Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diana_na_wózku

Co zrobić by nie iść na wesele kuzynki?

Polecane posty

W najbliższą sobotę mam wesele kuzynki, tylko, że nie mam najmniejszej ochoty na nie iść. Ogólnie nie lubię wesel, imprezy dla których ludzie zadłużają się po to by jakieś ciotki i wujki mogli się za darmo nachlać. Ten cały przepych, wieśniacke zabawy i niby nie obowiązkowe, a jednak obowiązkowe koperty z kasą. Poza tym po co ludzie którzy katolikami są tylko z nazwy biorą ślub w kościele? Zresztą ja nie jestem zbyt towarzyska, nie mam praktycznie znajomych, idę bez osoby towarzyszącej, razem z rodzicami i rodzeństwem , tańczyć nie będę (patrz nick), te durne weselne zabawy też mnie nie bawią. No i nachlani ludzie, nie lubię ich a może nawet trochę się ich boję... Gdybym ja miała brać ślub to bym wzięła tylko cywilny, bo nie będę kłamać że jestem wierząca gdy nie jestem. Po ceremonii mooże zrobiłabym skromny obiad dla najbliższej rodziny... Kiedyś byłam blisko z kuzynką, prawie jak przyjaciółki, ale jak pojawił się ten jej przyszły mąż i zaczęło się tzw "dorosłe życie" to wszystko prysło jak sen złoty... Według mnie 26 lat to też trochę za wcześnie na ślub, ale to jej życie. Najchętniej bym odmówiła, ale widząc jej dość histeryczną reakcje na to że jedna para nie przyjdzie to aż się boję odmówić. C Co robić?

Gość gośćed
zachoruj w ten dzień, albo powiedz ze masz wizytę u lekarza w innym (odległym) mieście, i ze nie było innych terminów a czeka się na nie długo.

Gość gość
Po cholere ta sciana tekstu, wystarczylo napisac ze jestes kaleką i zazdroscisz innym sprawności i dlatego chcesz kuzynke zostawic w najwazniejszym dniu w jej zyciu. i 26 lat to NAJWYZSZY CZAS na slub.,

Gość gość
Ja tez nie ide na wesele kuzynki bo mnie nie stac. Niby koperta "co.laska" ale jak nie dasz 5stow to Cie obgadaja Do tego trzeba kupic sukienke buty meza ubrac czyms dojechac fryzure zrobic... Nie chodze na wesela bo to marnotrastwo kasy. Kuzynka sie obrazila ale mam ja gdzies powiedzialam ze wolnego nie dostalam...

Gość gość
Powiedz że ci się wózek popsuł.

Gość gość
W najblizsza sobote jest slub a Ty masz zamiar jej powoedziec ze nie idziesz dwa dni przed??Luuudzie skoro nie chcesz daj znac 2 tyg wczrsniej na twoje miejsce znajda sobie kogos innego.Teraz placi sie za ospbe i kasa przepada.Nie lubisz wesel siedz w domu.Nie lubisz ludzi kup sobie kota.Prosta sprawa @

Gość gość
gość dziś Po cholere ta sciana tekstu, wystarczylo napisac ze jestes kaleką i zazdroscisz innym sprawności xxx Jeśli ona jest naprawdę kaleką to zwracam honor, ale na 99% to trol, który od kilku lat po różnych forach wrzuca zdjecia dziewczyny na wózku, lecz nigdy takie żeby udowodnić że jest tą osobą.

Gość gość
nie cierpie takich uzalajacych sie ludzi :/

Gość marawstala
Tez tu jestes : ) Nie idź, na ślub możesz sie wybrać myślę, ze to wystarczy

Gość marawstala
Na weselu wypadaloby tańczyć : ) i jeszcze ta muzyka do bani i oczepiny...