Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niebieską karta

Polecane posty

Gość gość

Witam Orientuje się ktoś może kto w przypadku niebieskiej karty jest przesłuchiwany? Przy rozstaniu mocno pokłóciłam się z partnerem ( nie doszło do żadnej przemocy), ktoś z sąsiadów wezwał policję. Po jakimś czasie dowiedziałam się że byłemu partnerowi założono niebieską karte. Byłam przesłuchana przez dzielnicowego u siebie w mieszkaniu byl później też przy rozmowie mój były partner powiedziałam że ta niebieską kartą to pomyłka bo ja nie czuje żadnego zagrożenia z jego strony. Następnie zadzwoniono do mnie z pomocy społecznej że chcą się ze mną spotkac. Z racji tego że pracuje i nie mam czasu na takie sprawy powiadomiłam przez telefon panią z pomocy społecznej że ja nie obawiam się partnera i nie uważam.zeby ta niebieską kartą była do czegokolwiek potrzebna i na e chce mieć z tym nic wspólnego. Następnie dowiedziałam się że mój partner dostał wezwanie do pomocy społecznej na rozmowę na którą się nie wstawił. Dzis zostałam.przez niego poinformowana, że ponoć policja chce przesłuchać jego rodziców. Czy może to być prawdą? Czy jeśli ja powiedziałam że nic mi nie grozi i żeby zamknęli ta niebieską kartę to oni mogą przesłuchać też jego rodziców?

Gość gość
Przesłuchiwać mogą kogo chcą. Ale nikt nie ma obowiązku stawić się na przesłuchanie, o ile nie jest to wezwanie wystawione przez sąd.