Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprawka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Hej,mam termin na połowę października i zaczynam kompletować wyprawkę. Które kupione przez Was rzeczy okazały się kompletnie niepotrzebne i przereklamowane? I w drugą stronę-bez których nie mogliście się obejść?

Gość gość
Jest mnóstwo takich tematów tutaj. Poszukaj. Każdej mamie co innego się przydało, a co innego było.strzałem w 10. Dla mnie przewijak był okropny,lepiej na łóżku mi się dziecko przebieralo. Niedrapki też się nie przydały. Ani becik. Pajace też tragedia - wygodniejsze polspiochy i body. Laktator niepotrzebny, kp ładnie szło. Ręczniki z kapturem bez szału, lepsze duże kąpielowe. Ubrania z dzinsu jak.I sukienki,bluzy, wszystko co ma kaptur odpada. Hitem okazał się kosz Mojżesza, w łóżeczku dziecko miało silny odr****moro, w koszu mniej miejsca i dziecko spało spokojnie. Tyle na razie

Gość gość
U mnie znowu laktator się mega przydał ale tego nigdy nie przewidzisz. Lepiej mieć kupiony nawet zwykły ręczny,to nie jest duży wydatek,a może się okazać że jest potrzebny już od razu.

Gość gość
Przewijak w ogóle nam się nie przydał

Gość gość
U nas przewijak był super, ręcznik z kapturkiem też. Laktator się nie przydał, kaftaniki były straszne. Pajacykow używałam na noc ale przy nast dziecku nie będę ich kupować.

Gość gość
Tez uważam, ze nie ma reguły. Przy pierwszym dziecku używałam laktatora, przewijaka, rożka, poduszki do karmienia, a teraz to wszystko sie tylko przewala. Niezbędne są oczywiście ubranka, wózek, łóżeczko, kosmetyki. I to wszystko.

Gość gość
Ja te wszystkie rzeczy, jak i nawet ubranka czy tez butelki i zabawki upoowalam w http://aico.com.pl/ - fajnie jest mieć wszystkie potrzbene rzeczy w zasiegu reki w jednym miejscu. Ubranka sa dobrej jakosci, z dobrej bawelny. Wiadomo ze u maluchow to ciagle tylko pranie i zakladanie kilk aubranek dziennie wiec naprawde jakosc jest wazna:)

Gość gość essa
Z pewnością laktator, bo nigdy nie wiadomo jak to będzie z karmieniem po porodzie. Teraz jak już po jestem, to bym ci radziła pomyśleć o probiotyku dla takich malutkich; bo czy się okaże, że jakiś problem z kp będzie i trzeba będzie malucha dokarmić, czy dziecko będzie musiało antybiotyk dostać (moje tak miało), to żeby potem problemów z brzuszkiem nie było; a ta flora jelitowa jest bardzo ważna; ja FFbaby podawałam; masz jeszcze trochę czasu do porodu to poczytaj sobie o probiotykach u maluchów, sama nie wiedziałam, że to takie istotne od urodzenia; a właściwa ta flora, to i dziecko zdrowsze;

Gość gość
Z laktatorem wstrzymałabym się do czasu kiedy malec będzie już po drugiej strobie brzucha, dla spokoju kupiłabym ewentualnie zwykły reczny w aptece za parę groszy. Przewijak- u nas sie sprawdził, przede wersji dlatego, że na 10 dni przed planowanym porodem okazało się, że muszą zrobić CC i byłoby mi ciężko na początku schylać się przy maluchu. Monitor oddechu- kupiliśmy dla świętego spokoju

Gość gość
Na co takiej malej k****e wyprawka