Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polkom wiele brakuje do klasy Francuzek

Polecane posty

Gość gość
Raczej wszystko jest odbiciem twoich kompleksow. Obrazasz inne grupy entniczne i sugerujesz, ze Polki maja sie starac byc jak kobiety z panstwa na drugim koncu kontynentu. Nic nam do nikogo nie brakuje. Mamy wlasna kulture, nie musimy pozyczac cudzej ;)

Gość gość
To tylko twoja opinia, że kogoś obrażam, a wmawianie wszystkim kompleksów czy zazdrości wtedy gdy coś się skrytykuje, to tutaj na tym forum stary numer, który nie robi na mnie żadnego wrażenia. Nie podoba mi się sposób strojenia się Polek i mam prawo do tej opinii, czy tobie ona się podoba, czy nie.

Gość Gourmandises
Francuski sa najpiekniejsze na swiecie

Gość gość
Ma prawo ci sie nie oodobac, ale sugerujesz, ze Polki powinny starac sie byc takie jak kobiety z zupelnie innego kraju. Masz prawo ubierac sie jak chcesz, ale nie wymagaj zmiany calj kultury bo jestes zla, ze nie urodzilas sie w innym kraju

Gość gość
Tak, oczekuję, że wszystkie Polki po moim wpisie tutaj będą natychmiast wyglądały jak Francuzki. Jestem ustanowicielką zwyczajów. Cieszę się, że tak bystrze czytasz między wierszami.

Gość gość
Sugerowanie, ze czegos nam brakuje jednoczesnie sugeruje, ze trwa proces upodobniania

Gość gość
Poszukajmy zatem wspólnie rozwiązania dla zaprzestania tego procesu i podarowania sobie przestrzeni.

Gość gość
Az do nastepnego tematu pelnego narzekania, ze polki to nie francuzki

Gość gość
Niekoniecznie. Łatwiej mi się pozytywnie wyróżnić. Ale moja mama zawsze stawiała na minimalizm, nawet ktoś mi na ulicy pochwalil sukienkę do komunii, że taka inna niż wszystkie, skromna. Dopiero później były podróże do Francji i odkrycie że tam mi się podoba jak wyglądają kobiety. Chodzi wyłącznie o wygląd. Nie mam kompleksów na tle pochodzenia i lubię to że jestem Polką.

Gość gość
Najwazniejsze, ze jestes taka wyjatkowa, ze az tematy o tym zakladasz porownujac sie do innych :) na pewno inni to widza, stadvta potrzeba podkreslania tej wyjatkowosci.

Gość gość
Wyjątkowa to jest jedynie twoja chęć dokuczenia mi.

Gość gość
też miałam skromna sukienkę na komunii i była ona ohydna :D wszystkie ciotki patrzyły na moja stara z politowaniem.

Gość gość
Moja była naprawdę ładna. Tylko nie była bezą pełną koronek, a taka wtedy była moda.

Gość gość
Strasznie przewrazliwiona jestes.

Gość gość
gość wczoraj naczytała sie książek, w życiu we Francji nie był/a. Smiech tylko

Gość gość
gość wczoraj ale p********z kobieto.Akurat znam rodowitych francuzów, i twoja opinia jest jak z bravo girl.Oni sami mówią, że nie ma tego tzw szyku, i ich kobiety są normalne jak wszędzie.Pojechałaś chyba do Pćimia idiotko

Gość gość
Jak pokazują powyższe wpisy, chodzi jednak o klasę nie tylko w wyglądzie.

Gość gość
16:24 Zakompleksiona wiesniara i tyle.

Gość gość
minimalizm nie oznacza klasy i piękna wieśniaro :D

Gość gość
Akurat ty nie powinnaś wypowiadać się na temat klasy i piękna, powyżej.

Gość gość
Takie pretensjonalne podejscie tez nie jest cecha kobiety z klasa

Gość gość
No tak, pewnie, bo przecież kobieta z klasą na obelgi reaguje pokornym opuszczeniem głowy :D

Gość gość
Na zwykle zwrocenie uwagi rowniez zareagowalas histerycznie. Bo jakim prawem ktos czuje sie urazony twoim brakiem kultury.

Gość gość
17:01 A ty możesz mi buty czyścić i szparę wylizać wsiuro:

Gość gość
Normalna osoba na wiesc, ze niechcacy kogos urazila przeprasza i wiecej stara sie tego nie robic. Ty zaczelas sie bronic i atakowac. To nie jest zachowanie osoby z klasa. Zwrocenie uwagi to nie klotliwosc ;)

Gość gość
Wytykanie komuś że kogoś obraża (według jego widzimisię a nie w sposób oczywisty jak tu niektórzy w komentarzach powyżej), to jest kłótliwość. Normalna osoba potrafi wyczuć, czy ktoś miał intencję obrażenia kogoś. Zdanie "Murzynki noszą bajeczne stroje" w żaden sposób nie obraża nikogo.

Gość gość
Zwrócono ci tylko uwagę, że samo określenie jest obraźliwe. Po prostu go nie używaj - tak zrobiłaby osoba z klasą. Zamiast tego wyskoczyłaś z argumentem o "obrażaniu białych". Dużo to o tobie mówi. Nie byłabyś uznana za kobietę z klasą we Francji.

Gość gość
Nie, to nie ja pisałam o tym z białymi. Ja zareagowałam cytatem z Wikipedii. To co mówi słownik ma dla mnie większą wartość, niż to co mówi przypadkowa przewrażliwiona rozmówczyni, której nie podoba się założony przeze mnie temat.

Gość gość
Temat akurat bardzo mi się podoba bo lubię rozmawiać o różnorodności stylów różnych państw. Nie podoba mi się obraźliwe określenie, to tyle. Tak samo jak nie lubię być nazywana "lesbą" ;) W tej chwili osoby czarnoskóre uważają to określenie za obraźliwe, po prostu przyjmij to za fakt i nie zasłaniaj się słownikiem. xx Wracając do tematu - mnie osobiście taki prosty styl niespecjalnie się podoba. Jest zbyt monotonny, ale doceniam to, że komuś w tym ładnie. Wolę jednak to jak ubierają się kobiety z południowej Francji (dużo mniej elegancki styl).

Gość gość
obraźliwe określenie Xxxx To nie jest obraźliwe określenie. Skoro słownik mówi że to nie jest obraźliwe określenie, nie możesz komuś wytykać obrażania, a ja nie muszę nikogo przepraszać za obrażanie, bo tego nie zrobiłam. Skoro liczy się nie to co mówi słownik tylko personalny odbiór, to tym sposobem można każdego obrazić każdym możliwym wyrazem.