Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienia dzieci, konflikt z koleżanką

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 dzieci , oboje zaszczepieni, na jednym ze spotkań z koleżankami poznałam miła , sympatyczną koleżankę również mame 3 latka, kilka razy spotkaliśmy się na kawę, czy placu zabaw, ale dostała szału kiedy dowiedziała się że szczepie swoje dzieci, zaczęła mi wysyłać dziesiątki wiadomości na fb z publikacjami, linkami stop nop, i stwierdziła że skoro szczepie swoje dzieci to je krzywdze i ona nie chce mieć ze mną nic wspolnego.Ja nie wnikam czy ktoś szczepi czy nie, to indywidualna sprawa każdego rodzica, ale nie rozumiem takiej agresji

Gość gość
To wlasnie typowa polska choroba - ludzie nie umieja zaakceptowac, ze ktos inny ma inne zdanie i inny sposob postepowania. Zamiast respektowac go jako czlowieka z odrebnym pogladem na takie czy inne sprawy, to ktos taki uwaza, ze tylko on ma racje i probuje wszystkich przekonac / przerobic po swojemu, i jest obrazony, wrecz wrogi gdy mu sie to nie udaje. Wiele rozmow w rodzinnym gronie toczy sie w tej samej atmosferze. A juz w polityce bije to rekordy. Ja sama mieszkam w Niemczech. Jestem za partia X i za nia tez glosowalam i bede glosowac. Mam wielu znajomych o innej orientacji - ktos kto popiera partie Y ma inne niz moje zapatrywanie - czasem dyskutujemy, ale oboje szanujemy sie nawzajem.

" stwierdziła że skoro szczepie swoje dzieci to je krzywdze i ona nie chce mieć ze mną nic wspolnego" xxx Zmanipulowana moronka

Bo tym antyszczepionkowcom wydaje się że tych dawnych groźnych chorób jak ospa czy odra już nie ma. A ich wirusy krążą w środowisku i tylko czekają na takich idiotów jak oni by znów się namnożyć

Gość gość
Mam taką kuzynkę:-/

Gość gość
Najpierw miliony linkow, artykułów, a kiedy powiedziałam jej stanowczo że szczepienie naszych dzieci to swiadoma decyzja moja i męża, zaczęła mnie obrażać, i wysyłać jakieś zdjecia umierajacych dzieci , i teksty że krzywdze swoje dzieci itd. Na pewno się wiecej z nią nie spotkam bo to jest zachowanie jak w jakiejś sekcie, do tego wszystkim znajomym to wysyła

Gość gość
Moja sąsiadka ma takie fazy, jak ona to mówi, ona uświadamia bo ludzie nie wiedzą że dzieci po szczepieniu mogą umrzeć.Gadalysmy i powiedzialam ze nie chce zeby mnie uswiadamiala bo interesowalam się tematem szczepionek zanim zaczęłam córkę, zaczęła się drzec ze jestem głupia, że koncerny na mnie trzepia kase, a mała będzie mieć autyzm i opóźnienie rozwoju, im bardziej jej sluchalam byłam pewna że ona ma opóźnienie

Gość gość
Nie rozumiem czemu antyszczepionkowcy są Tak agresywnie nastawieni, przeciez to kazdego prywatna sprawa czy szczepi czy nie, mam kilka znajomych ktore właśnie w tak napastliwy sposób przekonują do nie szczepienia że odechciewa się dyskusji