Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawo pracy

Polecane posty

Gość gość

Witam czy w Oświęcimiu uzyskał gdzieś porade prawna z zakresu prawa pracy za darmo. Jestem w ciąży i pracuje na umowę tymczasowa i chciałabym się dowiedzieć paru rzeczy.

Gość gość
pisz tutaj moze uda mi sie tobie pomoc.

Gość gość
Chodzi o to ze podobno weszło takie prawo ze przy umowie o prace tymczasowa powyżej 3 miesiąca ciąży muszą mi przedłużyć umowę do czasu porodu. I moje pytanie jeżeli mam umowę do 30.09.2018 to czy mogę iść już w sierpniu na l4 jeżeli 3 miesiąc ciąży przypada mi na ok 25.09 i będę miała przedłużona umowę. Drugie pytanie czy po urodzeniu dziecka dostane normalne macierzyńskie 80% czy kosiniakowe.

Gość gość
sprawa wyglada tak ze jesli ma sz umowe o prace na okres pracy powyzej 3 miesiecy to mozesz isc na l4 i umowa zostaje przedluzona do dnia porodu. i wtedy ma kosiankowe

Gość gość
W przypadku pracownic tymczasowych, których umowa uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, następowałoby z mocy prawa przedłużenie umowy do dnia porodu. W konsekwencji taka kobieta otrzymywać będzie po porodzie ZASIŁEK MACIERZYŃSKI . A tu taki artykuł jeszcze znalazłam https://www.google.pl/amp/www.gazetaprawna.pl/amp/1020270,zatrudnienie-w-agencji-pracy-tymczasowej-szansa-dla-ciezarnych-na-otrzymanie-swiadczen.html

Gość gość
Chciałabym nadmienić ze jestem zatrudniona od lutego a to prawo obowiązuje od 1.06.2017 i piszą o zasiłki macierzyńskim a nie kosiniakowym. Dlatego nie wiem czy ja to dobrze rozumiem .

Gość gość
Chciałabym nadmienić ze jestem zatrudniona od lutego a to prawo obowiązuje od 1.06.2017 i piszą o zasiłki macierzyńskim a nie kosiniakowym. Dlatego nie wiem czy ja to dobrze rozumiem

Gość gość

Mieliśmy spór zbiorowy z pracownikami. Udało się polubownie rozwiązać przez kancelarię https://grzybkowskiguzek.pl, do której otrzymaliśmy kontakt z polecenia. Może ci pomoże, bo z perspektywy menedżera w dużej korpo powiem ci, że dobrze i fachowo podeszli do problemu. Mieliśmy pełny obraz sytuacji, możliwości, różne scenariusze rozwoju sytuacji.