Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę ludziom,których rodziny potrafiły kupić im mieszkanie w mieście

Polecane posty

Gość gość

A ja i mój mąż musimy sami kombinować. Tak to jest jak się rodzicom czy dziadkom nie chciało. A obok mieszka koleżanka z rodzi y lekarzy, ta to ma high life. Dwa mieszkania na start, łączna wartość 600 koła

Gość gość
Ja mieszkań nie zazdroszczę ale za to domów to chorobliwie : -(

Gość gość
Ja nie dostalam ani domu, ani mieszkania. Z mężem spokojnie moglibyśmy zaciągnąć kredyt na dom ale on się nie zgadza a ja sama aż tyle kasy by to spłacać sama to nie mam. Uparty że nie chce dojeżdżać do pracy. Nie rozumiem go. Może dlatego że całe życie mieszkał w klicie zwanej blokiem, nie wie co dobre.

Gość gość
Moja kuzynka trzy mieszkania na start, prawko, studia zaoczne, samochód, ślub. A ja nic! Gdy słyszę, że ktoś ma mieszkanie za darmo po babci dziadku od rodziców to autentyczne mam ból brzucha :(

Gość gość
dziś też kredytu brać nie zamierzam.

Gość gość
Najgorsze że w dzieciństwie się znia bawiłem myśląc że mamy równe szanse na fajną przyszłośc, nikt mi nie powiedział że zostanę przegrywem bez mieszkania samochodu prawa jazdy

Gość gość
I żeby jeść gruz to nie przegoni się takiej osoby co dostała 600tys na start. A jeśli nawet to nie w wieku takim by to miało znaczenie.

Gość gość
Ja tam nie zazdroszczę, lepiej dostać wędkę a nie rybę. Ten drugi wariant rozleniwia. Nasi rodzice wyłożyli łącznie 150 tys, my musieliśmy odłożyć 100 tys i też mamy małe mieszkanie pod Warszawą. To uczy zaradności życiowej i skromnego życia na przeciętnej stopie :)

Gość gość
Tez mnie to wkurza. A mój dziadek alkoholik zamiast wnukom zapisał mieszkanie dzieciom obcej baby, swojej drugiej żony. Super nie?

Gość gość
A ja nie dostałam ani wędki ani ryby. I mam podobnie. Aż mnie skręca jak widzę jak inni dostali mieszkanie czy odziedziczyli po dziadkach

Gość gość
dziś ja odkladam 150tys dekadę a następne sto to jeszcze pół dekady. Według ciebie dostać dekadę oszczędności to nic? Ja dostałem ZERO. Mam 30 lat i mieszkam z matką rozumiesz?

Gość gość
gość dziś dziś ja odkladam 150tys dekadę a następne sto to jeszcze pół dekady. Według ciebie dostać dekadę oszczędności to nic? Ja dostałem ZERO. Mam 30 lat i mieszkam z matką rozumiesz? xxx To dlaczego nie zmienisz pracy i nie zaczniesz oszczędniej żyć? My z mężem 100 tys odłożyliśmy w 2,5 roku także ten...

Gość gość
Tu nie chodzi o to że można 250tys się samemu dorobić ale już będziesz miała 35 lat zamiast 20. Dla kobiety to wyrok braku rodziny a przynajmniej dzieci. Bo nie odlozysz tyle balujac z chłopakami.

Gość gość
Ja mam 36 i mieszkam z rodzicami bo samodzielnie mam zaoszczędzone 1/4 wartości kawalerki w moim mieście. To może nazbieram...do śmierci, ale wtedy już trumna i miejsce na cmentarzu wyjdą taniej.

Gość gość
U mnie jakby wyłożyli 150 tys. to miałabym 3/4 kasy na mieszkanie.

Gość gość
dziś no z mężem to dwie wypłaty, więc prędkość mam taką samą jak wy, 2,5 lat = 50tys na osobę, oszczedniej się już nie da, ja wegetuje :o

Gość gość
Wszystko fajnie ale ona dostała i wędkę, i rybę. Rodzice lekarze, ona też lekarka. Jej mąż ma rodziców inżynierów, a sam jest doktorem któregoś z przedmiotów ścisłych. Ja nie dostalam ani wędki,ani ryby. Studia "zrobiłam" tylko dlatego, że byłam ambitna, niestety nie jest szpanerski kierunek bo na taki to trzeba mieć bazę w postaci np.korkow z matmy w LO. Mój brat nie chciał się uczyć i w ogóle go nie cisnęli,w efekcie nie ma nawet matury. Pracuje magazynie w Holandii. Cóż, z takiej jesteśmy rodziny. Mój ojciec odetchnął z ulgą że mój mąż dobrze zarabia, bo on już "swoje zrobił". Taki mam klimat w rodzinnym domu. Matka myśli tylko o kościele i posłudze innym za frajer a ojciec wiecznie przed tv.

Gość gość
To dlaczego nie zmienisz pracy X Mam działalność i zacznę grać na giełdzie, mam nadzieję że kiedyś będzie lepiej.

Gość gość
Ja dostałam 200 000 na studia lekarskie ( nie dostałam się na bezpłatne ) , 70 000 działkę i auto za 70 000 , dołożyli do domu 50 000 i kopa w d**e . Nie mam męża ,ani mieszkania . A moi rodzice dostali majątek od swoich tj dom , działki za 200 000 , mieszkanie w bloku

Gość gość
Ja oglądałem program mieszkanie nad morzem na plajer pl i tam dziewczyna 20-40 lat kupowala dom za 725 000$, gdyby u nas były takie ceny nieruchomości to strzelić sobie w potylice i nara

Gość gość
Chciałbym dostać 390tys na start i kopa w d**e, mógłbym się modlić codziennie do zdjęcia rodziców :o

Gość gość
gość dziś dziś no z mężem to dwie wypłaty, więc prędkość mam taką samą jak wy, 2,5 lat = 50tys na osobę, oszczedniej się już nie da, ja wegetuje pechowiec.gif xxx No niekoniecznie, my odkładaliśmy 4 tysiące razem czyli przy podobnych zarobkach odkładaliśmy po 2 tysiące na osobe. Oznacza to, że 2 tys x 12 mies w roku daje rocznie 24 tys. 24 tys x 10 lat = 240 tys na dekadę a nie 150 tysięcy. Można spróbować na giełdzie. Nam właśnie spłynęła dywidenda z Pekao prawie 7 tysięcy dziś, nie mamy na nie planu więc chyba pojedziemy za nie po prostu na wakacje. Na jesieni jeszcze wpadnie dywidenda z PZU. Nie masz nic do stracenia, spróbuj szczęścia na giełdzie ;)

Gość gość
Ale dekada dekadzie nie równa, ja piszę o dzisiejszej prędkości oszczędności, wiesz jak miałem 20 lat to odkladalem 700-850 bo musiałem płacić neta szkole papierosy itd itp

Gość gość
Ja jak miałem 20 lat to pamiętaj że dziesięć lat temu się mniej zarabialo, przykładowo teraz minimalna krajowa 2100 a wtedy 1200.

Gość gość
17.42 ,Ale na dom będę musiała odkładać 3_5 lat i tak i tak

Gość gość
Twoje wybory ja bym 390tys inaczej pokierowal

Gość gość
Mieszkania po dziadkach w miescie raczej nie były trudne. Dziadkowie w miescie mieli mozliwosc wykupienia mieszkan za psi grosz niedługo po upadku komuny ( pzrewaznie wykupowaly to ich dzeci) no i potem sie dziedziczylo.Chyba ,ze ktos mial bardzo wielu wnukow i nie mieszkal w miescie.

Gość gość
Nie dostałam tych pieniędzy w rękę tylko na konkretne cele, ale przy tym co dostali oni od rodziców to grosze

Gość gość
To ile Ty zarabiasz? :/

Gość gość
Zazdroszczę, że byłaś w stanie odkładać 2 tysiące miesięcznie. Ja 2 tysięcy nawet nie zarabiam. I nigdy nie zarabiałam. A mam za sobą 11 lat ciężkich studiów i tytuł naukowy. Za swoją wypłatę nie jestem w stanie przeżyć miesiąca, nie mówiąc o odłożeniu choćby 50 zł. Gdyby nie to, że dostałam mieszkanie, to mieszkałabym pod mostem.