pierwsze i ostatnie dziecko. Nie zabiłabym go żeby ratować siebie. Każdy ma inne priorytety.

Gość gość
Widzisz to było twoje pierwsze dziecko. Jak przyjrzysz się wpisom to zobaczysz, że matki wybierające siebie już dzieci mają i myślą o tych już żyjących. Więc nie ma co gdybać.

Gość gość
Czytać umiem, temat był o raku w ciąży więc opisałam swój przypadek, nie wiem jak zachowałabym się gdyby była to kolejna ciąża. Rozumiem, że Ty raka również miałaś skoro mnie pouczasz?

Gość gość
W 1 ciąży wybrałbym dziecko, w 2 siebie że wzgl na 1 dziecko.

Gość gość
Nie pouczam cię, tylko w twojej wypowiedzi zionie krytyką do matek co by zadbały o siebie, między słowami, a ja wskazuję ci różnicę, że te matki co by zadbały o siebie, mają już dzieci żyjące od paru lat i to jest różnica.

Gość gość
Zawsze siebie Mam męża i świadomie nie zostawiłabym go samego z dzieckiem /dziećmi . Jak dla mnie nigdy życie płodu nie powinno byc ważniejsze niz życie kobiety.

Gość gość
Trudna sytuacja. Mam nadzieje ze nigdy nie będę w takiej sytuacji i nie będę Musiała decydować.

Gość gość
Życie płodu tak, zgadzam się, taką samą decyzję bym podjęła. Ale jak dziecko już jest na świecie, żyje, ma się dobrze i w wieku 3-4lat coś ma się z nim stać, to wtedy bym oddała życie. Ja mam 2 dzieci i za każdym razem dopiero po porodzie pokochałam, jak było w brzuchu nie miałam jeszcze silnych uczuć.

Gość gość
oczywiści że siebie. po co dziecko na swiecie które od urodzenia nie ma matki?

Gość gość
Jedyną krytyką w mojej wypowiedzi dotyczyła zachowania lekarza. Chyba jesteś przewrazliwiona. To są tak delikatne i osobiste sprawy, że każdy powinien je rozstrzygać we własnym sumieniu.

Gość gość
"każdy ma inne priorytety" tak mówiąc krytykujesz matki, które wybiorą siebie, że dla nich niby dziecko nie jest najważniejsze, a dla tych matek co mają już starsze, żyjące dzieci, właśnie te dzieci są ważniejsze, bo potrzebują matki.

Gość gość
Bo ludzie mają różne priorytety, to nie krytyka, a stwierdzenie faktu. Czepiasz się mnie, choć w mojej sytuacji nie byłaś. Lepiej Ci jak podokuczasz innym ? Mimo wszystko dobrego dnia Ci życzę.

Gość gość
A ja bym wybrała siebie, dzieci nie mam. W sumie smutne, że kobiety muszą uzasadniać swoje prawo do życia posiadaniem dzieci, jakby ich własne życie samo w sobie nic nie znaczyło w porównaniu z zygotą..

Gość gość
Wybralabym siebie, bo mam juz male dzieci i jestem im potrzebna.

Gość gość
siebie, co mi po dzieciaku jak będę w grobie. Zrobię sobie inne.