Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katieri

Problem z wyrażaniem uczuć

Polecane posty

Gość Katieri

Cześć, Mam problem, który chwilami mnie niepokoi i zastanawiam się co wy o tym myślicie. Zauważyłam, że mam bardzo duży problem z wyrażeniem własnych uczuć. Nienawidzę mówić komuś ,,co mnie boli,, albo takich słów jak ,,kocham cię,, czy ,,zależy mi na tobie,,. Właściwie jest mi to zupełnie obce. Denerwuję się, gdy ktoś naciska na mnie i próbuje na siłę coś ze mnie wydobyć. Zwyczajnie zaczynam odczuwać niechęć do takiej osoby. Przez to też rozpadły się moje dwa poprzednie związki. Być może mam swojego rodzaju blokadę psychiczną? Nie lubię się przytulać ani uprawiać seksu. Traktuję to bardziej jak element związku niż chęć samą w sobie. Męczą mnie stałe relacje, ale nigdy nie byłam z tym u psychologa. Zawsze, gdy myślę, że już mam wszystko w miarę pod kontrolą, zaczyna się to samo. Darujcie sobie proszę komentarze typu: ,,Współczuję twojemu chłopakowi/narzeczonemu/cokolwiek innego,,. Też mu współczuję, ale to na prawdę nie jest zależne ode mnie. Chwilami nie wiem już czy wymyślam problem, czy serio coś jest nie tak. Jakieś sugestie? Ktoś może miał podobnie i wie cokolwiek na ten temat? Pozdrawiam.

Gość gość
widocznie mialas zaburzone relacje z ojcem