Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skończyłam właśnie studia i jakoś ciężko mi się z tym pogodzić

Polecane posty

Gość gość

tzn. cieszę się z jednej strony, a z drugiej przeraża mnie nowy etap w życiu i szukanie pracy... Niby już odbyłam staż półroczny bo przeniosłam się na zaoczne, ale mimo wszystko. Poza tym lubiłam studiować :( A tu koniec chodzenia na zajęcia i tej studenckiej atmosfery, przyszedł czas na poważne plany. W dodatku facet mi się oświadczył przez co czuję się tym bardziej zagubiona bo czuję,że ten czas co jest teraz już się nie wróci... Taki czas wolności i beztroski... Miał ktoś może podobnie?

Gość gość
ale dlaczego od razu 'powazne plany'? Jakie to zasciankowe. Jak masz ochote wyjechac w podroz dookola swiata, albo myc naczynia w Szwecji, a potem wszystko wydac na ciuchy, to rob to. Na malzenstwo tez o jakies co najmniej 5 lat za wczesnie. Pamietaj, 'na zawsze' nudzi sie potwornie po jakisch 8 latach. Zyj dziewczyno, wlasna praca jest po to zeby miec wlasne pieniadze i zyc jak sie chce, a nie jak inni chca

Gość gość
Nie, ja mam 31 lat i nigdy mi się nikt nie oświadczył.

Gość gość
Rany, zycie nie skupia sie jedynie na slubie i malzenstwie. Najwzniejsze jest zeby spelniac swoje marzenia i rozwijac sie.

Gość gość
A gdyby moim marzeniem było właśnie mieć rodzinę?

Gość gość
Czemu nie, ale w takich przypadkach 10 lat pozniej sie okazuje ze sama rodzina nie wystarczy. Ze czesc potrzeb zostala spelniona, ale potzreba rozwoju i samorealizacji nie. Jest mnostwo frustracji i ludzie czuja sie zlapani w pulapce, rodzina dom, kierat kazdy dzien taki sam i zero czasu i przestrzenie dla siebie. I wtedy juz znacznie trudniej zabrac sie za zmiane. A prawda jest taka, ze jedyna osoba, z ktora na pewno bedziesz do konca zycia jestes ty sama. O ile rodzina spelnia czesc potrzeb, to nie moze ona stac sie calym swiatem. A przynajmniej nie na zawsze, po potem jest mnostwo frustracji, zalu i zastanwiania sie nad tym co moglo by byc, gdybym wszystkiego nie poswiecila rodzinie.

idz na kolejne studia kto ci kaze szukac pracy i zenic sie z desperatem??

Gość gość
14:09- niby nikt, ale już wypadałoby szukac pracy i pomyslec o stabilizacji bo moj facet juz nawet mnie namawia na slub...

Gość gość
wam babom po studiach to palma odbija i na hooj wam to było?

Gość baby wyprane mózgowo
po hooj wam ślub i facet? macie je/bać w korpo po 60-80 godzin w tygodniu i kariery robić i płacić mase podatków głupie cîpy, na co wam mąż, osrane bachory i gary myć i być sprzątaczki, macie konsumować tylko wy durne pipska

Gość gość
A ja juz mam pracę od sierpnia zaczynam, ponad 300 km od domu, ale jadę :-) do odważnych świat należy, wynajmę póki co pokój, a potem zobaczymy, czas pokaże