Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalina2018

Przebudzenie w nocy , lęk?

Polecane posty

Gość Michalina2018

Witam! Borykam sie z pewnym problemem.. Od jakiegoś czasu mam problemy ze swoim ciałem? Pracuje jako sprzedawca. Wystarczy że klient podejdzie i spojrzy mi się w oczy odrazu robię się sztywna. Kark mój sztywnieje , dostaje powoli szczękościsku. To samo jak ide ulicą i np. Patrzy się na mnie jakiś facet momentalnie moje nogi - każda - idzie w swoją stronę. Krępuje mnie jak ludzie patrzą - że mam wyrazisty kolor włosów bo rudy i jestem wytatuowana to niestety przyciągam uwage- ale nie robie tego specjalnie, wręcz wolałabym aby nie patrzeli się. Do tego dochodzi problem lękowy? Już kilka razy się zdarzyło, że budze się w nocy np. Na siku albo ppprostu otwieram oczy i automatycznie jest mi słabo. Czuje szybkie bicie serca bardzo szybkie, głownie drętwienie rąk , w dłoniach mrówki , ból wręcz klatki piersiowej, duszność , pocenie się. Po chwili z tej całej sytuacji samowolne trzęsienie ciała czy nóg (pod wpływem nerwów?) , przyrost szczęścia? uczucie jakbym wygrała miliard złoty- a po chwili dosłownie wręcz po 3 sekundach to szczęście spada.. i czuje jakbym miała zemdleć czy zaczynam umierać. Nie wiem co się dzieje. Byłam u psychiatry raz , przepisała mi tabletki i raz wziełam .. to w nocy się obudziłam z taką paniką , że moja mama spała ze mną cała noc i omało co nie zadzwoniła po pogotowie. Takiego lęku i paniki w życiu nie dostałam. No i w ciągu roku (już bez brania jakichkolwiek tabletek) zaczyna się to powtarzać. Głownie właśnie to jest noc. Może ktoś z was miało podobnie? Czekam na odpowiedzi :(

Gość gość
Zbadaj nadnercza u endokrynologa, dzieciaku. Od stresu one wyrzucają adrenalinę co skutkuje takimi objawami jak Twoje.