Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się iść do Ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Ja się strasznie boję iść do ginekologa, mocno się stresuję mam 2 razy miesiączkę a 5 razy nie mam i tak co miesiąc, dopiero skończyłam 15 lat i się boję tego wszystkiego... Na pewno będzie boleć mocno

Gość gość
15lat a taka dziecinna jesteś

Gość gość
Czemu ma boleć? Poza tym ginekologowi nie wolno uszkodzić cię, tylko na początku musisz mu powiedzieć, że jesteś dziewicą i chcesz, żeby tak zostało. Prawdopodobnie stress, albo zaburzenia hormonalne. Spodziewaj się bólu podczas wbijania igły, bo krew pewnie trzeba będzie pobrać do badania.

Gość gość
No kurde, zobaczcie jak wy 1 raz poszliście do ginekologa i w tym wieku... Każdy może na początku się bać... Może ja jestem wrazliwa i coś w tym stylu i tak poprostu zostaje. Mama mi to w kółko mówi choć pójdziesz ze mną do ginekologa co? A ja mówię że nie. Bo czytałam wiadomośći o tym no i to boli, i jest nieprzyjemne. Moja koleżanka 14 latka tak ja bolało aż popłakałam sie z bólu... I to ma nie boleć tak?

Gość gość
jesli nie współzylas to nie bedzie cie badal przez pochwe.

Gość gość
Tez się strasznie bałam iść pierwszy raz ... a jak już poszłam okazało się ze nie taki diabeł straszny jak go malują. Samo badanie zajmuje nawet nie 5 minut , cała wizyta opiera się bardziej na wywiadzie z lekarzem . Im wcześniej pójdziesz i Cię zdiagnozują tym lepiej . Ja niestety ez ze strachu zwlekałam z wizytą i teraz bardzo tego żałuję, bo przez swoje zaniedbanie i strach będę miała duże problemy z zajściem w ciążę... Także nie ma czego się bać :)

Gość gość
Tez się strasznie bałam iść pierwszy raz ... a jak już poszłam okazało się ze nie taki diabeł straszny jak go malują. Samo badanie zajmuje nawet nie 5 minut , cała wizyta opiera się bardziej na wywiadzie z lekarzem . Im wcześniej pójdziesz i Cię zdiagnozują tym lepiej . Ja niestety ez ze strachu zwlekałam z wizytą i teraz bardzo tego żałuję, bo przez swoje zaniedbanie i strach będę miała duże problemy z zajściem w ciążę... Także nie ma czego się bać :)

Gość gość
A nawet jesli by bolalo to ty male dziecko jesteś i nie rozumiesz że trzeba się przebadać, maja cię tu przekonywać że badanie nic nie boli i żebyś się nie bala, jak jest konieczność to trzeba iść ,a nie pisać takie glupoty jak tu jakas napisala że pobieranie krwi boli

Gość gość
Jej jest bardziej wstyd niż obawia się bólu...

Gość gość
Gdy nie ma potrzeby nie chodzimy po ginekologach bo tam podczas badań można złapać zakażenia! Nawet wirus typu C wątroby! Dlatego zawsze mam partnera podczas każdego badania cipki i pilnuje sterylności i gdy coś dotyka w gabinecie podczas badania i chce badać prosi o zmianę rękawiczek na czyste! A gdy wyprasza ginekolog osobę bliską z badan czy zabiegów jest zboczeńcem...

Gość gość
Mama mi tak i każe, mam nieregularne miesiączki 4 miesiące nie mam a dwa miesiące mam, brzuch boli, trochę chudne i tak dalej...

Gość gość
19.33 jest potrzeba ulomie, przecież napisala ze ma problem z miesiaczka, naucz się czytać ze zrozumieniem a nie tylko te bzdury pisać popaprana debilko

Gość gość
Też tak miałam jak schudłam, nigdzie nie szłam. Lekarze to zło, brak okresu nikomu nie zaszkodził. Wolisz się truć tabletkami żeby mieć regularny?

Gość gość
Ginekolog jak już to do kobiety faceci często są zbokami. A co do nieregularnych miesiączek poczytaj w internecie i ziołami likwiduj bo ci da ginekolog hormony itp..a to świństwo jest szkodliwe! Morzesz zrobić prywatnie wyniki bez ginekologa i iść do O. Bonifratów i ziołami itp.. one nie szkodzą i nie będziesz miała potem problemu zajść w ciążę nie rozwalą organizmu.

Gość gość
Najczęściej coś złapiesz u ginekologa dentysty czy laryngologa. Gabinety lekarskie i szpitale to często siedliska różnej zarazy. Dlatego gdy nie ma konieczności się nie chodzi. A zboczeni ginekolodzy przy każdej wizycie młodej lasce pchają łapę do cipki a stare to z bywają i nie chcą badać dlaczego! ? Ja chodzę do kobiety i mam zawsze obok siebie podczas badania mojego misia.

Gość gość
8:31 Ja o tym wiem, właśnie mama nie chodzi do faceta tylko kobiety, a to dziwne jest bo ja nadal chudne, nieregularne miesiączka od rozpoczęcia, szczypie c... a czy coś w tym stylu, prawie codziennie brzuch boli.. Ja też mamie mówię że nie trzeba a mama swoje gada.. :(

Gość gość
Jestes tak glupia ze az żal

Gość gość
Sama jesteś głupia, mi też żal mi Ciebie Xd

Gość gość
Brzuch ja boli i na kafe sie zastanawia czy ma iść, posluchaj tej zj*****j od ginekologow z boczencow i niech cie boli dalej kretynko